Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

Tom Hanks berättar om gången han klev ombord stjärnskeppet Enterprise

Av loghaD , skriven 16-09-13, kl: 18:34
Kategori(er): Filmer: 02 Wrath of Khan

Tom Hanks var tio år gammal när Star Trek hade sin TV-premiär för 50 år sedan, och har tidigare beskrivit hur avundsjuk han var på alla som fick springa omkring på stjärnskeppet Enterprise. I förra torsdagens avsnitt av Jimmy Kimmel Live! berättade Hanks om hur han äntligen fick chansen att göra det medan han jobbade på Paramount-serien Bosom Buddies.

TV6 visar Star Trek-filmerna på fredagskvällar

Av Aike , skriven 13-11-23, kl: 16:37
Kategori(er): Filmer, Filmer: 01 Motion Picture, Filmer: 02 Wrath of Khan

Det har varit tunnsått med Star Trek på svensk teve ett bra tag. Men nu blir det ändring. TV6 sänder under ett antal fredagar framöver Star Trek-filmer på primetime klockan 21.00.

 

Först ut är Star Trek: The Motion Picture fredagen den 29 november. Filmen repriseras sedan på lördagseftermiddagen dagen efteråt 15.40.

 

Veckan därefter visas Star Trek II: Khans vrede vid samma tider.

Into Darkness utbuad på konventet i Las Vegas

Av Aike , skriven 13-08-15, kl: 15:01
Kategori(er): Filmer, Filmer: 02 Wrath of Khan, Filmer: 12 Into darkness

När Star Trek-fans under en panel på Creations Las Vegas-konvent skulle ranka de bästa Star Trek-filmerna hamnade Into Darkness sist på trettonde plats. Publiken buade till och med när filmens namn lästes upp, berättar Clevver Movies.

 

Etta på listan blev Star Trek II: Khans vrede. Och vilken den trettonde Star Trek-filmen är? Se inslaget nedan för svaret.

 

Kungliga filharmonikerna framför Star Trek

Av Pjotr'k , skriven 13-06-16, kl: 17:42
Kategori(er): Aktiviteter, Filmer: 02 Wrath of Khan, TNG

Igår kväll i Stockholms konserthus hade Kungliga filharmonikerna en konsert titulerad We come in peace. Det var som ni förstår ett science fiction-tema och även Star Trek fick sin del av den instrumentala kakan. 

 

Med inledning av Also spracht Zarathustra av Strauss fortsatte konserten med mängder av stycken ur science fiction-historien och ungefär mitt i konserten presenteras så filmmusiken ur Wrath of Khan och The next generation av Horner respektive Goldsmith

Här är Star Treks bästa fem ögonblick

Av Aike , skriven 13-05-01, kl: 19:01
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, DS9, Filmer, Filmer: 02 Wrath of Khan, TNG

10 149 röster på Sfx.co.uk har avgjort vilka som är de fem bästa ögonblicken i Star Treks historia.

 

Topp 5 bakifrån är följande:

 

5. Kirk grillar O´brien i Trials and Tribble-ations i Deep Space Nine.

4. Scenen när Picard torteras ("There are four lights") i The Chain Of Command i TNG

3. Spocks död i Star Trek II: Khans vrede

2. Kirks Khaaaaaan-skrik i Star Trek II: Khans vrede

1. I am Locutus of Borg från The Best of Both worlds

 

Noterbart är att filmerna är ungefär lika populära som serierna när det gäller minnesvärda ögonblick. På topp 50 kom 23 stycken från långfilmerna.

SFX släpper nu ett temanummer inför Star Trek Into Darkness.

Star Trek-inspirerad musikvideo med L.B. Rayne + Fira jul på klingonskt sätt

Av loghaD , skriven 13-04-30, kl: 23:49
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer: 02 Wrath of Khan

Minns du temamusiken till Star Trek II: The Wrath of Khan? Så klart du gör; ingen kan väl glömma det mästerverket!

 

...men har du funderat på hur det skulle ha kunnat låta om den musiken istället bytts ut mot en sliskig kärleksballad, på äkta '80-talsmanér? Nu behöver du inte fundera längre, för nu har L.B. Rayne släppt musikvideon Where No Man's Been Before!

 

 

...och har du någonsin lyssnat på julevangelierna, och tänkt för dig själv "Det var mig allt en härlig berättelse, men den behöver fler klingoner!"

 

Oroa dig inte: Väntan är snart över! I oktober släpps nämligen boken A Very Klingon Khristmas, som presenterar berättelsen om Kahless födelse.

 

Det här är för övrigt inte första gången som vi får ta del av klingonska julesagor. Den amerikanska teatergruppen Commedia Beauregard arrangerar varje år en uppsättning av A Klingon Christmas Carol, som är en klingonsk tolkning av Charles Dickens-klassikern En Julsaga. En av skådespelarna därifrån, Jen Usellis, har nyligen blivit något utav en internetkändis med sitt framträdande av HIchop! (en klingonsk cover-version av '90-talshiten Kiss Me av Sixpence None the Richer).

Se om Star Trek III med Star Trek Databas

Av Aike , skriven 12-09-27, kl: 15:15
Kategori(er): Filmer: 01 Motion Picture, Filmer: 02 Wrath of Khan, Filmer: 03 Search for Spock

Nu går resan vidare tillbaka till jorden, men med en vända tillbaka till Genesis. Därför nu ser vi om Star Trek III: The Search For Spock i Star Trek Databas forum. Se om filmen och diskutera den här.

 

Har du missat att se om Star Trek The Motion Picture och/eller Star Trek II: The Wrath of Khan? Gör det nu också under helgen. Sedan kan du diskutera filmerna här respektive här.

Se om Star Trek II: Khans vrede med Star Trek Databas

Av Aike , skriven 12-09-18, kl: 09:39
Kategori(er): Filmer: 02 Wrath of Khan, Filmer: 12 Into darkness

Nu har turen kommit till Star Trek II: Khans vrede i Star Trek Databas omtittsmaraton där vi ser om alla elva Star Trek-filmerna inför Star Trek Into Darkness premiär nästa vår. Diskutera Khan, Spocks död och Genesis här.

Se om alla elva Star Trek-filmerna tillsammans med Star Trek Databas

Följ med Star Trek Databas på ett äventyr som tar oss till galaxens centrum, till det glada 1980-talet, Romulus och andra fantastiska platser i Vintergatan. Dessutom möter vi borger, klingoner, remans och många andra utomjordingar.

Allt detta får du uppleva genom att se om alla elva Star Trek-filmerna med oss på Star Trek Databas inför den tolfte filmens premiär i maj 2013.

 

Redan nu diskuterar vi den första filmen: Star Trek The Motion Picture i den här tråden på forumet. Så häng med redan från början! Redan nu har mer än femton medlemmar visat sitt intresse för att vara med att diskutera och titta på filmerna igen. Samtidigt är förstås alla alla välkomna: gamla medlemmar till du som bara läser på sidan och forumet utan att vara medlem. Detta är en utmärkt möjlighet att uppleva klassisk Star Trek, komma i rätt stämning inför nästa film samt bli mer aktiv på forumet och diskutera filmerna med andra trekkers.

 

Det preliminära schemat för när vi ser filmerna är:

 

Star Trek: The Motion Picture augusti

Star Trek II september

Star trek III september

Star Trek IV oktober

Star Trek V november

Star Trek VI december

Star Trek: Generations januari

Star Trek: First Contact februari

Star Trek: Insurrection mars

Star Trek: Nemesis april

Star Trek (2009) maj

 

Således håller vi ett tempo där alla kan hänga med och tänka till lite extra när vi ser om filmerna. För fokus ligger just på vad du tycker och upplever när du ser om filmen för kanske andra eller hundrade gången. Samtidigt är detta också en chans att se en Star Trek-film du aldrig har sett förut och vara med att diskutera med engagerade trekkers. Välkommen!

Norsk hyllningsartikel till Star Trek II: Khans Vrede

Av Aike , skriven 12-07-17, kl: 11:06
Kategori(er): Filmer: 02 Wrath of Khan

Star Trek II: Khans Vrede fyllde 30 år i juni. Norske journalisten Andreas Hadsel Opsvik skriver därför på NRK:s hemsida en lång hyllningsartikel till den kanske mest uppskattade Star Trek-filmen.

 

Det som kanske är mest intressant med artikeln är att författaren inte är en trekker utan ett Star Wars-fan, men hans lovord för den andra Trekfilmen är ändå stora. Läs hans text här.

 

(Tack till Captain Mariah för nyhetstipset.)

Star Trek i rubrikerna 5 juni 2012 *Uppdaterad med länkar*

 • Star Trek II: Khans Vrede fyllde 30 år igår den 4 juni. Filmen hade amerikansk biopremiär detta datum 1982 och blev snabbt en succé både bland fans och kritiker. Så vi gratulerar med ett fyrfaldigt: "Khaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan". Läs gärna mer om filmen på Trekmovie.com där Star Trek-författaren Dayton Ward minns filmen 30 år senare.
 • Alla fem Star Trek-kaptenerna från tv-serierna var på scen för första gången någonsin tillsammans på Wizard World Philadelphia Comic Con igår. Se en bild på dem tillsammans här.
 • Tio anledningar till varför First Contact förstörde borgerna presenterar Whatculture.com här. Några anledningar är att First Contact var mer som en Alien-film än som Star Trek samt att borgerna förvandlades från farliga fiender i TNG till rymdvampyrer i filmen.
 • Trekkern Rick Chambers är mycket glad. Orsaken är att han har författat ett avsnitt till den prisade fanserien Star Trek: Phase II. "Att få skriva för Star Trek är en dröm som blir sann", säger han till Mlive.com. Chambers har tidigare skrivit en sf-roman samt flera egna noveller. Men detta blir nog ändå hans största projekt någonsin, eftersom Phase II är en makalös framgångssaga med mer än 90 miljoner nedladdningar. Hans avsnitt heter Bread and Savagery och är en uppföljare till TOS-avsnittet Bread and Cirucuses. (+)
 • Star Trek 12-producenten Damon Lindelof är inte glad över att det har släppts bilder och korta filmsnuttar från inspelningen av Star Trek 12. Det berättar han för Trekmovie.com. Han säger också att han hoppas att de ska ha en officiell teasertrailer på Comic Con i San Diego i slutet av juli, men bara om de kan presentera något riktigt bra. Lindelof berättar också att 85 procent av alla ändringar i manuset man gjorde under inspelningen handlade om karaktärerna. "Det handlade om relationerna mellan figurerna. Vi ändrade dialoger och ökade intensiteten i konflikter. Vi byggde också upp vänskapen mellan dem på ett starkare sätt". Hela intervjun finns här.

Sexan och First Contact är de mest underskattade Star Trek-filmerna

Star Trek VI: The Undiscovered Country är den mest underskattde TOS-filmen. Samma omdöme får First Contact bland TNG-filmerna. I alla fall när världens trekker har sagt sitt i två omröstningar på Startrek.com tidigare under hösten och sommaren.

 

Så här svarade trekkers på frågan vilken av TOS-filmerna som är den mest underskattade (listan är i produktionsordning):

 

 • The Motion Picture - 1231 (19%)
 • The Wrath of Khan - 542 (8%)
 • The Search for Spock - 990 (15%)
 • The Voyage Home - 1270 (19%)
 • The Final Frontier - 838 (13%)
 • The Undiscovered Country - 1732 (26%)

 

Samma fråga, men angående TNG-filmerna:

 

 • Generations - 1345 (18%)
 • First Contact - 2354 (32%)
 • Insurrection - 1990 (27%)
 • Nemesis - 1664 (23%)

Sociologilärare hittar sällsynta foton från Star Trek-filmer

Av Aike , skriven 11-03-18, kl: 14:43
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer: 02 Wrath of Khan, Filmer: 06 Undiscovered Country

Sociologiläraren vid College of Lake County John Tenuto gjorde ett oväntat fynd när han besökte University of Iowa. I en låda fanns hundratals sällsynta bilder från inspelningarna av Star Trek II och VI.

-De bara låg där. Jag tänkte att det var synd att ingen annan har sett dessa fotografierna. Det är en hyllning till filmerna, säger han till Triblocal.com.

 

Tenuto har nu fått regissören Nicholas Meyers tillstånd att digitalisera dem och visa upp för allmänheten, med start den 23 mars. Här kan du se några av bilderna samt Tenutos enorma samling av actionfigurer från Star Trek-serierna.

 

The Terminator är galaxens mest populära skurk

Av Aike , skriven 10-04-13, kl: 19:39
Kategori(er): Filmer: 02 Wrath of Khan, Övrigt: SF
Arnold Schwarzeneggers paradroll The Terminator från filmserien med samma namn är den mest populära sci-fi-skurken. Det tycker Amctv.coms läsare in en omröstning där skurkar ställdes mot varandra i utslagsomröstningar tills bara en återstod.

The Terminator besegrade Darth Vader från Star Wars i finalen, Khan från Star Trek II i semin och datorn Hal 9000 från 2001 i kvarten. Det är dock fortfarande möjligt att rösta tycks det, så röstar du varje dag så kanske resultatet går att ändra på. Rösta här och se hur det gick för din favoritskurk.

Khan utsätter Tiger Woods för sin vrede

Av Aike , skriven 10-04-12, kl: 22:08
Kategori(er): Filmer: 02 Wrath of Khan, Övrigt: Personer
Vad har Khan, skurken från Star Trek II, och golfproffset Tiger Woods gemensamt? Ingenting kan tyckas. Men det har inte hindrat Trekmovie.com från att avslöja vad Khan tycker om Tigers otrohetsaffärer.

Se Khans försvunna son

Av Aike , skriven 09-09-14, kl: 21:18
Kategori(er): Filmer: 02 Wrath of Khan
Skurken Khan hade en mycket ung son i Star Trek II: Khans vrede. Men scenerna klipptes bort. Se en bild på honom här.

Sonen är med två gånger i manuset. Först när Chekov får syn på honom på Ceti Alpha, och senare i filmen när han kryper fram till Genesisapparaten på transportören.
Scenerna finns med i bokversionen av filmen, men varför de klipptes bort är oklart.

Tre Star Trek-filmer med på Totalscifionlines lista över de hundra bästa science-fictionfilmerna

Star Trek II, Star Trek VI och Star Trek är alla bland de hundra bästa science-fictionfilmerna. Bäst är dock Blade Runner. Det anser Totalscifionline.

Här är topp fem:
 1. Blader Runner
 2. 2001: A Space Odyssey
 3. Star Wars
 4. Alien
 5. Metropolis
Star Trek-filmerna har en bit till den yttersta toppen. Tvåan placerar sig på nittonde plats, sexan på sextioåttonde och JJ Abrams Star Trek på nittiotredje.

Fler bilder från nyutgivna Wrath of Khan

Av Pjotr'k , skriven 09-06-14, kl: 22:30
Kategori(er): Filmer: 02 Wrath of Khan, Quarks: Litteratur
Star Trek: The Wrath of Khan ges ju som bekant nu ut som serietidning, ett långt antal år efter filmpremiären. Vi har via Comics Continuum fått ta del av 5 sidor med tecknat material ur den andra utgåvan och tecknandet är ju minst sagt intressant. Berättelsen känner vi ju till, om vi sett filmen, men en serietidning har ju möjligheten att ge ett annat djup och en annan vinkel än den som filmen gett. Det återstår väl att se om serietidningen lyckas med detta. Det är oavsett många TWoK-fans som nu gläder sig åt en adaptering i serieformat. Klicka på bilden här vid sidan (för övrigt en av de tre (sic!) alternativa omslagen till andra numret av serietidningen) för att se fler bilder. Tidningen finns i amerikanska butiker på onsdag.

Omslagsbild till tredje Wrath of Khan-tidningen

Av Pjotr'k , skriven 09-04-28, kl: 10:48
Kategori(er): Filmer: 02 Wrath of Khan, Quarks: Litteratur
Spock är med på den tredje och sista tidningen i utgivningen av Star Trek: The Wrath of Khan i serieformat. Ett maffigt avslut på en maffig film, även om jag personligen föredrar David Messinas tecknarstil framför denna mer råare och suddigare stil.

Star Trek i rubrikerna - 8 mars 2009

 • Brannon Braga inser att avslutningen av Star Trek: Enterprise, med avsnittet These are the voyages..., inte blev så bra som han trodde när avsnittet gjordes. "Jag tror att intentionerna med avsnittet var att skicka en hjärtlig hälsning till alla Star Trek-serier, för vi visste att Star Trek skulle vara borta från TV för en lång, lång tid". Han fortsätter: "Jag vet inte vad jag skulle ha gjort, för då tyckte jag att den var riktigt cool, det först när den kom ut som jag insåg 'det här fungerar inte'.". Om han skulle ha gjort det på ett annat sätt skulle han troligtvis bara ha avslutat serien. (+)
 • Terry Farrell (Dax i Star Trek: Deep Space Nine) har under februari medverkat i en teaterpjäs tillsammans med sin man Brian Baker och det är deras första gemensamma arbete. Pjäsen är A R Gurneys Love Letters från 1988. (+)
 • Willie Rivera, den skomakare som gjorde skorna till samtliga skådespelare i de första Star Trek-filmerna, är nu 91 år och fortsätter att leverera skor till kända och mindre kända. Riveras skomakeri har nu sålts vidare till en yngre förmåga, men Rivera är fortfarande med i arbetet, och till den elfte Star Trek-filmen finns de med på ett hörn även där. Vill man köpa skor som är identiska med skorna i den första Star Trek-filmen kostar dessa 800 USD per par, vilket enligt skomakarna själva är ett kap då materialet och arbetstiden är dyrbar. (+)
 • 5 nya skärmbilder från Star Trek: Online har dykt upp på zam.com (+)
 • Anthony Montgomery (Travis Mayweather i Star Trek: Enterprise) berättar i en intervju för Trekweb.com om sitt nya hip hop-album A.T. Montgomery har haft ett par gästroller i Navy: CIS (marinsoldat) och House (socialarbetare), han har börjat på en barnbok och har skapat en tecknad TV-serie. Han såg aldrig det sista avsnittet av Star Trek: Enterprise och vill inte diskutera vad han kände med det avsnittet. Det finns mer som sägs i intervjun, för er som är intresserade. (+)

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter