Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

Amerikanska biopubliken gillar Beyond lika mycket som Nemesis

Star Trek Beyond får betyget A- av de amerikanska biobesökarna, skriver Cinemascore.

 

Star Trek och Into Darkness fick bägge A. Noterbart är att Nemesis som många påstås ogilla också fick A-. 

 

Den Star Trek-film flest uppskattade på premiärdagen var The Voyage Home som biobesökarna betygsatte med A+. Sämst betyg har Insurrection och Generations med B+.

 

Alla Star Trek-filmer (och Star Wars) sedan fyran ser du här.

Whoopi Goldberg gör sitt första konventframträdande i Las Vegas

Av Aike , skriven 16-03-10, kl: 15:37
Kategori(er): Filmer: 07 Generations, Filmer: 10 Nemesis, TNG, Övrigt: Personer

Den största Star Trek-stjärnan utanför Star Trek-världen gör i år sitt första konventframträdande.

Whoopi Goldberg gör sin debut på Creations årliga Las Vegas-konvent i augusti, skriver Startrek.com.

 

Goldberg, som har vunnit en Emmy, Tony, amerikansk grammis och en Oscar under sin långa karriär i Hollywood, är för alla trekkers mest känd som bartendern Guinan ombord på Enterprise-D i TNG. Guinan var även med i filmerna Generations och Nemesis.

- Av alla de fanstastiskt talangfulla människor vi har velat ha till våra konvent, men inte har kunnat delta så fanns det alltid en person på toppen av listan: Whoopi Goldberg, säger Gary Berman delägare och grundare för Creation, som arrangerar Star Trek-konvent sedan 1970-talet.

 

-För stora fans som oss var det fantastiska nyheter när hon fick en roll i TNG och skapade en sådan älskad figur som Guinan. Det faktum att hon också är en trekker, en stor filmstjärna och ville vara med i serien för att vara en del av Star Trek-legenden, det är något vi ser fram emot att höra mer om på vår scen. Vi vill höra alla detaljer om hur hon fick rollen och vi tror att detta blir det mest roliga scenframträdandet vi någonsin haft.

 

Goldberg har aldrig förut framträtt på ett Star Trek-konvent, men medverkade på Wizard World Philadelphia 2014, vilket var hennes första framträdande på ett sf- och fantasykonvent.

Frakes pessimistisk angående ny Star Trek-serie

Av Aike , skriven 15-04-28, kl: 23:15
Kategori(er): DIS, Filmer: 10 Nemesis, TNG

CBS har inget intresse av att göra en ny Star Trek-serie för tv just nu. Det hävdar Jonathan Frakes vid Fan Expo Regina, skriver Leader Post.

 

Han berättade att han hade föreslagit en ny serie för tv-bolaget, men tyvärr verkar det som om CBS saknar intresse.

-Det spelar ens ingen roll om den som föreslår det är kommendör Riker, säger Frakes.

 

Orsaken är att CBS anser att Star Trek-varumärket blev urvattnat under 90-talet och det tidiga 00-talet, vilket kulminerade med Star Trek Nemesis, som var långt ifrån en ekonomisk framgång. Och nu när de nya filmerna är framgångsrika vill CBS inte röra varumärket, eftersom de vill att det skall vara fokuserat på bioäventyren, menar Frakes.

Över 100 000 har sett Into Darkness på svensk bio

Av Aike , skriven 13-07-25, kl: 12:22
Kategori(er): Filmer: 10 Nemesis, Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness

Star Trek Into Darkness är den Star Trek-film som har presterat bäst utanför USA någonsin. Och Sverige är inget undantag. Filmen är den första Trek-filmen som har haft fler än 100 000 svenska biobesök, visar SFI:s sammanställning.

 

Fram till den siste juni hade 101 974 biobiljetter sålts för Into Darkness. Under premiärmånaden maj såldes 86 543 biljetter, vilket innebar att Into Darkness var den femte mest populära filmen under månaden. De totala intäkterna är 11,6 miljoner kronor.

 

Efter sex månader av 2013 är Into Darkness, sett till antal sålda biobiljetter, den 24:e mest populära filmen. Etta är Röjar-Ralf som har sålt 329 880 biobiljetter.

 

Nemesis sålde drygt 17 000 biljetter 2003 och Star Trek (2009) 85 000 biljetter för fyra år sedan.

Star Trek: Nemesis fyller tio år

Av Aike , skriven 12-12-14, kl: 09:36
Kategori(er): Filmer: 10 Nemesis

Den 13 december, alltså igår, var det tio år sedan Star Trek: Nemesis hade premiär. Det är den minst populära Star Trek-filmen sett till biointäkter och en del ogillade den mycket, samtidigt är det många som uppskattar den: så grattis!

 

Minns du själv första gången du såg filmen, och vad tyckte du om den då? Diskutera det nedan.

John Logan skriver de två kommande Bondfilmerna

Av Aike , skriven 12-11-01, kl: 10:57
Kategori(er): Filmer: 10 Nemesis, Övrigt: Personer

Den senaste Bondfilmen Skyfall hade en framgångsrik premiär förra helgen. Nu är det klart att manusförfattaren John Logan får nytt förtroende. Enligt Deadline kommer Logan att skriva de två kommande James Bond-filmerna.

 

Logan är för trekkers mest känd för att ha skrivit manuset till Star Trek Nemesis. Han har även vunnit en Oscar för manuset till Gladiator.

James Masters kunde ha spelat Shinzon

Av Aike , skriven 12-10-28, kl: 16:57
Kategori(er): DIS, Filmer: 10 Nemesis

James Masters, som spelade Spike i Buffy och Angel, kunde ha spelat Shinzon i Nemesis.

-De tittade på om jag skulle spela Patrick Stewarts klon i en Star Trek-film och jag var på audition. Jag tyckte inte jag gjorde dåligt ifrån mig, men det var inte tillräckligt bra. Men jag önskar jag hade fått rollen, jag skulle ha varit stolt över att ha spelat Stewarts klon, säger Masters enligt Themarysue.com till Australian Associated Press.

 

Att vara med i just Star Trek är en av hans stora ambitioner, och det är något han inte har gett upp än.

-Jag har en idé för en Star Trek-serie, men jag har inte försökt sälja den ännu.

 

Tom Hardy spelade Shinzon i Nemesis.

 

Braga om Shatner, Seven of Nine och saknaden av Star Trek

Av Aike , skriven 12-09-17, kl: 21:06
Kategori(er): DIS, ENT, Filmer: 10 Nemesis, Quarks: Litteratur, TNG, VOY

William Shatner kunde ha varit med i Enterprise. Seven of Nine återvänder till borgkollektivet. Och Brannon Braga saknar Star Trek enormt mycket.

 

I en intervju med Comic Book Resource berättar manusförfattaren Brannon Braga att det vara nära att Shatner kunde ha gästspelat i ett dubbelavsnitt i Enterprise. Men man lyckades aldrig komma överens om den ekonomiska ersättningen så idéen rann ut i sanden.

 

Han säger också att han skriver en serietidning tillsammans med IDW med TNG-besättningen tre år efter Nemesis. Han berättar bland annat att Seven of Nine dyker upp i tidningen, men att hon har återvänt till borgkollektivet eftersom hon inte klarade av att leva som människa.

 

Braga saknar också Star Trek mycket.

- Varje dag som passerar så saknar jag universumet och saknar berättelserna man kan göra i en serie som Star Trek.

 

Han utesluter inte att han skulle kunna skriva för en ny Star Trek-serie om en sådan blir aktuell.

 

(Tack till Admiral Picard för nyhetstipset.)

Se om alla elva Star Trek-filmerna tillsammans med Star Trek Databas

Följ med Star Trek Databas på ett äventyr som tar oss till galaxens centrum, till det glada 1980-talet, Romulus och andra fantastiska platser i Vintergatan. Dessutom möter vi borger, klingoner, remans och många andra utomjordingar.

Allt detta får du uppleva genom att se om alla elva Star Trek-filmerna med oss på Star Trek Databas inför den tolfte filmens premiär i maj 2013.

 

Redan nu diskuterar vi den första filmen: Star Trek The Motion Picture i den här tråden på forumet. Så häng med redan från början! Redan nu har mer än femton medlemmar visat sitt intresse för att vara med att diskutera och titta på filmerna igen. Samtidigt är förstås alla alla välkomna: gamla medlemmar till du som bara läser på sidan och forumet utan att vara medlem. Detta är en utmärkt möjlighet att uppleva klassisk Star Trek, komma i rätt stämning inför nästa film samt bli mer aktiv på forumet och diskutera filmerna med andra trekkers.

 

Det preliminära schemat för när vi ser filmerna är:

 

Star Trek: The Motion Picture augusti

Star Trek II september

Star trek III september

Star Trek IV oktober

Star Trek V november

Star Trek VI december

Star Trek: Generations januari

Star Trek: First Contact februari

Star Trek: Insurrection mars

Star Trek: Nemesis april

Star Trek (2009) maj

 

Således håller vi ett tempo där alla kan hänga med och tänka till lite extra när vi ser om filmerna. För fokus ligger just på vad du tycker och upplever när du ser om filmen för kanske andra eller hundrade gången. Samtidigt är detta också en chans att se en Star Trek-film du aldrig har sett förut och vara med att diskutera med engagerade trekkers. Välkommen!

Star Trek i rubrikerna 5 augusti 2012

Av Aike , skriven 12-08-05, kl: 09:22
Kategori(er): Filmer: 10 Nemesis, TOS, Övrigt: Personer
 • Tom Hardy har de senaste åren blivit en storstjärna i Hollywood efter roller i Inception och The Dark Knight Rises. I den sistnämnda filmen spelar han skurken Bane, vilket har fått media att uppmärksamma hans roll som Shinzon i Nemesis på nytt efter att ett screentest dykt upp Youtube. Se honom agera med Patrick Stewart här.
 • Basebollklubben Los Angeles Dodgers hade i fredags ett Star Trek-tema när laget spelade mot Chicago Cubs. Fans var klädda i Star Trek-kostymer, under matchen spelades musik ur Star Trek och första bollen kastades av ingen mindre än William Shatner. Evenemanget verkar ha hjälpt Dodgers som vann matchen med 6-1. (+)
 • Kapten Kirks uniform från TOS såldes för 80 000 dollar för några dagar sedan på en auktion i Hollywood, skriver Hollywood Reporter. Uniformen fick ett fan när han besökte TOS scenbygge på 60-talet och har sedan dess förvarats säkert.

Sexan och First Contact är de mest underskattade Star Trek-filmerna

Star Trek VI: The Undiscovered Country är den mest underskattde TOS-filmen. Samma omdöme får First Contact bland TNG-filmerna. I alla fall när världens trekker har sagt sitt i två omröstningar på Startrek.com tidigare under hösten och sommaren.

 

Så här svarade trekkers på frågan vilken av TOS-filmerna som är den mest underskattade (listan är i produktionsordning):

 

 • The Motion Picture - 1231 (19%)
 • The Wrath of Khan - 542 (8%)
 • The Search for Spock - 990 (15%)
 • The Voyage Home - 1270 (19%)
 • The Final Frontier - 838 (13%)
 • The Undiscovered Country - 1732 (26%)

 

Samma fråga, men angående TNG-filmerna:

 

 • Generations - 1345 (18%)
 • First Contact - 2354 (32%)
 • Insurrection - 1990 (27%)
 • Nemesis - 1664 (23%)

Frakes har försökt sälja ny Star Trek-serie till CBS

Av Aike , skriven 11-04-09, kl: 17:38
Kategori(er): DIS, ENT, Filmer: 10 Nemesis, Filmer: 11 Star Trek, TNG

Jonthan Frakes (Riker) avslöjade i torsdags att han har försökt sälja in en ny Star Trek-serie till CBS.

-Vi fick veta att de hade sagt nej till Bryan Singers Star Trek-idé och William Shatners förslag tidigare, säger Frakes till IGO.

 

Orsaken var att CBS inte vill urvattna varumärket genom att producera filmer och en tv-serie samtidigt.

-Det var det som hände med Nemeis, och det är därför jag inte tror att Enterprise sändes så länge som de planerade. Det var klassisk girighet som fick dem att tänka att "vi har något bra, så låt oss fortsätta att mjölka det", och vi mjölkade det så mycket att fansen saknade intresse för filmen.

 

Frakes berättar också att han var "imponerad" av den senaste filmen och tyckte att den var lojal till Roddenberrys filosofi. Han menar dock att det finns vissa inom "Star Trek-familjen" som ogillade vad Abrams har gjort med Star Trek. Vilka dessa är nämner han dock inte.

Logan och Spiner skrev även manus för en femte TNG-film

Av Aike , skriven 10-10-06, kl: 17:28
Kategori(er): Filmer: 10 Nemesis, TNG, Övrigt: Personer
Manusförfattaren John Logan som skrev Nemesis och Brent Spiner (Data) hade även börjat på ett manus för en femte och sista TNG-film. Det berättar Patrick Stewart för Startrek.com.

- Det skulle ha varit ett riktigt avsked till Next generation, men skulle också ha involverat andra historiska aspekter av Star Trek. Jag kan inget om detaljerna eftersom projektet inte var mitt.

När sedan Paramount annonserade att det inte skulle bli någon ytterligare film, så accepterade Stewart detta.
- Jag är mycket stolt över det arbete vi gjorde i serien och filmerna, men jag vill inte återvända till det.

Fan uppdaterar The Star Trek Encyclopedia

Av Aike , skriven 10-09-11, kl: 05:14
Kategori(er): ENT, Filmer: 10 Nemesis, Filmer: 11 Star Trek, Quarks: Litteratur, VOY
Det stora tryckta uppslagsverket The Star Trek Encyclopedia har inte officiellt uppdaterats sedan 1999. Men nu har en trekker, medlemmen Cronos6939 på Trekbbs, lagt till information om Voyagers två sista säsonger, Enterprise, Nemesis samt filmen Star Trek. Smakprov går att se här.

Arbetet har tagit fem år och är nu 98 procent färdigt, skriver han på Trekbbs. Frågan är dock huruvida uppdateringen kommer att se dagens ljus i sin helhet, då medförfattaren till encyclopedian, Michael Okuda, ryktas börja arbeta med en egen nyutgåva snart.

Redletter media recenserar Star Trek-filmen

Redletter medias recensent Harry S. Plinkett har nu även recenserat den senaste Star Trek-filmen. Lite sent kanske du tycker så här 16 månader sedan premiären, men Plinkett är en nitpicker, så han har förmodligen behövt den här tiden. Dessutom är recensionen över en timma lång (!). Plinkett har tidigare gjort sig mest känd för att såga TNG-filmerna och The Phantom Menace vid fotknölarna. Men Star Trek får faktiskt en bra recension, trots att han hittar en hel del detaljer att klaga på.

Som vanligt är det ovårdat språk och en del våldsam humor. Se recensionen här.

Avatar är den största sf-succén i Sverige under 2000-talet

Av Aike , skriven 10-04-02, kl: 18:21
Kategori(er): Filmer: 10 Nemesis, Filmer: 11 Star Trek, Övrigt: Personer, Övrigt: SF
Avatar är den mest framgångsrika science-fictionfilmen i Sverige sedan milliennieskiftet. Nästan 1,3 miljoner biobiljetter hade filmen med Zoe Saldana i huvudrollen sålt fram till och med februari i år.

Avatar, som fortfarande visas på bio runt om i landet, lär dock inte kunna hota 2000-talets etta: Sagan om härskarringen från 2001 som sågs av 1,9 miljoner besökare. Men i science-fictiongenren är filmen ohotad etta, då det är den enda som har sprängt en miljon sålda biljetter.

1. Avatar 1 285 020 (2009)
2. Star Wars Episod II: Klonerna 727 384 (2002)
3. Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd 672 773 (2005)
4. Matrix Reloaded 635 939 (2003)
5. Day After Tomorrow 430 289 (2004)

Star Trek sågs förra året av cirka 85 000 personer och Nemesis 2003 av 17 400 personer.

"Nemesis är en av decenniets sämsta sf-filmer"

Av Aike , skriven 09-12-17, kl: 06:04
Kategori(er): Filmer: 10 Nemesis
Nemesis, Attack of the clones och Transformers 2. Det är några av årtiondets sämsta sf-filmer tycker författaren John Scalzi.

Så här skriver han om TNG-besättningens sista resa:

"En film så dåligt gjord att den dödade Data -- utan tvekan den mest älskade karaktären i the Next Generation -- och publiken brydde sig inte. Det är imponerande på sitt sätt, på samma sätt som världens största hink med spott är imponerande på sitt sätt."

Alla filmerna Scalzi tyckte var skräp mellan 2000-2010:

Aeon Flux (2005)
Alien vs. Predator I & II (2004, 2007)
The Chronicles of Riddick (2004)
The Core (2003)
Doom (2005)
The League of Extraordinary Gentlemen (2003)
Mission to Mars (2000) / Red Planet (2000)
Star Trek: Nemesis (2003)
Star Wars Episode II: Attack of the Clones (2002)
Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Star Trek slog försäljningsrekord när filmen släpptes i USA

Star Trek sålde 5,7 miljoner exemplar första veckan på dvd och blu-ray i USA. Det är försäljningsrekord för en Star Trek-film och näst bästa första veckan för en långfilm i år.

Totalt sålde filmen 4,6 miljoner dvd-filmer respektive 1,1 miljoner blu-rays. Filmen är därmed en av få filmer som har sålt över en miljon exemplar på blu-ray. Star Trek var också den mest uthyrda filmen i USA förra veckan.

Försäljningssiffror första veckan 2009 (dvd+blu-ray)

1. Transformers 2 - 7,5 miljoner
2. Star Trek - 5,7 miljoner
3. Twilight - 5,6 miljoner*
4. Up - 5 till 6 miljoner**
5. G.I. JOE - 3,8 miljoner
6. Wolverine - 3,5 miljoner
7. Ice Age 3 - 2,9 miljoner
8. Monsters vs Aliens - 2,6 miljoner
9. The Proposal - 2.5 miljoner


*Under åtta dagar
** Oklara siffror; fem miljoner under sex dagar.


De tre sista Next Generation-filmerna sålde följande antal första veckan (enbart dvd)(+):

1. Nemesis 1,5 miljoner
2. Insurrection 300 000
3. First Contact 159 000

Marina Siritis: "Min favoritfilm var First Contact"

First Contact var Marina Sirtis (Troi) favorit bland de fyra TNG-filmerna.
- Jag tyckte att den hade ett suveränt manus och älskade att bli regisserad av Jonathan [Frakes]. säger hon till Trekweb.


Hon gillade att arbeta med de andra filmerna i varierande grad, men uppskattade alltid att träffa de övriga skådespelarna.
-Efter serien tog slut så tror jag att alla såg fram emot att arbeta ihop igen.

Om den senaste Star Trek-filmen, som hon såg på galapremiären i Los Angeles i maj, säger hon så här:
-Jag tycker att JJ Abrams gjorde ett fantastiskt jobb. Jag gick till premiären med Jonathan och det var så spännade att känna glädjen kring ytterligare en Star Trek-film. Då är det inte svårt att känna sig stolt över att ha arbetat med ett fenomen som under 40 år har varit så framgångsrikt.

Tom Hardy blev missbrukare efter att Nemesis floppade

Av Aike , skriven 09-10-04, kl: 16:02
Kategori(er): Filmer: 10 Nemesis, Övrigt: Personer
Skådespelaren Tom Hardy, 31, som spelade skurken Shinzon i Nemesis tog filmens flopp hårt. Han började dricka, använda crack och förlorade sitt äktenskap.
- Jag tappade helt kontrollen och jag har tur att det inte inträffade någon hemsk olycka eller att jag hamnade i fängelset. Därför det var dit jag på väg, säger han till The Guardian.


När Nemesis hade premiär räknades han som en kommande stjärna efter roller i Black Hawk Down och miniserien Band of Brothers. Men floppen fick hans stjärna att dala.

- Skådespelare, som alla konstnärer, är djupt intresserade av sig själva. Men jag är också medveten om hur oviktig jag är. I de flesta skådespelare så utspelar sig det en strid mellan massiva egon och låg självkänsla. Se på mig! Nej. se inte på mig! Se men rör mig inte!

Numera mår han bättre, har en ny relation och en son.

- Nu känner jag min best och vet hur jag ska hantera den. Det är som att leva med 200 kilo tung orangutang som vill döda mig. Den är mycket mer kraftfull än vad jag är, talar inte samma språk och springer runt i min själs mörker. Jag skulle ha sålt min mor för crack.

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter