Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra


Star Trek: Year Four (omnibus)

Skriven av:
Bokserie(r): TOS (tecknat)
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »

Beskrivning

Serietidning från 2007/2008 som utspelar sig i TOS-eran, nu utgiven i samlingsutgåva.

************
#0: Serietidning som marknadsför serieförlaget IDWs nya satsning på Star Trek: Originalserien. Gavs ut vid ett tillfälle, en vecka före utgivningen av Star Trek: Year Four #1. Innehåller en exklusiv berättelse på 5 sidor.
************
#1: Kommendör Kirk och hans besättning ombord Enterprise, upptäcker Strand som är en utdöd civilisation som omfattade många konstruerade planeter. Den drivs nu av en oerhört smart genetiker som är inriktad på att ännu en gång befolka civilisationen med nytt liv. När Kirk upptäcker vetenskapsmannens hemlighet så revolterar hans skapelse och Kirk tvingas göra ett ödesmättat val som sätter Enterprise på spel.
Ursprungligen utgiven: Juli 2007, 32 sidor
************
#2: Under ett rutinbesök till planeten Aarak 3, en planet som är en av de största källorna till Federationens dyrbara dilitium, upptäcker de att en kupp är på gång. Kuppen kan äventyra hela avtalet mellan Federationen och Aarak 3 och Kirk måste därför finna en väg att förhindra kuppen samtidigt som Första direktivet inte skall brytas.
Ursprungligen utgiven: Augusti 2007, 32 sidor
************
#3: Människornas koloni på planeten PH-11 har inte svarat på anrop under flera veckors tid och när Enterprise närmar sig planeten misstänker besättningen att hela kolonin är utraderad. De kommer till planeten och inser att något okänt drabbat dem och att inga har överlevt.
Ursprungligen utgiven: September 2007, 32 sidor
************
#4: På planeten Viden tillämpas hårda regler som medför att anställningar är högt eftersökta med 20.000 sökanden per jobb. Jobben ger mat på bordet åt hela den anställdes familj och även rätt att rösta i valen. Om man bryter anställningskontraktet har dock företaget rätt att döda den anställde. Detta är något som Enterprise och kommendör Kirk reagerar starkt på, när de besöker planeten med syftet att utöva ett kulturellt utbyte mellan Viden och Federationen.
Ursprungligen utgiven: 19 oktober 2007, 22 sidor
************
#5: Spock genomför avancerade experiment med hjälp av Enterprise, med målet att få veta mer om universums ursprung. Något går fel och Spock förmodas ha omkommit.
Ursprungligen utgiven: 17 december 2007, 22 sidor
************
#6: Detta nummer avslutar denna utgåva. (Bidrag önskas)
Ursprungligen utgiven: 23 januari 2008, 22 sidor
************


Recension

Denna bok har ännu ingen recension. Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en recension och skicka in den till oss.

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Year Four
  • Utgiven:
  • Förlag: IDW Comics
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 1600101615
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter