Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra


Star Trek - The Manga: Kakan ni Shinkou

Skriven av:
Bokserie(r): TOS (tecknat)
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »

Beskrivning

Den andra manga-volymen där Kirk ställs inför rätta för brott han ännu inte har begått, Uhura demonstrerar den verkligt stora kommunikativa kraften och McCoy lär känna kärnan i det vulcanska känslolivet. Dessa historier och fler än så får vi ta del av i den senaste mangan utgiven av Tokyopop.

Denna manga innehåller delarna
Te Cura Ipsum
The Trial
Communications Breakdown
The Scaean Gate
Forging Alliances

Finns även utgiven som del av en samlingsutgåva.

Nyheter: 070402, 070712

Läs mer: Tokyopop


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Gustav Andersson

Den andra Star Trekmangan. Jag hade först tänkt köpa del ett, men eftersom den var slut tänkte jag att då tar jag denna del istället.
Man märker en stor skillnad i ritsättet, och ibland är det irriterande då det är stora skillnader mellan hur ansiktena ritas. Det mest irriterande är när man inte kan hålla reda på karaktärerna för att de ser likadana ut.
Men till vad jag tycker om delarna:

Te Cura Ipsum
Enterprise har brist på Dilithiumkristaller, och måste desperat söka efter nya på en värld som inte har utvecklat warp-kapacitet och som är mitt inne i ett inbördeskrig. En väldigt spännande historia, där allt inte är som det verkar.

The Trial
Kirk har blivit kidnappad till en planet då Enterprise färdades genom det solsystemet. Kirk åtalas för alla fel han har gjort som befäl på Enterprise, och för alla fel han kommer att göra (!).
Upplägget börjar bra, men slutet är nedslående. Lösningen är för enkel, helt ovärdig kommendör Kirk på något sätt.
Hela historien har många likheter med Star Trek: The Next Generation-avsnitten "Encounter at Fairpoint" och "All Good Things..."

Communications Breakdown
Denna berättelse tar vid direkt efter The Original Series-avsnittet The Changeling, och vi får se hur Uhura brottas med sina upplevelser med Nomad.
En konstig historia, men slutet visar vad vi alltid vetat: att Uhura är den perfekta kommunikations-officeren

The Scaean Gate
USS Enterprise har fått i uppdrag att transportera ledaren från en planet till sin systerplanet. Vägen dit kantas med faror, och fienden är inte den man tror att den är. Historien är fängslande, men den är allt för lik "Elaan of Troyius"-avsnittet av orginalserien. Det enda som har ändrats är slutet.
Den här delen hör till de svagare i denna manga.

Forging Alliances
Tilbaka på Vulcan. Kirk och McCoy får en egen upplevelse i hur Vuclanerna var innan tiden för logik. Den här delen är enligt mig den bästa i hela mangan. Slutet är helt oväntat och får läsaren att haja till på ett hörn.

Genom hela är mangan både läsvärd och köpvärd. Helt värd varenda öre som betalades. Man måste dock ha vissa förkunskaper om Star Trek för att riktigt kunna njuta av den.

Betyg: 8 av 10

8 8 8 8 8 8 8 8

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Omslagsbild
  • Utgiven:
  • Förlag: Tokyopop
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 1-4278-0620-9
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter