Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Bläddra


Star Trek Ongoing, årgång 1 (2011)

Skriven av:
Bokserie(r): TOS (Kelvin-tidslinjen), TOS (tecknat)
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
Bokserie(r):
« TOS (tecknat) » « TOS (Kelvin-tidslinjen) »

Beskrivning

Nummer 1-2 (21 september samt oktober)

Den 21/9 2011 släpps serietidningen Star Trek Ongoing #1 av IDW Publishing som fortsätter äventyren där filmen Star Trek XI slutade. Tidningen produceras i samarbete med Abrams Bad Robot Productions och Star Trek-författaren Roberto Orci, och är precis som övriga nummer i serien tänkt att vara en länk mellan den senaste Star Trek-filmen och den kommande. De två första numren är en nyframställning av händelserna i Where no man has gone before

 

 

Nummer 3-4 (30 november samt december)

Det tredje-fjärde numret av Star Trek Ongoing som fortsätter äventyren där filmen Star Trek XI slutade. Alla nummer innehåller nyframställningar av tidigare kända händelser från Star Trek: Originalserien, fast alltså på ett helt nytt sätt. Dessa nummer behandlar händelserna i Galileo seven

 

Trivia

Sammanlagt 6 olika framsidor finns för varje nummer , för samlare, där de tecknade framsidorna är gjorda av Tim Bradstreet respektive David Messina . De övriga fyra framsidorna är fotografibaserade. 

 

Utgåvorna ingår även i en eller flera samlingsutgåvor. För detta och för övriga nummer i serien: Läs mer på huvudartikeln för tidningen

 

Bilder


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Externa recensioner

Nummer 1 (10/10)

Trekmovie: Försiktigt positiv till tidningen, men upplever att det bästa med tidningen var dess omslag, inte dess innehåll. Inget betyg anmält.

Trekweb: "Som med filmen, fortsätter serietidningen Enterprises äventyr och färdas till familjära platser på helt nya sätt. Jag hoppas att dessa äventyr aldrig slutar! Betyg: A+ (10)"

Comic attack: Positiv till att storyn är uppdelad på två delar, men hoppas att det inte blir mer än maximalt 2-3 tidningar per berättelse med den annars uppenbara risken att det blir för utdraget. "Om du är ett fan av den elfte Star Trek-filmen får du inte missa detta nummer". Inget betyg anmält.

Comic booked: "Tidningen är lovande och är inte alls så förutsägbar som jag förväntade mig. Det mänskliga äventyret har precis börjat." Inget betyg anmält.

Broken frontier: "IDWs nya Star Trek-serie får en bra start, trots att berättelsen inte vandrar alltför långt från grundberättelsen. Det stora testet kommer i kommande nummer när (förhoppningsvis) de unika möjligheterna med titelns koncept och seretidningsformatet kommer att ge fans något nytt och spännande att ta in. På denna grund är jag säker på att Star Trek Ongoing definitivt är en serie att följa." Inget betyg anmält.

 

Nummer 2

 

Nummer 3

 

Nummer 4

Betyg: 10 av 10

10 10 10 10 10 10 10 10 10 10

Av Pjotr'k

Nummer 1

Detta första nummer av den nya serien innehåller en icke avslutad version av avsnittet Where no man has gone before. Det är inga större skillnader i denna del, jämfört med originalavsnittet, men de få skillnader som finns gör att jag blir riktigt nyfiken på vad som förändras pga dessa småändringar. Serien är bra tecknad och storyn är i grunden överensstämmande med originalavsnittet, vilket gör att min huvudkänsla för serien är starkt sammankopplad med det jag känt när jag sett avsnittet. På så sätt blir det tyvärr alltför mycket en upprepning av tidigare nämnda avsnitt och inte en egen mer särskild upplevelse. Detta drar ner betyget på detta nummer. 

 

Sammanfattningsvis: Storyn är bra men inte unik, tecknandet är mycket bra och karaktärsbeskrivningen är adekvat men inte särskilt djup. Betyget blir 6/10.

 

Nummer 2

 

Nummer 3

 

Nummer 4

Betyg: 6 av 10

6 6 6 6 6 6

Litteratur presenterad av: Fleetadmiral
Star Trek Ongoing, årgång 1 (2011)
  • Utgiven:
  • Förlag: IDW Publishing
  • Språk: Engelska
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter