Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

Ny trailer för Discoverys femte säsong

Av Pjotr'k , skriven 23-07-23, kl: 19:41
Kategori(er): DIS

dis-s05-2_230723.pngI helgen, på San Diego Comic-con, släpptes en fem minuter lång trailer för den kommande, femte och sista, säsongen av Discovery. Det är egentligen inte en trailer som sådan, utan mer ett intensivt och actionbetonat klipp från troligen det första avsnittet. 

 

Se hela klippet på StarTrek.com, och bered er på en adrenalinhöjande upplevelse.

 

Därefter bör ni också kolla denna korta teaser inför säsongen. 

 

Star Trek: Discovery har premiär under 2024. Det är i skrivande stund oklart vilken kanal eller streamingtjänst som har rättigheterna till den i Nordeuropa. 

Nya releasedatum satta för flera säsonger av Star Trek

Av Pjotr'k , skriven 23-03-30, kl: 19:49
Kategori(er): DIS, LOW / LDS - Lower Decks, PRO - Prodigy, SNW - Strange New Worlds

Paramount+ har nyligen meddelat spännande nyheter för oss fans av Star Trek, med premiärdatum och förnyelser för några av deras populära streamingserier. Bland dem finns live-action-serien Strange New Worlds, liksom de animerade serierna Lower Decks och Prodigy.

 

Star Trek: Lower Decks

Den fjärde säsongen av Star Trek: Lower Decks kommer att ha premiär någon gång i sommar, med specifika datum för den amerikanska och internationella lanseringen som snart kommer att tillkännages. Serien, skapad av Mike McMahan och med Tawny Newsome, Jack Quaid, Noël Wells och Eugene Cordero i rollerna, har redan förnyats för en femte säsong med 10 avsnitt.

 

Star Trek: Prodigy

Nickelodeons och CBS Studios produktion, Star Trek: Prodigy, kommer att återvända för en andra säsong de närmaste månaderna. Precis som Lower Decks är det exakta premiärdatumet för Prodigy ännu inte tillkännagivet. Problemet för oss här i Nordeuropa är att visningen av serien hittills har varit mycket ryckig och oförutsägbar - den kommande säsongen blir säkert likadan. 

 

Star Trek: Strange New Worlds

Den andra säsongen av Star Trek: Strange New Worlds kommer att ha premiär på Paramount+ den 15 juni med 10 spännande avsnitt. Serien, som har Anson Mount, Ethan Peck och Rebecca Romijn i huvudrollerna, kommer att vara tillgänglig i flera länder, och vi förväntar oss att den kommer till Sverige den 16 juni. De goda nyheterna tar inte slut där, eftersom serien också har förnyats för en tredje säsong.

 

Star Trek: Discovery

Fans av Star Trek: Discovery får vänta lite längre, eftersom den femte och sista säsongen av serien planeras att ha premiär i början av 2024. Serien, med Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, Wilson Cruz, David Ajala och Mary Wiseman i huvudrollerna, lovar att leverera en episk final för den älskade serien.

 

Sammanfattningsvis är Star Trek-universumet i full gång, med nya säsonger och avsnitt som planeras att ha premiär på Paramount+. Oavsett om du är en fan av live-action-serien Strange New Worlds eller de animerade serierna Lower Decks och Prodigy, finns det något för alla att se fram emot. Gör dig redo att ge dig ut på nya äventyr i rymden med dina favorit Star Trek-karaktärer.

 

(Tack till Magnus Nordén för nyhetstipset)

Kan SkyShowtime ha ändrat sig?

Av Pjotr'k , skriven 22-10-08, kl: 08:29
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV, DIS

Sedan vi i torsdags berättade att SkyShowtime i nuläget inte planerat att ta in Star Trek: Discovery har många trekkers hört av sig till deras kundtjänst och undrat varför de gjort så, och om de skulle kunna tänka sig att tänka om. Möjligen anar vi nu en skiftning i deras hållning.  

 

Till en av våra medtrekkers har de nu svarat att Star Trek Discovery läggs till inom kort. Det återstår att se om det faktiskt blir så, för de har ju varit väldigt tydliga fram till nu att de inte tänkt ta in serien. 

 

Vi får hålla tummarna för att det faktiskt händer. Vi vet ju att SkyShowtime har haft dåliga recensioner på Trustpilot och andra liknande omdömestjänster, över hela världen, och att de har mycket att arbeta med för att deras tjänst och app skall bli bättre. Problemen har yttrat sig i svårigheter att nå deras kundtjänst (vilket även vi har erfarit här på Star Trek Databas), att undertexter saknats alternativt inte har kunnat tas bort och en del annat. Frågor om vissa seriers inkorporerande i streamingtjänsten kanske därmed har en lägre prioritet. Men vi hoppas verkligen att det går vår väg. 

SkyShowtime svarar: Därför finns inte Discovery i deras utbud

Av Pjotr'k , skriven 22-10-06, kl: 21:53
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV, DIS

skyshowtime_221006.pngSedan SkyShowtime lanserades den 20 september för att ersätta Paramount+ har många ställt sig frågan varför Star Trek: Discovery inte finns i deras huvudtjänst, trots att den varit med i den tidigare streamingtjänsten. Då Paramount+ för drygt ett år sedan lanserades över stora delar av världen, bland annat med orden "home for all things Star Trek", kändes bortfallet av denna serie som ett misstag, något vi rapporterat om tidigare

 

Vi har på flera sätt försökt att nå SkyShowtime Sverige för att få svar kring detta, och nu har vi fått ett svar: 

Hej Peter! Utbudet från SkyShowtime kommer skilja sig lite från Paramount+, vi kommer ha delar av utbudet samt nya serier och filmer från Universal pictures, Dreamworks, Sky, Peacock, Paramount pictures, Nickelodeon och Showtime 🎬 Vi har inga planer på att ta in Star Trek Discovery just nu, men vi tar såklart vidare ditt förslag 🤩 Ha en fin dag. /SkyShowtime

Beskedet är alltså att de inte alls tänker ta med Star Trek: Discovery men att detta kan ändras i framtiden. Till andra trekkers har de även sagt att serien Short Treks har samma icke-planerade öde att vänta. 

 

Vi hade kanske inte förväntat oss detta svar, men vi vet från tidigare år att förändringar kan ske om fansen önskar det. Ni som har SkyShowtime behöver därför aktivera er och skriva till streamingtjänsten med frågan om inte alla Star Trek-serier, som ju är Paramount-ägda serier, faktiskt borde samlas i den tjänst som ändå ägs av Paramount. 

 

På frågan om varför vissa, underförstått de som har tillgång till SkyShowtime genom exempelvis Tele2 Play, fortfarande kan se Discovery hade de inget svar på. Möjligen är det något som hänger i ett tag men risken är då stor att den inom kort försvinner även därifrån.  

Svårigheter att se Discovery på SkyShowtime

Av Pjotr'k , skriven 22-09-26, kl: 21:21
Kategori(er): DIS, TNG

För 6 dagar sedan övergick Paramount+ i den nya streamingtjänsten SkyShowtime. Vid denna lansering fick tjänsten in Star Trek: The Next Generation, som tidigare bara synts på Netflix. Dessutom fördes i princip allt Star Trek-relaterat som tidigare legat i utbudet hos Paramount+. Men flera trekkers har hört av sig med frågetecken kring varför en viss serie inte finns med i den nya streamingtjänsten.

 

Serien det handlar om är Star Trek: Discovery som inte går att hitta om man har ett direktabonnemang på SkyShowtime. Men om man som undertecknad redaktör har ett abonnemang på Tele2 Play, där SkyShowtime ingår, går det utan problem att finna den populära TV-serien. 

 

Vi har försökt få kontakt med SkyShowtime som i Sverige representeras genom Paramount Nordics, men har ännu inte fått något svar på våra frågor. 

 

Är det fler som upplever detta problem? Diskutera i vårt forum eller i Facebookgruppen Star Trek: Universe (Nordics)

Vad visas av Star Trek på svensk TV?

Av Pjotr'k , skriven 22-09-20, kl: 20:57
Kategori(er): DIS, DS9, ENT, LOW / LDS - Lower Decks, PRO - Prodigy, SNW - Strange New Worlds, TAS, TNG, TOS, VOY

Idag gick streamingtjänsten Paramount+ upp i SkyShowtime och för framtidens Star Trek är det alltså dit vi skall börja gå för att se Star Trek. Men allt finns inte där än. Fortfarande är Netflix den dominerande tjänsten för serier utgivna från 1960-talet fram till 00-talet. Här är en lista på var ni hittar Star Trek på den svenska och nordiska marknaden. 
 

Från Originalserien fram till Enterprise (60-tal till 00-tal)

Dessa serier finns samtliga på Netflix, åtminstone fram till den 13 april 2023. Då har de nämligen funnits på den populära streamingplattformen i 8 år och då många streamingkontrakt arbetar med fyraårscykler är det troligt att serierna då försvinner från Netflix. 

 

En serie som redan börjat synas på en annan tjänst är The Next Generation som från och med idag finns på både Netflix och SkyShowtime. 

 

tumme_tos-tas-(besattning)_220920.png tng-(besattning)_220920.png tumme_ds9-(besattning)_220920.png

ent-(besattning)_220920.png voy-(besattning)_220920.png

 

discovery-cast_220920.jpgDiscovery (2017-...)

Discovery började sändas 2017 och finns idag att se på SkyShowtime om du har tjänsten via Tele2 Play. Fram till 2021 var Netflix platsen för denna serie, men med mycket kort varsel togs den bort från Netflix och fördes då in istället i Paramount+ (nuvarande SkyShowtime). Sammanlagt 4 säsonger har getts ut och en femte spelas in för närvarande och är därmed på gång någon gång under 2023.

 

Det konstiga i att SkyShowtime endast visar DIscovery om man har SkyShowtime i ett annat paket (såsom Tele2 Play) men alltså inte i sin egen huvudtjänst, går inte att förklara, men diskuteras i vår nyhet här.

 

tumme_picard-cast_220920.jpgPicard (2019-...)

Picard går att hitta på Prime Video. Två säsonger är utgivna och den tredje och utannonserade sista säsongen kommer till streamingtjänsten den 16 februari för den nordamerikanska marknaden - troligen den 17 februari här i Nordeuropa.  

 

 

lds-cast_220920.jpgLower Decks (2020-...)

Lower Decks är en animerad serie med stort fokus på humor och igenkänning. Även denna serie finns på Amazon Prime. Serien fokuserar inte på bryggans besättning utan istället på de som arbetar på golvet, de så kallade "Lower Decks". I skrivande stund visas den tredje säsongen. 

 

snw-cast_220920.jpgStrange New Worlds (2022-...)

Strange New Worlds utspelar sig ett tiotal år före originalserien. Huvudskådespelarna hade gästroller som just dessa karaktärer i serien Discovery och deras framträdande blev så bejublat att fansen krävde en egen serie för dessa. Ni hittar TV-serien på SkyShowtime och det är hittills en säsong utgiven, med en andra säsong på gång. 

 

tumme_prodigy-cast_220920.jpgProdigy

Prodigy är den tredje animerade serien och denna riktar sig främst till barn och unga. Det är den enda serien som dubbas med svenska röster. Serien visas på SkyShowtime och på Viaplay. Den kommer eventuellt även till Nickelodeon då den är samproducerad med detta TV-bolag

 

Filmerna

  1. The Motion Picture
  2. The Wrath of Khan
  3. The Search for Spock
  4. The Voyage Home
  5. The FInal Frontier
  6. The Undiscovered Country
  7. Generations
  8. First Contact
  9. Insurrection
  10. Nemesis: SkyShowtime
  11. Star Trek (2009): SkyShowtime, Viaplay
  12. Into Darkness: SkyShowtime
  13. Beyond: Netflix (sedan 1 september 2022), SkyShowtime

Andra filmer:

  • For The Love of Spock: Netflix

Stacey Abrams spelade Förenade Jordens president

Av Aike , skriven 22-03-20, kl: 12:32
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DIS, Övrigt: Personer

stacy_220320.jpg

Den demokratiske politikern och trekkern Stacey Abrams från Georgia i USA dök oväntat upp i slutet av det sista avsnittet av den fjärde säsongen i Discovery. Här spelade hon den Förenade Jordens president, skriver Foxnews.com.

 

Rollen var en välbevarad hemlighet och skapade debatt under helgen, då Abrams ställer upp i guvernörsvalet i Georgia senare under 2022. Hon är en av favoriterna att vinna detta val. Under presidentvalet 2020 var hon dessutom en av de personer som nämndes vara aktuell som en vice-presidentkandidat för president Joe Biden.

 

I en video på Twitter har Abrams uttryckt att hon älskar Star Trek Discovery och att hon skulle ta vilken roll som helst i serien. När hon väl blev erbjuden rollen som president för Jorden under 2021, så ska hon ha bett att inte få veta något annat om berättelsen som drev den fjärde säsongen.

 

Abrams är dock inte den ende aktive politikern som älskar Star Trek i USA. Bland annat har den republikanske Texas-senatorn Ted Cruz vid flera tillfällen sagt att han är en trekker. En annan trekker är den demokratiske senatorn Cory Booker som representerar New Jersey i senaten.

Discoverys sista avsnitt för säsongen är släppt i förtid!

Av Pjotr'k , skriven 22-03-17, kl: 20:08
Kategori(er): DIS
ten-c_220317.jpg
Ett möte mellan Federationen och arten 10-C på vad som nästan ser ut som en helvetesplanet. 

Redan tidigare idag, en dag före planerat släpp, släpptes det sista avsnittet för Discoverys fjärde säsong, Homecoming, på den nordiska marknaden. Vi vet inte om det var ett misstag, men en dag tidigare kan ju aldrig bli fel...

 

Ur vår beskrivning av avsnittet saxar vi detta:

DMA:n närmar sig planeterna Jorden och Ni'Var och stora evakueringar av planeterna är redan igång.

 

Samtidigt, utanför galaxens yttersta gräns, försöker Burnham och hennes besättning ombord USS Discovery hitta vägar att kommunicera och knyta an till en art som är mycket annorlunda mot dem själva. Allt detta innan tiden för Jorden och Ni'Var tar slut. 

 

Reaktionerna på avsnittet har varit blandade runtom i världen, och slutet lämnar många frågor, men är det inte så en säsongsavslutning ändå skall vara?

 

Diskutera avsnittet i vårt forum eller i Facebookgruppen Star Trek: Universe (Nordics)

Star Trek i rubrikerna - 10 mars 2022

Av Pjotr'k , skriven 22-03-10, kl: 07:34
Kategori(er): DIS, PIC, SNW - Strange New Worlds
snw-teaser_220310.jpg
Bild från en annorlunda ny värld, hämtad från teasertrailern.

Strange New Worlds - första trailern är här!

På Facebook och Instagram släpptes i natt den första trailern för Star Trek: Strange New Worlds. Andra kanske skulle kalla den för en teasertrailer, och det skulle de haft rätt i, för den säger egentligen inte så mycket än. Inte mer än att spänningen inför den nya TV-serien ökar allt mer.

 

TV-serien kan ses som en reboot av den allra första piloten av Star Trek: Originalserien, alltså pilotavsnittet The Cage från 1964 som skrotades av NBC efter några första screeningar med utvalda personer. Den är samtidigt en spinoff från Star Trek: Discovery, där huvudpersonerna i Strange New Worlds syntes under hela säsong 2. 

 

Strange New Worlds har premiär den 25 maj. Se teasertrailern här.

 

202-picard-q-01_220310.jpg
Q och Picard i avsnittet Penance

Nya avsnitt anländer i USA idag, och till Sverige imorgon!

Både Star Trek: Picard och Star Trek: Discovery har nya avsnitt denna veckan, med premiär imorgon vid ungefär klockan 11:00. Vi laddar precis upp ett par bilder från avsnitten på deras respektive artiklar här på Star Trek Databas, så kika gärna på dem. Om du sett avsnitten innan dessa avsnitt är det ingen spoilervarning på det som står där, för allt är bara en teaser om vad som ligger framför, precis som de texter som brukar annonseras innan ett avsnitt. I skrivande stund står faktiskt ännu inget innehåll, då det som sagts inför avsnittet hittills har varit ytterst luddigt. 

 

Avsnitten heter Species Ten-C (Discovery) och Penance (Picard).

 

Star Trek: Picard har avslutat inspelningen av den tredje säsongen

Produktionsbolaget har precis avslutat inspelningen av Picards tredje säsong, en säsong som blir den sista. Först under 2023 kommer denna säsong att visas, men nu påbörjar det mödosamma arbetet med att klippa ihop och presentera serien på det allra bästa sättet. (Källa

Prodigy finns nu på svenska (och andra nyheter om Paramount+)

Av Pjotr'k , skriven 22-02-11, kl: 21:57
Kategori(er): DIS, PRO - Prodigy, SNW - Strange New Worlds

Sedan igår finns nu de första fem avsnitten av Star Trek: Prodigy på den svenska Paramount+, och med svenska röster. Därutöver hittar vi även Star Trek: Discoverys samtliga säsonger och inte bara hittills utgivna avsnitt av säsong 4.

 

Paramount+ går att köpas enskilt i en egen app eller för samma pris i Boxers och Allentes utbud. Om man har Boxers Max-erbjudande så ingår redan Paramount+. 

 

Det här är mycket goda nyheter såklart, men frågan är varför de smyger in utbudet utan att göra någon stor sak av det. De på Paramount+ har ju tidigare sagt att streamingtjänsten på den europeiska marknaden skulle byta namn till SkyShowtime. Stämmer detta fortfarande och är det isåfall därför som de väntar på den stora lanseringen?

 

Oavsett vilket så är det positivt att vi nu får se Prodigy på svensk mark, och med svenska röster - då den är skapad för barn, finns det då några barn i din närhet som du vill influera med Star Trek? Jag kan på egen hand komma på två stycken i min egen familj... :)  

 

Och som en fotnot: I maj bör vi kunna se fram emot den nya serien Strange New Worlds på samma streamingtjänst...

Uppdaterat visningsschema för Star Trek under våren och sommaren

Av Pjotr'k , skriven 22-01-19, kl: 17:11
Kategori(er): DIS, LOW / LDS - Lower Decks, PIC, PRO - Prodigy, SNW - Strange New Worlds

detta-hander-2022-_220119.pngNu händer det saker. Som många av er redan har sett (själv tittar jag inte på mitt sociala medieflöde under natten, men det har jag förstått att man behöver göra om man skall vara först i Sverige att sprida nyheter om Star Trek! :)  ) så har StarTrek.com nu gått ut med alla planerade starter och pauser av Star Trek-serierna.

 

Här är vår aktuella sammanfattning - observera att länkarna går till våra sidor om avsnitten men att det ännu inte finns särskilt mycket information där. Men så fort som vi har mer information så lägger vi in det - det vet ni att ni kan lita på! 

 

Januari

20: PRO (Prodigy) 1.8 Time Amok Prodigy sänds ännu inte i Nordeuropa. 

27: PRO 1.9

 

Februari

3: PRO 1.10 - säsongen tar nu paus till "senare under 2022". 

11: DIS (Discovery) 4.8 (sändningsdatum för Sverige skrivs för de serier som visas här)

18: DIS 4.9

25: DIS 4.10 (möjligen ett dubbelavsnitt 4.10-4.11)

 

Mars

4: DIS 4.11 - om den inte redan visats i ett dubbelavsnitt veckan före. 

4: PIC (Picard) 2.1 - säsongspremiär!

11: PIC 2.2

18: PIC 2.3

25: PIC 2.4

 

April

1: PIC 2.5

8: PIC 2.6

15: PIC 2.7

22: PIC 2.8

29: PIC 2.9

 

Maj

6: PIC 2.10

6: SNW (Strange New Worlds) 1.1 - äntligen premiär!

13: SNW 1.2

20: SNW 1.3

27: SNW 1.4

 

Juni

3: SNW 1.5

10: SNW 1.6

17: SNW 1.7

24: SNW 1.8

 

Juli

1: SNW 1.9

8: SNW 1.10

 

Senare under 2022

Under sommaren, troligen efter den 8 juli, kommer Lower Decks med sin tredje säsong och 10 avsnitt. Först senare under 2022 får vi åter se Prodigy, denna gång med de sista 10 avsnitten av den första säsongen. 

 

Förnyanden

Det som på engelska kallas "Renewals", alltså att en serie får löfte om pengar för en tredje säsong, har vi dessutom fått positiva besked om för dessa serier: 

  1. Picard har redan påbörjat inspelning av säsong 3. 
  2. Discovery får en femte säsong.
  3. Strange New Worlds har också blivit garanterad säsong 2. 
  4. Lower Decks har fått en fjärde säsong godkänd, även denna med 10 avsnitt. 

Discovery tar 6 veckors paus i utgivningen

Av Pjotr'k , skriven 21-12-26, kl: 15:43
Kategori(er): DIS, PIC, PRO - Prodigy

Discoverys fjärde säsong är i full gång och det sjunde avsnittet (...But to Connect) har nordisk premiär på nyårsafton. Veckan efter drar andra halvan av Prodigys första säsong igång och då kommer Discovery ta en paus på 6 veckor. Detta meddelade Star Treks officiella sociala kanaler dagen före julafton. 

 

Detta betyder att vi får se avsnitt 8 den 11 februari med ytterligare 3-5 avsnitt efter det. Hur det då blir med Picards förmodade återkomst i februari är inte klart i nuläget, men om vi får gissa så lär den andra säsongen av Picard inte starta förrän i mars. Här nedan ser ni det planerade schemat och även det förmodade: 

 

  • 31 dec: DIS 4.7 ..But to Connect 
  • 7 jan: PRO 1.6
  • 14 jan: PRO 1.7
  • 21 jan: PRO 1.8
  • 28 jan: PRO 1.9
  • 4 feb: PRO 1.10
  • 11 feb: DIS 4.8
  • 18 feb: DIS 4.9
  • 25 feb: DIS 4.10
  • 4 mar: DIS 4.11 (troligen finalavsnitt, men det kan vara 1 eller 2 avsnitt till)
  • 11 mar: PIC 2.1
  • 18 mar: PIC 2.2
  • 25 mar: PIC 2.3
  • 1 apr: PIC 2.4
  • 5 apr: First Contect Day - specialgrejer via webben
  • 8 apr: PIC 2.5

Discovery mest sedda egenproducerade serien på Paramount+ 2021

Av Aike , skriven 21-12-17, kl: 13:07
Kategori(er): DIS

Discovery var under 2021 den mest sedda serien producerad för Paramount+ i USA. Det skriver Deadline.com.

 

Den näst mest sedda exklusiva Paramount+-serien var Icarly. Några tittarsiffror eller antal visningar redovisar dock inte Paramount+.

Viacom/CBS gör en kovändning: Discovery till Sverige med start på fredag

Av Pjotr'k , skriven 21-11-24, kl: 19:15
Kategori(er): DIS

Många är fansen runtom i världen som varit oerhört irriterade på Viacom/CBS som stoppade den internationella premiären av Discoverys säsong 4 bara en dryg dag innan avsnitten skulle ha släppts. Det har varit så starka reaktioner att de som bestämmer nu har bestämt sig för att delvis ändra sitt beslut. 

 

Med start på fredag kommer samtliga avsnitt att släppas på den nordiska marknaden. Två avsnitt nu på fredag och därefter ett avsnitt varje fredag, alltså bara dagen efter den amerikanska premiären. Men den streamingtjänst ni då behöver är Paramount+. Nya användare får 3 månader till halva priset (alltså 34:50 kronor istället för 69 kronor) om man startar ett konto senast den sista november. Om ni är för sena för detta erbjudande så kan ni fram till den 15 december skapa ett konto på Paramount Plus webbplats och ange rabattkoden STARTREK. Fast det gäller alltså bara nya användare. 

 

Större delen av Europa ges också denna möjlighet, likspom Australien och Sydamerika. 

 

Snacka om att det finns kraft i de fans vi kärleksfullt kallar trekkers och trekkies. Gång på gång genom TV-historien har TV-bolagen lyssnat på oss, och så även denna gång. 

Reaktioner på att Discovery tas bort från Netflix (samt löfte om spoilerfria rubriker!)

Av Pjotr'k , skriven 21-11-18, kl: 20:10
Kategori(er): DIS, PRO - Prodigy

spoiler_211118.pngMichelle Paradise, exekutiv producent för Star Trek: Discovery skriver på twitter att hon ser fram emot att den fjärde säsongen nu äntligen visas. Hon skriver samtidigt att hon är besviken över att så många världen runt inte har möjlighet att se säsongen förrän 2022 - det var en överraskning för alla som arbetar med produktionen, säger hon. 

 

Således kan man förstå att beslutet att senarelägga den internationella premiären till 2022 fattats av chefer högt upp i organisationen. Men att det även är i linje med deras tanke om att flytta allt till Paramount+ - i september detta år började ju Netflix tömmas på Star Trek-innehåll i USA, så det var därför bara en tidsfråga. 

 

 

Svenska reaktioner och förväntningar

Här i Sverige är reaktionen överlag mycket negativ till Viacom/CBS/Paramount och deras beslut att senarelägga den internationella premiären. Många säger att då de skaffat Netflix just för Discoverypremiären har de sagt upp sitt abonnemang med omedelbar verkan. Svårigheten med att man behöver ha flera streamingtjänster till en sammanlagd hög kostnad oroar dessutom för framtiden. Och skall man vara ärlig - Paramount+ (som vi tidigare rapporterat möjligen kommer heta SkyShowtime) lanserades med dunder och brak här i Sverige i april 2021 men hade då inget av det som utlovades från början. Risken är därför stor att det inte görs rätt denna gång heller.  En fattigt uppbyggd strömningstjänst är fortfarande fattig, även om man gör mycket reklam för sig...

 

Spoilerfria rubriker

Samtidigt lovar TrekCentral - en av alla Star Trek-sidor som rapporterar nyheter om våra älskade TV-serier - att de i sina sociala medier bara tänker använda spoilerfria rubriker, markera allt med #spoiler och även undvika att lägga ut bilder som avslöjar innehållet. Frågan är om fler följer efter i detta, men vi vet att Trekcore länge haft en policy om att ha spoilerfria titlar på sina inlägg, och det är väl alltid en god policy att följa. 

 

 

I de fall som Star Trek Databas skriver nyheter om Prodigy och Discovery lovar vi att inte skriva ut spoilers. På avsnittssidorna kan man däremot avslöjas om mindre saker, men vi är noga med att hålla texten i mer allmänna termer. Eftersom vi inte har kunnat se avsnitten själva är materialet baserat på material insamlat från olika webbplatser, men även vi vill ju inte grotta ner oss för mycket och råka hitta saker som spolierar överraskningen för oss...

Discovery stoppas tillfälligt utanför nordamerika

Av Pjotr'k , skriven 21-11-17, kl: 07:35
Kategori(er): DIS

Bara ett par dagar den planerade premiären av Star Trek: Discoverys säsong 4, stoppar nu Paramount alla visningar av säsongen utanför USA och Kanada. Netflix har alltså inte längre rätt att visa den.  Nu hänvisar de istället till en global release av streamingtjänsten Paramount+ under 2022. Det kan alltså lika gärna bli ett år kvar till att vi får se den här i Sverige. 

 

Vi på Star Trek Databas trodde ju självfallet att det var ett dåligt skämt, alternativt att Instagramkontot hade blivit hackat, men under natten har flera internationella medier rapporterat om detta, så antingen är det ett fel och vi har alla blivit lurade, eller så är sanningen lika grym som vi trodde

 

Självklart kan vi som trekkers kraftigt ifrågasätta den dåliga framförhållningen. Som connoisseur av TV-serier har vi även lärt oss att förvänta oss en samtida release med det stora landet i väster. När Wil Wheaton i sina webbprogram inför starten av säsong 4 har sagt samma sak som Paramount gjort i alla sina digitala kanaler - att säsong 4 av Discovery har premiär utanför nordamerika den 19 november, har ju självfallet alla fans förväntat oss inget mindre. 

 

För att fansen nu skall få se serien krävs illegal streaming eller att de laddar ner avsnitten via de få men fortfarande starka torrentsajter som ännu finns. Man kan ju undra hur de tänkt sig på Paramounts högkvarter när en sådan här bomb släpps bara 2 dygn och 2 timmar innan den tänkta premiären...

 

discovery-s-4-stoppas_211117.jpg    discovery-s-4-stoppas-2_211117.jpg

Ny trailer för Discoverys fjärde säsong

Av Aike , skriven 21-10-09, kl: 23:13
Kategori(er): DIS

I dag släpptes en ny trailer för Discoverys nya säsong som startar i november på Netflix. Du ser den här.

Discovery vinner Emmy för visuella effekter

Av Aike , skriven 21-09-13, kl: 21:49
Kategori(er): DIS, DS9, ENT, TNG, VOY

Avsnittet Su´Kal i Discoverys tredje säsong vann i helgen en Emmy för bästa visuella effekter. Det är tredje året i rad som serien är nominerad för detta pris, men första gången effektmakarna lyckades vinna. Det skriver Trekmovie.com.

 

Tidigare har även The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager, och Enterprise vunnit samma pris.  Nedan ser du seriens bästa effekter från den tredje säsongen. Vi säger grattis till teamet bakom dem!

 

Premiärdatum för Prodigy och Discovery, säsong 2

Av Pjotr'k , skriven 21-09-09, kl: 07:23
Kategori(er): DIS, PRO - Prodigy

Vi kommer i november att ha möjlighet att se två Star Trek-serier samtidigt, för första gången på 20 år. 

 

I natt bekräftades att Star Trek: Prodigy har premiär på Paramount Plus den 28/10 (gissningsvis tidigast dagen efter i Sverige). Samtidigt sades att den nya säsongen av Star Trek: Discovery startar den 18/11 (19:e i Sverige). 

Uppdatering om kommande serier och säsonger

Av Pjotr'k , skriven 21-06-13, kl: 15:12
Kategori(er): DIS, LOW / LDS - Lower Decks, PIC, PRO - Prodigy, SNW - Strange New Worlds

Tidslinjen just nu

Som vi ser att allt kommer att ske är följande:

  • Augusti 2021: Lower Decks, säsong 2
  • November 2021: Discovery, säsong 4
  • Januari 2022: Prodigy, säsong 1
  • 2022:
    • Strange New Worlds, säsong 1
    • Picard, säsong 2
    • Lower Decks, säsong 3
  • 2022-2023
    • Discovery, säsong 5
    • Picard, säsong 3
    • Strange New Worlds, säsong 2

 

Lower Decks

Säsong 2 av den animerade serien Lower Decks kommer troligen den 13 augusti på Amazon Prime, och har då haft premiär dagen före på amerikanska Paramount+. För någon vecka sedan började de även spela in rösterna till säsong 3, vilket tyder på att det mesta av det animerade materialet är klart. När säsong 3 kommer sändas är inte klart än, men vi får väl ändå vänta in säsong 2 först.  

 

Strange New Worlds

Den nya serien med Anson Mount som kommendör Pike, Rebecca Romjin som Una och Ethan Peck som Spock, är i full produktion. Amanda Row avslöjade den 10 juni att hon då regisserade första säsongens åttonde avsnitt och bara några dagar tidigare såg vi även regissören Sydney Freeland uttala sig om sin roll som regissör för avsnitt 7. Någon gång under 2022 förväntas serien komma ut, och vår gissning är att det då blir på Paramount+ dit de numera vill dirigera alla nyproduktioner till. 

 

Picard

Säsong 2 och 3 är i full produktion sedan februari 2021 och beräknas komma ut under 2022, i USA hos Paramount+ och troligen på Amazon Prime här i Sverige. Det är ju ingen nyhet att att Q återkommer som en karaktär och där har John de Lancie sagt att han kommer att vara med i sammanlagt 6 avsnitt under säsong 2 och 3. I förrgår lade Terry Matalas, exekutiv producent för Picard, ut en bild på John de Lancie som enligt inlägget dyker upp utan förvarning hela tiden - självklart en vink till karaktären Q som har en tendens att alltid finnas där när ingen förväntar sig det. 

 

Discovery

Säsong 4 av Discovery är fortfarande tänkt att komma ut under hösten 2021. Allt är inte färdigfilmat men flera avsnitt är redan helt färdiga.

 

Prodigy

Tyvärr inget nytt om denna animerade serie för barn, men förhoppningen har tidigare varit att den skulle komma ut under 2021. Med all tystnad kring serien känns detta som inte helt uppnåbart. 


Laddar... Laddar...
Facebook Twitter