Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra


Mission's End

Skriven av:
Bokserie(r): TOS (tecknat)
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »

Beskrivning

Kapten Kirk och besättningen på Enterprise får genomföra ett first contact uppdrag på en konstgjort planet med okänt ursprung. Den ras som tillverkade planeten har försvunnit sedan länge och istället har insekterna som fanns kvar på planeten utvecklats till intelligenta varelser som lyckats genomföra en rymdresa i warphastighet och därför får besök från Federationen.

De visar god vilja och potential för att gå med i Federationen men allt är inte som det synes vara, varken på planeten eller ombord på Enterprise.

 

En miniserie av fem serietidningar som utspelar sig under originalseriens sista gemensamma uppdrag under ledning av kommendör James T Kirk.

  1. Utgiven den 25 mars 2009.
  2. Utgiven i april 2009.
  3. Utgiven i maj 2009.
  4. Utgiven i juni 2009.
  5. Utgiven i juli 2009.

Samlingsutgåva gavs ut den 29 oktober 2009.


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Kirk Enterprise

Det är en ganska spännande historia med några oväntade vändningar. Jag gillar inte riktigt att utomjordingarna är stora insekter som blivit intelligenta men inte förändrats till utseende annat än att de blivit större, men det är ju ändå uppfriskande att inte alla intelligenta varelser är humanoider.


Stilen på teckningarna kunde vara lite mer detaljerad när man ser något på långt håll, för att se ansiktsuttryck och känna igen personer så måste det vara närbild på ansiktet. Sen kan jag fundera någon på kvinnosynen i serien. Det är männen som vet vad som ska göras och fixar alla problem, det borde vara annorlunda på 2200-talet. 

 

Trots mina något negativa åsikter så tycker jag det var en bra serie och rekommenderar de som gillar Kirk, Spock och Bones att läsa den.

Betyg: 7 av 10

7 7 7 7 7 7 7

Av Pjotr'k

Jag har läst den första serietidningen och inget mer (än så länge). Den första tidningen gav ett rörigt och stressigt intryck och det var svårt att hänga med i storyn och få en känsla för dess trovärdighet. Det är något med tecknandet som gör att karaktärerna nästan skriker ut sina dialoger trots att de pratar i samtalston. Jag vill dock gärna läsa fortsättningen, mest för att få veta hur det går.

Betyg: 4 av 10

4 4 4 4

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Mission's End
  • Utgiven:
  • Förlag: IDW Publishing, USA
  • Språk: Engelska
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter