Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv - Februari, 2020

En Voyagerdokumentär börjar filmas i mars

Av Aike , skriven 20-02-26, kl: 01:18
Kategori(er): VOY

Som bekant fyller Voyager 25 år 2020. För att fira detta kommer det en dokumentär som firar jubileet.  Bakom den står David Zappone, skriver Dailystartreknews.com.

 

Zappone har tidigare producerat följande Star Trek-dokumentärer:

 

  • The Captains
  • Chaos on the Bridge
  • For the Love of Spock
  • What We Left Behind

 

Voyagerdokumentären börjar spelas in i mars ombord på Star Trek-kryssningen Star Trek: The Cruise som lämnar Miami den förste mars.

Discovery börjar närma sig slutet på inspelningen av säsong 3

Av Pjotr'k , skriven 20-02-24, kl: 20:49
Kategori(er): DIS

Jonathan Frakes har nu regisserat klart sin del av säsong 3. Han ansvarade för avsnitt 3 och 9 och om det blir 14 avsnitt även denna säsong betyder detta att mer än hälften av avsnitten är avklarade. Om vi bara nått dit kan vi nog då inte räkna med att det blir en säsongspremiär direkt efter att Picard har slutat i slutet av mars. Men, man vet ju aldrig...

 

 

eri1ih0ueaahvpg_200317.jpg

 

Tillägg 25 februari: Fler inlägg från personer bakom Discovery gör nu gällande att serien faktiskt är färdigfilmad nu. Chansen ökar därför för att det blir en aprilpremiär...

TV-produktioner som är på gång

Av Pjotr'k , skriven 20-02-24, kl: 17:03
Kategori(er): DIS, Kommande serier, LOW / LDS - Lower Decks, PIC, PRO - Prodigy

Denna nyhet listar samtliga planerade TV-produktioner. Allt samlar vi från och med nu i ett särskilt tema som vi föredömligt valt att kalla "Planerade TV-serier". 

 

Star Trek: Discoverysäsong 3 (2020) [nyheter]

Serien kommer som tidigast i april, efter att Picard är klar med sin första säsong. Utspelar sig under 2800-talet i en möjligen dystopisk framtid. Mer info om säsong 3 kommer på Discoverys egen sida.

 

Star Trek: Lower Decks (2020) [nyheter]

Denna animerade serie kommer under 2020 och vi har redan en egen avdelning för serien. > Lower Decks

 

Star Trek: Section 31 (2020/2021)

En serie med fokus på Section 31 och den f.d. kejsaren Philippa Georgiou (spelad av Michelle Yeoh). Den lär utspela sig ungefär samtidigt som den andra säsongen av Discovery

 

Animerad serie utan känt namn (2020/2021)

Denna animerade serie kommer att rikta sig till barn och skall sändas på Nickelodeon, men om detta även innebär den svenska Nickelodeon är oklart i nuläget. Senast bekräftad i februari 2020 att den är på gång.

 

Star Trek: Picard, säsong 2 (2021/2022) [nyheter]

Redan innan säsong 1 hade premiär stod det klart att det blir en andra säsong. Troligen får den premiär sent 2021 eller i början av 2022. 

 

Ytterligare två serier (2021)

Ytterligare två serier planeras och även om fansen ropar på en serie kring Pike så har inget sådant utlovats. I januari/februari 2020 nämndes i några olika sammanhang att två ytterligare serier var på gång. Ingen produktion än, så de får gissningsvis premiär 2021 eller 2022 som tidigast. 

 

Serie om stjärnflotteakademin (troligen skrotad) [nyheter]

Stephanie Savage och Josh Schwartz stod bakom denna planerade serie, men vi har inte hört något om denna serie sedan 2017, så den är troligen lagd i malpåse. 

 

Serie som bygger på Wrath of Khan (troligen skrotad) [nyheter]

Även denna planerade serie verkar ha blivit skrotad då vi inte hört något mer om den. 

Mycket på gång i Star Trek-produktionen

Av Pjotr'k , skriven 20-02-23, kl: 20:48
Kategori(er): DIS, Filmer: 14, Kommande serier, LOW / LDS - Lower Decks, PIC, PRO - Prodigy

Chefen för ViacomCBS, Bob Bakish, berättade mer information om Star Trek-produktionen, när företaget hade sin genomgång av vinsten för 2019. Utöver Picard och Discovery, vilka är pågående serier, har det redan tidigare berättats om Lower Decks, Section 31 och ytterligare en animerad serie som skall sändas för TV-kanalen Nickelodeon. 

 

Men Bakish bekräftade även vid mötet att det aktivt arbetas med nästa Star Trek-film vid Paramount Pictures, bolaget som sedan 2019 igen tillhör samma företag som ViacomCBS. 

 

Utöver dessa satsningar planeras även två ytterligare serier (***får man hoppas på en Pike-serie?***) som inte nämnts ovan. Fansen har uttryckt önskemål om en serie kring kommendör Pike, och visst vore det en välkommen satsning. 

 

Allt detta är en del i satsningen på Star Trek på ett bredare plan, att hela tiden ha flera serier på gång av olika karaktär, med olika skådespelare, i olika tidsperioder, etc. För oss internationella kunder innebär detta även att vi behöver ha Amazon Prime (för ex Picard), Netflix (för de tidigare serierna, inklusive Discovery) och Nicelodeon (för den animerade serien utan namn). Detta utöver eventuellt andra kanaler och streamingtjänster. 

Picard tar fart

Av Pjotr'k , skriven 20-02-15, kl: 19:39
Kategori(er): PIC

absolute-candor-6_200215.jpgMånga, inklusive undertecknad redaktör, har tyckt att de första tre avsnitten av Picard har varit långsamma och trevande, där fokus i varje scen har legat på den saktmodiga vägen fram till en förklaring på vad som händer. Efter denna startsträcka känns det i fjärde avsnittet, Absolute Candor, att det nu verkligen tar fart. Vi får lära känna en mängd romulaner, se rymdstrider och får återse någon gammal bekant. 

 

Ett spännande avsnitt - om ni inte redan tittar på serien bör ni göra det omgående och sedan gå till vårt forum där vi diskuterar alla de hittills utkomna avsnitten. 

 

Star Trek: Picard sänds på Amazon Prime Video med ett nytt avsnitt varje fredag. 

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter