Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Kan Star Trek: Voyagar återuppstå?

Med bara två avsnitt kvar av Star Trek: Picard är fansen redan ivriga efter nästa dos av nostalgi. Enligt säkra källor (enligt Giant Freakin Robot) pågår just nu arbetet med ett återupplevande av Star Trek: Voyager hos Paramount. Förhoppningsvis kommer Kate Mulgrew att återvända till sin ikoniska roll som Kathryn Janeway i den nya serien, tillsammans med andra skådespelare från originalserien från 1990-talet.

 

Att Voyager är på väg tillbaka i någon form är ingen överraskning. De flesta av huvudskådespelarna har redan återvänt till Star Trek-universumet på olika sätt. Mulgrew har exempelvis redan återupplivat sin roll som kapten Janeway både som hologram och som riktig person i den animerade serien Star Trek: Prodigy. Robert Beltran har också återkommit som Janeways första officer Chakotay. Även Robert Duncan McNeill har repriserat sin roll som Tom Paris i en episod av Star Trek: Lower Decks.

 

Jeri Ryan och Tim Russ har också återvänt i sina rollfigurer från Voyager i Star Trek: Picard. Ryan har spelat Seven of Nine sedan första säsongen av Picard, först i en återkommande roll och sedan som regelbunden karaktär i säsong 2. Russ återvände i rollen som Tuvok i avsnitt 7 såväl som avsnitt 8 av Picards andra säsong.
 

Kate Mulgrew har uttryckt att hon är öppen för att återvända till Star Trek-universumet. Sedan tidigt förra året har hon flera gånger talat öppet om hur Picard hjälpt henne se potentialen i en live-action återkomst. Hon har dock betonat att skrivandet måste vara fantastiskt: "Manusförfattandet kommer att behöva vara helt utsökt och stramt - jag menar verkligen stramt. Jag vill att språket ska spraka! Och jag vill att historien ska vara så ömtålig och spänd. Jag sa, 'Inget dröjsmål.' Jag vill inte ha toppar och dalar. Jag vill ha en Janeway som alla kan säga, 'Det är vad hon har blivit. Jag är med henne! Det här är fantastiskt!"
 

Ett av de största frågetecknen kring en Voyager-återkomst är Jeri Ryan. Å ena sidan har hon redan haft en framträdande roll i tre säsonger av Picard och kan därför anses ha redan återvänt. Å andra sidan behandlade Kate Mulgrew henne illa under inspelningen av Voyager och flera andra skådespelare har även sedan dess uttryckt att de kände att deras karaktärers historier försummade till förmån för Seven of Nine.


Fram till att något mer händer i detta kommer fansen att kunna njuta av Star Trek: Picard, som har fått bra recensioner från både kritiker och fans. Med endast två avsnitt kvar är det spännande att se hur serien kommer att avslutas och om vi kanske kommer att få se några överraskande gästspel från gamla favoriter.

 

Oavsett vad framtiden har i beredskap för Star Trek-universumet, är det tydligt att Star Trek är en franchise som fortsätter att fascinera och inspirera fans över hela världen.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

  • 18:e maj -24
    Stockholm Trekkers: Trekdag

Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter