Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra


Leonard McCoy: Frontier Doctor

Skriven av:
Bokserie(r): TOS (tecknat)
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »

Beskrivning

En serietidning med fokus på Leonard McCoy och hans läkarkarriär, vilken utspelar sig en tid före Star Trek: The Motion Picture. Skriven och tecknad av John Byrne.

 

Nummer

  • #1: Utgiven i april 2010.
  • #2: Utgiven i maj 2010.
  • #3: Utgiven i juni 2010.
  • #4: Utgiven i juli 2010.
  • Samlingsutgåva utgiven på IDW Publishing den 9 november 2010 med ISBN 1600107486 / 9781600107481.


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Pjotr'k

Jag köpte hela serien som en bok och betyget blir därför för alla fyra nummer på en gång.

 

Berättelse

Något ojämn berättelse, där några i Star Trek-litteraturen återkommande frågor gärna tas upp: Gary Seven, tidsresor, doktorns problem med transportörer och annan teknik, etc. En av berättelserna tar även upp ett problem med att beblanda sig med arter som inte utvecklat warp-teknologi än - tyvärr problematiserar inte Byrne detta med fokus på stjärnflottans regler, kanske tycker han att det ändå är för mycket uttjatat för att tala om det i detalj.

 

Det är fyra separata berättelser skrivna och ritade av samma person vilket gör att det blir ett flöde på berättelserna som annars är svårt att åstadkomma. Den inledande berättelsen var den absolut bästa tillsammans med den sista, och dessa två hade också störst fokus på Leonard McCoy och på hans gärning.

 

Tecknandet

Mycket bra tecknat och jag som läsare förundras av den fokus och den intensitet som syns i bilderna utan att det för den delen blir för mycket i sin ansträngning. Jag ser fram emot att se mer av John Byrnes arbete.

Betyg: 9 av 10

9 9 9 9 9 9 9 9 9

Av Externa recensioner

Nummer 1 (Betyg 10 av 10)
Trekweb och Patrick Hayes skriver: "Jag höll på att missa denna serietidning! Du får absolut inte missa denna - denna tidning är precis som du minns det, som du ser det och som du vill att det skall vara. Tack till John Byrne för att fortsätta Star Trekkandet!" Betyget blir 10 av 10.

Nummer 2 (Betyg 7,5 av 10)
Trekweb (Patrick Hayes igen) skriver: "Smart. Episk. Ljus. Tuff. Låt mig lägga till ett ytterligare ord: Måste-köp!" Betyget blir 10 av 10.

Doug Zawisa på Comic Book Resources är inte övertygad och sammanfattar: "I en bransch som "Star Trek" är inte lagom tillräckligt för att få mig tillbaka för att läsa mer. Sanna trekkers som längtar efter mer äventyr med originalbesättningen upplever kanske denna serietidning som nog för att stanna kvar i läsandet, dock." Betyget blir 5 av 10.

Nummer 3 (Betyg 9 av 10)
Trekweb menar att John Byrne engagerar och utmanar läsaren och sammanfattar: "Jag älskade tidningen då det är Trek med en obegränsad budget och vi får fortsätta att se händelser som serierna och filmerna inte ville eller inte kunde tillhandahålla." Betyget blir 10 av 10.

Panels on pages och Jason Kerouac sammanfattar: "Om du är ett fan av Star Trek: Originalserien måste du kolla in denna serietidning." Betyget blir 8 av 10.


Nummer 4 (Betyg 10 av 10)
Trekweb har fortsatt höga beröm att ge till John Byrne. Ett måste för alla fans eller för de som inte är fans än. Betyget blir 10 av 10.

Betyg: 9 av 10

9 9 9 9 9 9 9 9 9

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Omslagsbild (#1)
  • Utgiven:
  • Förlag: IDW Publishing, USA
  • Språk: Engelska
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter