Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Academy #1: Collision Course

Skriven av:
Bokserie(r): Shatnerverse
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
År:
« 2249 »

Beskrivning

William Shatner (Kirk) lämnade in en idé till Paramount 2004 om att det skulle skapas en ny TV-serie grundad på Kirks, Spocks, och McCoys år på stjärnflotteakademin. Denna idé blir nu en ny bokserie i stället, vilket Shatner tillsammans med författarna Judith och Garfield Reeves-Stevens, författare som arbetat nära med William Shatner tidigare. Serien, inledningsvis kallad The Academy, kommer omfatta två böcker och beräknas ges ut under 2007 och 2008.

Jim Kirk är en ung rebell och han vill inte ha något att göra med stjärnflottan och vill aldrig mer lämna jorden. Han jagas av hemska minnen från det förgångna och saknar riktning i livet, för tillfället driver han bara runt i San Francisco i sina halvkriminella kretsar. I samma stad finns en ung utomjording vid namn Spock som kämpar för att växa över sitt blandarts arv och visa omgivningen att han är en riktig vulcan. På federationens yttersta gränsland håller en mystisk krigsherre på att sätta sin onda plan mot federationen i verket. En konspiration som nu har nått ända till federationens hjärta, San Francisco. Kirk och Spock dras in i denna konspiration som hotar allt federationen tror på och två legender föds...

Förhandstitt av de första 10 sidorna: Williamshatner.com.


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Mr Trek

En riktigt bra bok av William Shatner. Den är lite som Star Trek XI och visar hur Kirk och Spock möttes fast i Shatnerverse!

Boken är välskriven, har en bra handling, har bra karaktärsbeskrivningar och man lyckas få en bild i huvudet av de flesta personerna(vilket enligt mig är en vital del i en skönlitterär bok). Det finns inte så mycket att säga om boken förutom att den bör läsas! Helt enkelt en mycket bra ST bok som rekommenderas för alla som vill ha en annan story om hur Kirk och Spock möttes, läs den!

Betyg: 7 av 10

7 7 7 7 7 7 7

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Omslagsbild
  • Utgiven:
  • Förlag: Star Trek
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 1-416-50396-X
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter