Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

Pusseltokig? Det här Star Trek-pusslet är en riktig utmaning!

Av Pjotr'k , skriven 16-07-08, kl: 23:27
Kategori(er): Quarks

För alla som älskar att pussla, och som dessutom älskar Star Trek (för vad kan man inte älska med Star Trek?): Nu finns det ett riktigt stort pussel (110*90 cm) på 3000 bitar som innehåller karaktärer eller saker från samtliga avsnitt av Star Trek: Originalserien.

tumme_star-trek-50th-anniversary-3000pc-puzzle1_160708.jpg

tumme_star-trek-50th-anniversary-3000pc-puzzle_160708.jpgSom ni ser på bilden är detaljerna otroliga, och allt är tecknat med både humor och respekt av Dusty Abell. Med 3000 bitar kan även den mest bitna pusslaren hålla sig sysselsatt en lång tid, så frågan är väl helt enkelt om du kan skaffa fram ett bord som blir ägnat åt enbart detta projekt för en tid framåt?

 

Priset för pusslet är på exempelvis ThinkGeek, enbart 30 USD, men då kan man tyvärr bara köpa den i Nordamerika. Kolla gärna på eBay, där det just nu finns ett exemplar tillgängligt från Storbritannien. 

Mega Blok släpper byggsatser till Star Treks femtioårsjubileum

Av Aike , skriven 15-10-10, kl: 12:49
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Quarks, TOS

Mega Blok släpper tre TOS-byggsatser lagom till seriens femtioårsjubileum nästa år, rapporterar Toyland.gizmodo.com.

 

De tre är:

 • Transportörrummet med Kirk och Spock från avsnittet Mirror, mirror för 40 dollar.
 • Den klingonska D7 battle cruiser med medföljande klingon för 30 dollar.
 • Enterprise, som består av hela 3100 byggstenar, för 250 dollar.

 

Byggsatserna släpps inte förrän hösten 2016, så det finns gott om tid att spara pengar. Bilder på färdigbyggda produkter ser ni här.

Star Trek i rubrikerna 29 december 2011

Av Pjotr'k , skriven 11-12-29, kl: 16:36
Kategori(er): Quarks, Övrigt: Personer, Övrigt: SF
 • Ethan Phillips är nu med i inspelningen av filmen Arachnoquake som har premiär på SyFy Channel i juni 2012. I filmen släpper massiva jordbävningar lös gigantiska spindlar. Självklart ger de sig in i människornas värld (USA, såklart) och Phillips är en av de som är centrala i kampen mot det nya hotet. (+)
 • Damon Lindelof har tillsammans med Jon Spaiths har skrivit manus till filmen Prometheus, med premiär i juni. I regi av Ridley Scott ser vi även svenska Noomi Rapace i en av huvudrollerna. (+)
 • Access Hollywood rapporterar rykten om att Zoë Saldana numera ha ett förhållande med Bradley Cooper och detta förhållande lär ha börjat i och med filminspelningen av The words (även den med premiär under 2012) och man får väl vara glad för hennes skull att det blev Bradley Cooper och inte den andra huvudskådespelaren, Dennis Quaid... (+)
 • "Surreys största Star Trek-fan" är vad han kallar sig, Stefan Blackmore i Storbritannien, och han har nu skapat sig sitt eget jobb med hjälp av sin hobby. Han skapar replikor av diverse olika Star Trek-vapen och säljer dem sedanonline och lokalt och detta gör att han nu nästintill blivit självförsörjande på sitt Star Trek-intresse. (+)

Star Trek-juveler släpps nu

Av Aike , skriven 11-12-02, kl: 13:15
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Quarks

Udi Behr har skapat flera Star Trek-juveler som nu släpps exklusivt på Amazon.com. Samlingen innehåller 33 olika motiv. Kanske en perfekt julklapp till dig själv eller kär trekkie? Titta här.

Nu kan du bli begravd i Star Trek-kista

Av Aike , skriven 11-10-27, kl: 20:28
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Quarks

Det amerikanska företaget Eternal Images lanserar snart begravningskistor som passar alla trekkies. Du kan välja mellan att bli begravd i tre olika kistor med Star Trek-motiv. Den första har ett klingonskt motiv. Den andra kallas för Star Fleet Delta och den tredje för Federation of planets, skriver företaget i ett pressmeddelande.

 

Varje kista kommer att kosta 1374 dollar och exakt när de finns på marknaden är okänt. Se bilder på dem här.

En rolig Star Trek-strip inför julen

Av Fleetadmiral , skriven 10-12-23, kl: 04:06
Kategori(er): Quarks, Övrigt

Nu när det snart är jul kan det väl passa med en liten Star Trek-strip från humorserien FoxTrot.

 

Star Trek i rubrikerna - 25 januari 2010

Av Pjotr'k , skriven 10-01-25, kl: 20:56
Kategori(er): Quarks, Webbserier, Övrigt, Övrigt: Personer
 • Gene Roddenberry hade många järn i elden och många idéer till TV-serier, bland annat sådana som aldrig förverkligades under hans tid. Vi har ju sett Star Trek-serierna (som tack och lov blev av) men Andromeda var en annan serie som blev av under hans frus ledning. Nu har även serien The Questor Tapes fått grönt ljus. En ny pilot av serien (för den första piloten är ju något till åren) har börjat i produktionsfasen med hjälp av Genes son Rod Roddenberry och företaget Imagine Entertainment. Nu får vi bara hålla tummarna... (+)
 • Jolene Blalock blev intervjuad av ChicagoNow och berättade bland annat om att hon fortfarande har kvar sina plastöron från Star Trek: Enterprise. Hon hoppas också på att få återse karaktären Lola Beck i en uppföljare till Starship Troopers 3 - inget är dock bestämt om en sådan film. (+)
 • Varför inte köpa en dimmer till ert nyrenoverade sovrum? Då passar väl en Star Trek-dimmer alldeles perfekt, dessutom med röst av Majel Barrett-Roddenberry! Allt till det fashionabla priset av endast 70 USD (ca 550 SEK), plus frakt förstås. (+)
 • Den 31 januari kommer ett nytt avsnitt av webbradioföljetongen Star Trek: The Continuing Mission. Avsnittet heter We Will Control All That You See and Hear och bland gästskådespelarna hittar vi bland andra Mark Allen Shepherd, Celeste Yarnall och Larry Nemecek. (+)

Dräkt som ger trekkers våta tankar...

Av Pjotr'k , skriven 10-01-01, kl: 17:41
Kategori(er): Quarks
Jag talar självfallet om en våtdräkt i Star Trek-utförande som finns att köpas i USA för mellan 435 och 470 USD (mellan 3300 och 3500 SEK). Våtdräkten finns i rött, gult och blått utförande och visst är det lite vågat (om ni ursäktar ordvitsen) att köpa den röda Star Trek-våtdräkten... Dräkten säljs först och främst på Roddenberry.com.

Star Trek i rubrikerna - 1 december 2009

 • Christopher Lloyd (Kruge i Star Trek III: The Search for Spock), hoppas få reprisera sin roll som Judge Doom i en uppföljare till den då kritikerrosade filmen Vem satte dit Roger Rabbit?. Det går rykten om att Robert Zemeckis arbetar med en sådan uppföljare och Lloyd var inte sen att framföra önskemål. Hur karaktären skulle kunna ha överlevt "I'm meeeeelting" är inte klart, men det går väl alltid att ordna med en alternativ tidslinje... (+)
 • [satir] George Bush talade på ett Star Trek-konvent i Metropolis, USA, häromsistens och fick stående ovationer. Om du som trekker tål att skojas med måste du kolla in artikeln som driver med trekkers och warsies! (+)
 • Du kan skicka en fråga till Zoe Saldana om exempelvis hennes insats i senaste Star Trek-filmen, eller kanske om den kommande Avatar. Frågorna skickas Moviefone.com via deras webbplats. (+)
 • Jimmy Bennett (unge James T Kirk) medverkar i filmen Bones som är skriven och redigerad av Frank Pestarino. Filmen handlar om tonåringar i New York och ni kan se en trailer om ni följer länken här vid sidan. (+)
 • Harlan Ellison hoppas få en chans att arbeta med nästa Star Trek-film tillsammans med JJ Abrams. Nåja, det lär väl aldrig hända... (+)
Glöm inte att alla källor finns i pluset (+) efter varje delnyhet.

Inför julhandeln: Här kan du hitta allt vad en trekker önskar sig till ett pris som säkert tilltalar företagschefernas plånböcker mer än oss vanliga dödliga trekkers:
 • 12 kakor som ser ut som Star Trek-uniformer för endast 20 USD (ca 150 SEK)! (+)
 • Animerad Star Trek: Originalserie-lampa för 100 USD (ca 700 SEK)! (+)
 • Senaste Star Trek-filmen på ett mycket speciellt USB-minne för bara 24 Euro (ca 240 SEK)! (+)
 • Webkamera i form av rymdskeppet USS Enterprise! (+)

Åter på marknaden: tangentbord för klingoner

Av Aike , skriven 09-09-15, kl: 22:25
Kategori(er): Quarks, Övrigt
Kan du klingonska? I så fall är Cherrykeyboards nya tangentbord något för dig. För 44 pund får du ett specialdesignat tangentbord med alla normala bokstäver utbytta mot klingonska. Se det här. Se även nyheten från januari där vi recenserade det något så när.

Två Voyagermanus inbringade nästan 2000 dollar till välgörande ändamål

Av Aike , skriven 09-08-09, kl: 03:07
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Quarks, VOY, Övrigt
Originalmanus till avsnitten Distant Origin och Basics del ett signerade av kapten Janeway själv, Kate Mulgrew, såldes för cirka 2000 dollar på eBay i slutet av juli. Basics såldes för 1225 dollar, medan slutbudet för Distant Origin hamnade på 760 dollar. Pengarna går till välgörenhet. Enligt Mulgrews officiella hemsida, Totallykate.com, kommer fler manus att auktioneras ut senare under året.

40 år sedan mänsklighetens största kliv

Av Mr Trek , skriven 09-07-20, kl: 22:26
Kategori(er): Quarks, Webbplatser och tidningar
Idag är det 40 år sedan månlandaren örnen (The Eagle), landade på månen och Neil Armstrong yttrade de numera legendariska orden "That's one small step for (a) man, (but) one giant leap for mankind" ("Detta är ett litet steg för (en) människa, (men) ett jättekliv för mänskligheten")Apollo 11:s datorer var utslagna en stund under flygningen och bränslet var på väg att ta slut, men tillslut lyckades Neil Armstrong och Buzz Aldrin sätta sitt avtryck i människans historia. Idag klockan 21:17:40 svensk tid var det exakt 40 år sedan örnen landade på månen. Detta är något som uppmärksammas i tidningar och på TV världen över. Månlandningen avslutade rymdkapplöpningen mellan USA och Sovjetunionen och var den första gången människan satte sin fot på en annan rymdkropp än jorden. Rymdkapplöpningen som länge leddes av Sovjetunionen som tidigare hade skjutit upp första människan, Juri Gagarin i rymden i rymdkapseln Vostok 1. Det Sovjet inte hade vilket blev deras nederlag var kapaciteten att göra de otroligt exakta beräkningar som behövdes för att man skulle kunna skicka upp en rymdkapsel med den otroligt kraftfulla, men primitiva Saturn V raketen och sätta en människa på månen och sen få tillbaka människan säkert till jorden.

En femtedel av världens befolkning följde månlandningen på TV.

Fotnot: Ovanstående redaktör är ej tillräckligt gammal för att ha upplevt månlandningen

PS. Fleetadmiral (jag) kröp omkring på alla fyra vid det här tillfället. Men månlandningen gjorde ändå stort intryck och förmodligen det som startade mitt intresse för rymden. (trodde för övrigt att månlandningen skedde inne i burken :-)

Star Trek-flingor och -actionfigurer

Av Pjotr'k , skriven 09-06-18, kl: 08:21
Kategori(er): Quarks
Snacka om att mjölka Star Trek-märket! I USA finns Star Trek-flingorna från Kellogg's att köpa just nu, i form av snurrande galaxer. Undertecknad redaktör har förhoppningen att få hem något paket snart, och det kommer isåfall en recension på hur de smakade. Café Society ger den dock 3 skedar av 4 möjliga, även om de inte tycker att det ser ut som några snurrande galaxer. Flingorna finns självfallet bara i en begränsad period.

Sedan hittar vi information om att Playmates kommer ut med en andra våg av Star Trek-actionfigurer i höst. Man får där se general Ayel, Kirk i ledighetsuniform, Sulu i rymddräkt, Spock i akademiinstruktörsuniform, Sarek, Keenser (den utomjording som var med Scott på isplaneten), McCoy i Enterprise-uniform, Kirk i kadettuniform och Chekov i Enterprise-uniform. Dessa är de actionfigurer som är i den minsta storleken. Ni ser alla bilderna på Pop Culture Zoo.

Gör dina egna Star Trek-animeringar

Av Fleetadmiral , skriven 09-02-12, kl: 01:51
Kategori(er): Quarks, Övrigt
CBS har tillsammans med GoAnimate.com (med mottot vem som helst kan animera) gjort det möjligt för fans att skapa sina egna animerade historier, utgående från TOS.

Du kan aktivera animerade versioner av hela TOS-besättningen (Kirk, Spock, McCoy, Scotty, Uhura, Sulu och Chekov), plus Spock från spegeluniversumet, Kang, Khan och en Orionflicka. Varje figur har en full uppsättning rörelser och uttryck. Du kan också lägga till klassiska Star Trek-platser och prylar, ljudeffekter och musik. Och om du vill kan du t.o.m. importera dina egna bilder och eget ljud.

[Klicka på länken ovan]

Star Trek XI - 98 dagar kvar

Av Pjotr'k , skriven 09-01-29, kl: 09:24
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Quarks
 • Whoopi Goldberg kan knappt bärga sig i väntan på den nya filmen. Hon älskar allt som har J J Abrams namn på det. Samtidigt hoppas hon att rollkaraktären Guinan skall få en renässans i någon av de kommande filmerna (Guinan är ju lika gammal som Q, så även om en kommande film vore en prequel i det extrema så borde hon ä'ndå kunna passa in...) och hoppas kunna övertyga Abrams om detta. (+)
 • De nya Star Trek-figurerna (alltså i leksaksform) är mycket intressanta. Innan har vi berättat om Barbie, men självfallet blir det fler försäljningsmöjligheter för CBS/Paramount och deras samarbetspartners. Se bilden här på dockorna som säljs från 19 april. Fler bilder hittar ni i albumet. (+)
 • Wil Wheaton var som Star Trek-fan inte överförtjust i Star Trek-trailern, då han menade att det kändes som en science fiction-action-film med Star Trek-kostymer klistrade på. Men han är försiktigt optimistisk och skall definitivt se filmen oavsett. Han berättar vidare att män som honom redan är lvertygade om att de skall gå på filmen, men att de som behöver övertygas är deras barn. För att det skall ske måste berättelsen förklaras på ett språk som de förstår - därför menar Wheaton att trailern ändå var det bästa möjliga alternativet. (+)
 • Försäkringsbolaget Esurance har släppt en webbplats om filmen med bilder och videointervjuer med besättning och personer bakom filmen. Se till att sticka dit och kika! (+)
 • Mattel har fått utökade rättigheter att sälja och hantera Star Trek-prylar och en av dessa är UNO-spelet Star Trek (med de äldre skådespelarna på bilder). Utöver detta kommer ett Monopol och olika trivia-spel. Dessutom har CBS sålt rättigheter till smycken, parfymer, hemdekor och annat smått och gott. Vi har långt kvar till ett pengafritt samhälle, men många trekkers och en och annan fereng blir väl glada... (+)

Uppdaterad Star Trek-Barbie

Av Pjotr'k , skriven 08-12-30, kl: 18:34
Kategori(er): Quarks
Från april 2009 finns nya Barbie-figurer till salu, med Star Trek som tema. Det här är inte första gången, men skillnaden är att de denna gång liknar Kirk, Spock och Uhura ur den nya filmen. Om jag inte missminner mig var de förra Barbie-dockorna med Star Trek-kostym inte helt och hållet överensstämmande med Star Trek vad gäller kostymer och ansikten, men om inte bilderna från Mattel inte är missvisande verkar de ha satsat hårt på likheten denna gång. Vad är då priset? Jo, närmare 370 SEK får man betala och då är det alltså per docka. Om ni är intresserade av dockorna bör ni ställa er i kö redan nu, för de lär gå åt som smör i solsken.

Nya leksaker från Amok Time

Av Pjotr'k , skriven 08-12-08, kl: 16:52
Kategori(er): Quarks
Diamond Toys har i dagarna kommit ut med två s.k. action-figurer, föreställandes Kirk och Spock ur avsnittet Amok Time, premiäravsnittet från säsong 2 av originalserien. Ungefärligt pris är 30 USD, alltså ca 240 SEK, för båda två, men för samlare är det säkert en glädje att se fler figurer tillgängliga med den gamla besättningen. Delvis beror detta troligen på att det nu satsas allt större på TOS-eran inför den elfte filmen, den första direkt TOS-filmen på mycket lång tid.

Grunberg uttalar sig (inte) om roll i Star Trek

Av Pjotr'k , skriven 08-10-20, kl: 07:29
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Quarks
Greg Grunberg (Heroes, Lost) svarar inte på om han fick en cameoroll i Star Trek, utan hänvisar till att alla istället får se filmen för att se om det stämmer. Dock verkar det som att han har en roll samt att han har sett delar av filmen - om ni själva tittar på intervjun så kan ni bedöma själva.

Sedan får ni väl inte missa att inhandla en nötknäckare i ädlaste trä i form av James T. Kirk eller Spock? Kostar endast 35 USD per styck... Läs mer här.

Windows Vista som operativsystem på USS Enterprise

Av Fleetadmiral , skriven 08-10-09, kl: 13:06
Kategori(er): Quarks
Kan det vara nåt? En trekker har iallafall gjort en rolig strip där Bill Gates har anställts som systemansvarig på USS Enterprise. Hur det går kan ni se här

Nu kan du flyga ditt eget USS Enterprise!

Av Fleetadmiral , skriven 08-08-25, kl: 16:20
Kategori(er): Quarks

Nu kommer det som alla vi som vill känna på hur det är att styra sitt eget Star Trek-skepp, ett radiostyrt USS Enterprise NCC-1701.

 

Planet som är en halvmeter långt är tillverkat av tålig skumplast och utformat så att det flyger som ett segelflygplan. Med en sändare som på pricken liknar en kommunikator från originalserien kan du ändra planets skev- och höjdroder, tända och släcka warpmotorlysdioderna och höra(!) när planet accelererar till warpfart. Allt utfört med Star Trek-lika touch-kontroller på sändaren. Du kan flyga i en kvart med det hjälp av det återuppladdningsbara batteriet.

 

Modellplanet beräknas börja säljas från och med maj 2009 för c:a 500 kr i USA.

 

(Tack till Hannu)


Laddar... Laddar...
Facebook Twitter