Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra


Star Trek - The Manga: Shinsei Shinsei

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »

Beskrivning

Från nyheterna: I samband med 2006 års 40-årsjubileum av Star Trek ges en manga ut. Mangan publiceras av det amerikanska mangaförlaget Tokyopop. Handlingen skrivs av författaren Joshua Ortega och utspelar sig under TOS-tiden.

Från SF-bokhandeln: För att fira Star Treks 40-årsjubileum har Tokyopop samlat 5 artister från hela världen som fått göra varsitt avsnitt i form av en manganovell.
Avsnitten heter Side Effects, Anything But Alone, 'Til Death, Orphans och Oban. En bonusnovell (inte manga) medföljer även: First, Do No Harm, från den kommande novellsamlingen Constellations. Alla utspelar sig ombord på NCC-1701, från den första Star Trek-serien, så bered er på att återse den charmige Captain Kirk och en drös utomjordingar. Ni får även en dos av Spocks ofelbara logik, Bones dramatiska talang och Scottys ständiga kamp för att hålla maskineriet igång ...

Finns även utgiven som del av en samlingsutgåva.

Nyheter: 051119, 060802

Omslag:


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Pjotr'k

"Star Trek goes manga!"

Mycket intressant att se Star Trek "klädda" i manga-figurer. De flesta av tecknarna kör en stark "mainstreem"-typ av manga som är oerhört lättillgänglig. Detta känns bra för mig som är ovan vid manga. Dessutom är boken tecknad från vänster till höger, och inte tvärtom som "riktig" manga skall vara. Men även detta är något som jag personligen inte klagar på.

Berättelserna känns väldigt genomarbetade och man går in på djupet i berättelserna på ett bättre sätt än vad jag är van vid från serietidningar med Star Trek. Teckningarna av Nakatsuka, Johnson var mycket bra och framför allt snygga. Däremot kändes Shelfers och Sus tecknande svårtillgängliga och Yangs var bland det sämsta jag någonsin sett på ett professionellt plan.

Boken var helt klart värd att köpas, mest pga de välgjorda berättelserna, samtliga från TOS-eran.

Betyg: 7 av 10

7 7 7 7 7 7 7

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Star Trek the Manga: Shinsei Shinsei
  • Utgiven:
  • Förlag: Tokyopop, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 1-59816-744-8
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter