Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

Amazon släpper speciell samlarbox för Star Trek Beyonds bluray

Av Aike , skriven 16-07-26, kl: 20:20
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond, Quarks: Blu-ray

amazon_160726.jpg

Brittiska shoppingsajten Amazon släpper en samlarutgåva för Star Trek Beyond. Med följer en modell av USS Franklin. Priset för samlarutgåvan är 60 pund och ännu finns inget släppdatum.

Star Trek-rea på Cdon och Discshop

Av Aike , skriven 16-07-22, kl: 20:00
Kategori(er): Filmer, Quarks: Blu-ray, Quarks: DVD

Både Cdon och Discshop erbjuder en sommarrea på Star Trek-samlingar. Numera kostar de flesta säsonger av de olika Star Trek-serierna 99 kronor styck jämfört med 149 kronor.

 

Även filmerna har nedsatt pris från 99 kronor till 59 kronor. Kampanjerna gäller både dvd och blu-ray för filmerna och tv-serierna.

Star Trek Beyond går redan att förhandsboka på dvd, blu-ray och 4K Ultra HD

Av Aike , skriven 16-07-22, kl: 19:54
Kategori(er): Filmer: 13 Beyond, Quarks: Blu-ray, Quarks: DVD

Star Trek Beyond har precis haft premiär på bio, men redan nu går det att förhandsboka filmen för dvd och de olika blu-ray-formaten.

 

Både Discshop och Cdon har sedan åtminstone den 20 juli listat filmen som bokningsbar. Ännu finns inget släppdatum, vi bör dock kunna förvänta att det blir i mitten av hösten. Beyonds bioresa bör vara ungefär två månader baserat på hur länge de två tidigare filmerna gick på bio.

 

Formaten filmen släpps i är dvd, blu-ray, blu-ray 3d samt 4K Ultra Hd blu-ray.

Star Trek och Into Darkness släpps på 4K Ultra HD Blu-ray

Av Aike , skriven 16-04-05, kl: 20:10
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Quarks: Blu-ray

Paramounts första filmer på det nya formatet 4K Ultra HD Blu-ray blir Star Trek och Star Trek Into Darkness.

Det rapporterar branschtidningen Variety.

 

Det nya formatet har fyra gånger bättre upplösning än HD och mer än dubbla antalet färger. Filmerna kommer därför att visa mer dolda detaljer och färger, vilket får det att likna det verkliga livet mer, uppger tidningen.

 

Filmerna kommer att kosta cirka 48 dollar när de släpps den 14 juni i USA. Om och när de kommer till Sverige är oklart.

Star Trek: The Next Generation - Säsong 1-7 på svensk blu-ray

Av Mr Trek , skriven 15-02-23, kl: 11:53
Kategori(er): Quarks: Blu-ray, TNG

Star Trek: The Next Generation, som vid slutet av förra året fick sin sista säsong släppt remastrad på blu-ray, kommer nu i en svensk jättebox med alla säsonger på blu-ray. Serien har tidigare släppts på detta sätt i t ex Storbrittannien, där den funnits att köpa sedan årsskiftet.

 

Boxen släpps enligt Discshop den första juni och kommer att ha undertexter på svenska, danska, norska och finska. Boxen går att förbeställa från flera butiker. Bästa pris just nu är 1530 kr hos Webhallen. Sommaren är med andra ord räddad för alla nordiska trekkers!

Star Trek: Enterprise snart på Blu-ray med alla säsongerna

Av Pjotr'k , skriven 15-02-09, kl: 14:20
Kategori(er): ENT, Quarks: Blu-ray

Det verkar som att Star Trek: Enterprise "snart" släpps i en samlad blu-raybox med samtliga säsonger. Vi har inte hört något om detta tidigare, mer än att den i april skulle ha getts ut för region A. Men om man skall tro Brittiska Amazon kommer den planerade boxen att vara regionfri, vilket är till glädje för samtliga fans av TV-serien. Den 18 maj, om inget oförutsett sker, kommer boxen ut!

 

(Tack till Michael Schånberg)

Enterprise ges inte ut mer på Blu-ray?

Av Pjotr'k , skriven 14-05-20, kl: 12:08
Kategori(er): ENT, Quarks: Blu-ray

Säsong 2 av Star Trek: Enterprise gavs ut på Blu-ray i september 2013. Därefter har det varit väldigt tyst på utgivningsfronten. Enligt flera oberoende källor verkar det som att Paramount/CBS har beslutat sig för att inte ge ut säsong 3-4 på den svenska marknaden (alltså med svenska undertexter). Vi har i skrivande stund inte lyckats nå Paramount för en officiell kommentar kring detta. 

 

De större svenska återförsäljarna (Cdon, Ginza, m.fl.) har inte haft säsongerna listade efter säsong 2, så vi kan väl bara konstatera att den svenska marknaden är för liten för att det skall finnas en förtjänst för de stora filmbolagen. Vi på Star Trek Databas fortsätter dock att bevaka marknaden för möjliga mer positiva förändringar. 

 

(Tack till Michael Schånberg)

Into Darkness släpps den andre september i Storbritannien

Av Aike , skriven 13-08-11, kl: 13:03
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Quarks: Blu-ray, Quarks: DVD

Star Trek Into Darkness släpps på dvd och blu-ray redan den andra september i Storbritannien. Det är nio dagar före Sverige.

 

Dvd-versionen kostar 10 pund (101 kr) plus frakt hos Amazon. Blu-ray-varianten går på 18 pund (151) exklusive frakt hos samma företag. I Storbritannien släpps också en samlingsbox med Into Darkness och Star Trek, både för dvd och blu-ray.

 

Beställer du för över 25 pund (251 kronor) så är frakten gratis. Även till Sverige.

DVD- och Bluray-utgåvan av Into Darkness ges ut tidigare än planerat

Av Pjotr'k , skriven 13-07-11, kl: 10:10
Kategori(er): Filmer: 12 Into darkness, Quarks: Blu-ray, Quarks: DVD

Entertainment weekly rapporterade igår att utgivningen av Star Trek Into Darkness på DVD och Bluray kommer att tidigareläggas till den 10 september. Det är inte säkert att region 2-utgåvorna (i Europa) följer samma mönster, men det är troligt att det är så. 

 

Men en ännu gladare nyhet är att Paramount släpper den digitala versionen ytterligare ett par veckor tidigare, den 20 augusti, och det görs i ett skede när de stora bolagen också satsar mer på det digitala av ekonomiska skäl såväl som att det ligger i tiden med att allt mer i samhället blir digitalt. 

Trailer har släppts för TNG säsong 5 på Blu-ray

Av Fleetadmiral , skriven 13-07-01, kl: 18:41
Kategori(er): Quarks: Blu-ray, TNG

TNG säsong 5 (Blu-ray) har ännu inte givits ut, men redan nu kan du se en nästan tre minuter lång trailer.

 

Säsong 5 väntas finnas ute i butikerna i slutet av det här året. Som tidigare säsonger är den femte säsongen i 1080p högupplösning och har ljudformatet Dolby Surround 7.1. Bild- och ljudförbättringen utförs av CBS Digital.

 

TNG säsong 4 på Blu-ray släpps i slutet av den här månaden.

 

 

 

 

 

TNG säsong 4 på Blu-ray släpps i slutet av juli

Av Fleetadmiral , skriven 13-04-30, kl: 02:19
Kategori(er): Quarks: Blu-ray, TNG

Den tredje säsongen av TNGBlu-ray har precis släppts, men nu annonserar CBS Home Entertainment att den fjärde säsongen inte är långt borta. Enligt planerna kommer den att ges ut den 30 juli i år. Precis som tidigare säsonger är den fjärde säsongen i 1080p högupplösning och bild- och ljudförbättrad av Modern Video och CBS Digital. Ljudformatet är Dolby Surround 7.1.

 

Du kan se den första promon för den fjärde säsongen här.

TNG säsong 3 (Blu-ray) släpps under våren 2013

Av Fleetadmiral , skriven 12-12-07, kl: 18:09
Kategori(er): Quarks: Blu-ray, TNG

Den tredje säsongen av The Next GenerationBlu-ray släpps visserligen inte förrän i början på nästa år, men redan nu kan du se en längre trailer (3 minuter) i högupplösning - se nedan.

 

Många fans anser att de bästa avsnitten finns i den tredje säsongen av TNG, med sådana höjdare som Yesterday's Enterprise och The Best of Both Worlds.

 

Den tredje säsongen är liksom de tidigare digitalt restaurerad och remastrad med HD-upplösning (1080 linjer) och har Dolby 7.1 surround-ljud.

 

Trekmovie: "TNG på blu-ray rekommenderas till seriens alla fans"

Av Aike , skriven 12-07-24, kl: 11:02
Kategori(er): Quarks: Blu-ray, TNG

Nu släpps Star Trek: The Next Generation på blu-ray i USA. Trekmovies redaktör Anthony Pascale har sett den första säsongen och är mycket positiv.

 

Han skriver:

 

"Slutsatsen är att den första säsongen av Star Trek: The Next Generation på blu-ray rekommenderas varmt till seriens alla fans. Du kommer att återupptäcka TNG och uppskatta alla små saker och alla stora idéer som skaparen Gene Roddenberry la fram på nytt. De nya och förbättrade specialeffekterna, musikstyckena och ljudeffekterna ger sammantaget något som känns som en ny upplevelse av denna klassiska serie."

 

Hela recensionen kan du läsa här. TNG på blu-ray släpps i början av augusti i Sverige.

Blu-ray-trailer för Star Trek: The Next Generation

Av Fleetadmiral , skriven 12-07-20, kl: 00:00
Kategori(er): Quarks: Blu-ray, TNG

Comic-Con-mässan i San Diego nyligen visades Blu-ray-versionen av Star Trek: The Next Generation. Nu har klippet lagts upp på YouTube så att fans kan se det.

 

Den första säsongen av TNGBlu-ray släpps på tisdag i USA, och kan beställas från Amazon.

 

TNG på Blu-ray till december

Av Fleetadmiral , skriven 11-09-27, kl: 15:51
Kategori(er): Quarks: Blu-ray, TNG

Amazon har satt upp Star Trek: The Next Generation - The Next Level på sin webbplats. TNG-boxen för formatet Blu-ray (högupplösning) kommer bl.a. att innehålla Encounter At Fairpoint, Sins of the Father och The Inner Light. Utgivningen är planerad till 15 december.

 

[Klicka på bilden för förstoring]

Fyra TNG-avsnitt släpps på blu-ray i slutet av året

Av Aike , skriven 11-07-27, kl: 13:31
Kategori(er): Quarks: Blu-ray, TNG

Fyra testavsnitt från The Next Generation kommer att släppas på blu-ray i USA i slutet av året. Det hävdar flera källor som Digitalbits har talat med på Comic Con.

 

Det är dock oklart om dessa avsnitt släpps i Europa. Klart är dock att Star Trek The Next Generation Remastered, det vill säga hela serien, kommer att släppas på blu-ray 2012 lagom till att serien firar 25 år.

Star Trek sålde 7,9 miljoner exemplar i USA förra året

Av Pjotr'k , skriven 10-01-12, kl: 20:31
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Quarks: Blu-ray, Quarks: DVD, Övrigt: Fantasy, Övrigt: SF

Star Trek var den sjunde mest säljande filmen 2009 i USA. Totalt såldes cirka 7,9 miljoner exemplar på dvd och blu-ray.

Etta på listan var tonårstjejernas favoritfilm: Twilight, som knappt slog tonårskillarnas favorit: Transformers 2.

 

Hela listan:

1. TWILIGHT Kristen Stewart, Robert Pattinson 11,670 000

2. TRANSFORMERS: REVENGE OF THE FALLEN Shia LaBeouf, Megan Fox 11,520 000

3. UPP 9,154 000

4. MADAGASCAR: ESCAPE 2 AFRICA Animated 8,270 000

5. HARRY POTTER AND THE HALF-BLOOD PRINCE Daniel Radcliffe 8,152 000

6. BAKSMÄLLAN Bradley Cooper, Ed Helms 7,980 000

7. STAR TREK Chris Pine, Zachary Quinto 7,873 000

8. GRAN TORINO Clint Eastwood, Bee Vang 5,840 000

9. BOLT Animated 5,618 000

10. THE DARK KNIGHT Christian Bale, Michael Caine 5,530 000

 

Även om Star Trek inte sålde bäst, så var blu-rayversionen bäst, ansåg branschorganisationen The Digital Entertainment Group, som i förra veckan utsåg filmen till bästa blu-rayfilm 2009.

Star Trek slog försäljningsrekord när filmen släpptes i USA

Star Trek sålde 5,7 miljoner exemplar första veckan på dvd och blu-ray i USA. Det är försäljningsrekord för en Star Trek-film och näst bästa första veckan för en långfilm i år.

Totalt sålde filmen 4,6 miljoner dvd-filmer respektive 1,1 miljoner blu-rays. Filmen är därmed en av få filmer som har sålt över en miljon exemplar på blu-ray. Star Trek var också den mest uthyrda filmen i USA förra veckan.

Försäljningssiffror första veckan 2009 (dvd+blu-ray)

1. Transformers 2 - 7,5 miljoner
2. Star Trek - 5,7 miljoner
3. Twilight - 5,6 miljoner*
4. Up - 5 till 6 miljoner**
5. G.I. JOE - 3,8 miljoner
6. Wolverine - 3,5 miljoner
7. Ice Age 3 - 2,9 miljoner
8. Monsters vs Aliens - 2,6 miljoner
9. The Proposal - 2.5 miljoner


*Under åtta dagar
** Oklara siffror; fem miljoner under sex dagar.


De tre sista Next Generation-filmerna sålde följande antal första veckan (enbart dvd)(+):

1. Nemesis 1,5 miljoner
2. Insurrection 300 000
3. First Contact 159 000

Nimoys sista tagning i Star Trek

Av Aike , skriven 09-11-22, kl: 08:27
Kategori(er): Quarks: Blu-ray, Quarks: DVD, Övrigt: Personer
Leonard Nimoys sista tagning som Spock Prime i Star Trek, och det korta tal han höll efteråt finns nu på nätet. Se det här.

Filmklippet kommer ifrån extramaterialet för Star Trek-filmen.

Stor releasefest när Star Trek släpptes i USA

Av Aike , skriven 09-11-18, kl: 21:32
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Quarks: Blu-ray, Quarks: DVD
Paramount firade häromdagen att Star Trek släpptes på dvd och blu-ray i USA med en stor releasefest i Los Angeles. Leonard Nimoy, Zachary Quinto, JJ Abrams, Roberto Orci med många fler var där.
Ja, i princip alla som var inblandade i den senaste filmen kom. De enda som var upptagna på annat håll var Chris Pine som filmar Unstoppable samt Simon Pegg.

Se bilder från vimlet här och här.

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter