Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Star Trek Beyond är "Certified Fresh" på Rotten Tomatoes

Justin Lin har goda skäl att se så nöjd ut: Star Trek Beyond är en rosas av både kritiker och biobesökare, vilket bådar gott inför premiärhelgen.

 

När Paramount bestämde sig för att upphäva recensionsembargot i förtid kunde vi ana att Star Trek Beyond hade fått ett varmt mottagande av kritikerna. Ett recensionsembargo är ofta en viktig del av en films marknadsföringsstrategi, som har för syfte att se till att hypen inför en film inte dör ut långt före premiären. När ett embargo ligger alltför nära premären så är det dock ofta ett tecken på att filmbolaget inte tror på en films kvalité, och således hoppas att biobesökare kommer att köpa grisen i säcken.

 

 

Ett varmt mottagande är också just vad Star Trek Beyond har fått, och inatt fick filmen äntligen den åtråvärda "Certified Fresh"-stämpeln på Rotten Tomatoes. Detta är en sorts kvalitetsstämpel om sidan använder, och utdelas till filmer som har fått fler än 80 recensioner, varav minst 75% positiva. I skrivande stund har Star Trek Beyond fått 120 registrerade recensioner, varav 106 stycken (88%) positiva. Dessutom har 85% av tittare anmält att de tyckte om filmen .

 

I beskrivningen förklaras recensenternas konsensus så här:

 

Star Trek Beyond fortsätter det segertåg som franchisen har haft sedan rebooten, med ett episkt science-fiction-äventyr som hedrar seriens historia utan att snåla med storfilmsaction.

 

Beyonds snittbetyg enligt Rotten Tomatoes är än så länge 7/10, vilket är lite lägre än Star Trek Into Darkness (7.5/10) och Star Trek XI (8.2/10). Det är dock långt ifrån ett dåligt betyg, utan går att jämföra med exempelvis Ant-Man (6.8/10) och Captain America: Civil War (7.6/10) och Furious 7 (6.6/10), som är några av de mest framgångsrika franchisefilmerna under det gångna året. Filmen har också en fördel gentemot två av sina huvudkonkurrenter: Ghostbusters, som ligger på 6.4/10 i snittpoäng, och The Secret Life of Pets, som ligger på 6.2/10, och bägge filmerna har i dagsläget bara 73% positiva recensioner.

 

Även på recensionsaggregatorn Metacritic ligger Star Trek Beyond på ett snitt av 70/100 efter 42 kritikerrecensioner, och 7.6/10 efter 23 tittarrecensioner. Nästan hälften av kritikerrecensioerna ligger mellan 65 och 75 poäng av 100, och endast två av recensionerna ligger på mindre än 50/100.

 

metacritic_beyond_160722.png

 

Goda recensioner och en lojal fanskara förväntas göra Star Trek Beyond till den bäst säljande filmen i USA den här helgen, enligt Box Office Pro, men 61 miljoner dollar i förväntade biljettsäljningsintäkter. Därmed förväntas den slå både den animerade filmen Ice Age: Scratattack, ($33 miljoner) och skräckfilmen Lights Out ($25,5 miljoner). Det innebär även att den ser ut att slå Ghostbusters premiärhelg ($46 miljoner), men den lyckas ändå inte slå The Secret Life of Pets ($104 miljoner).

 

Vad tyckte du själv om Star Trek Beyond? På forumet finns det just nu en (SPOILER-fylld) diskussionstråd, med en omröstning som just nu pekar på att filmen bedöms som mycket bra.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juni 2021:
Juli 2021:
Augusti 2021:

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
  • 20:e juli -21
    Discovery, season 3 (region 1)
DVD Region 1:
  • 20:e juli -21
    Discovery, season 3 (Region 1)

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter