Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

Star Trek: The Next Generation på Netflix

Av Mr Trek , skriven 16-12-31, kl: 11:45
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV, TNG, Webbplatser och tidningar

Igår rapporterade vi att Enterprise, Voyager och den animerade serien blivit tillgängliga på svenska Netflix. Idag kan vi rapportera att även Star Trek: The Next Generation lagts till på Netflix. I och med detta finns nu alla Star Trek-serier på Netflix, samt de flesta av långfilmerna. Rättigheterna till serierna ingick i Netflix avtal om att visa den nya Star Trek-serien, Discovery, i Sverige och 187 andra länder. Star Trek: Discovery har premiär i maj.

Star Trek: Enterprise, Voyager och den animerade serien nu på Netflix

Av Mr Trek , skriven 16-12-30, kl: 15:46
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV, ENT, TAS, VOY, Webbplatser och tidningar

När Netflix i våras köpte rättigheterna till Star Trek: Discovery i nästan hela världen ingick på samma gång alla de tidigare serierna. Av dessa var originalserien först att uppenbara sig på svenska Netflix, sedan lades också Deep Space Nine till. De senaste dagarna har Enterprise, Voyager och den animerade serien dessutom dykt upp. Nu är det alltså bara The Next Generation som saknas bland Star Trek-serierna i Netflix utbud. Netflix har dessutom för närvarande tio stycken av långfilmerna. Det är endast de två senaste, samt First Contact, som saknas.

Landet Runt flörtar med Star Trek

Av Pjotr'k , skriven 16-01-10, kl: 19:44
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV

I TV-programmet Landet Runts årskrönika, som sändes ikväll, fanns det i den allra sista skälvande minuten en flört med Star Trek. Den avslutades med att Landet Runt skickade upp en plakett ut i rymden samtidigt som en man läser på engelska: 

 

"Återigen har Landet Runt lyckats. Istället för att peka ut fem mittpunkter valde de en enda: Jorden. Och äventyret fortsätter allt längre ut i Universum, mot den yttersta gränsen."

Efter att programledaren tackat den engelskspråkige mannen, men samtidigt menat att det där sista var lite överdrivet, går de ut. Det sista som vi hör är orden "Live long and prosper". 

 

Alltid lika roligt för oss trekkers att se favoritfraser nämnas i sammanhang som inte är Star Trek!

Star Trek: Enterprise - Vardagar på FOX Sverige

Av loghaD , skriven 14-09-24, kl: 18:45
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV

Det har gått en lång tid ... sedan Star Trek: Enterprise gick i TV! Sedan TV4 Science Fiction gick i graven för lite mer än två år sedan har TV lidit av en ofattbar Star Trek-brist, men nu ska det äntligen bli ändring på den saken!

 

Räddningen kommer i form av den nya TV-kanalen FOX, som sedan i tisdags visar ett avsnitt av Star Trek: Enterprise varje vardag klockan 16.50, med repriser vardagsmorgonen därpå och för närvarande även på söndagar.

 

Kanalen - som drivs av 21st Century Fox - ingår i Com Hems baspaket och kommer även att förhandsvisas gratis av flera andra TV-leverantörer. Här kan du finna information om hur du rattar in kanalen på din egen TV-apparat.

 

(Tack till forumanvändaren SpockSulu för det här nyhetstipset!)

TV4 lägger ner TV4 Science fiction

Av Pjotr'k , skriven 12-06-24, kl: 10:31
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV

I samband med att TV4 lanserar sin nya kanal TV4 Fakta XL i augusti kommer den kanalen ersätta TV4 Science fiction som nu alltså försvinner helt från TV-tablån. TV-kanalen har varit ett lystmäte för science fiction-fans, men den har tyvärr inte haft tillräckligt många tittare för att TV4 skall vilja satsa på den ytterligare. 

Majel Barrett-Roddenberry hade fyllt 80 år i dag

Av Aike , skriven 12-02-23, kl: 13:18
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV, DS9, Filmer, TNG, TOS, Övrigt: Personer

Den 23 februari 1932 föddes Star Treks first lady Majel-Barrett Roddenberry. I dag hade hon alltså fyllt åttio år. Star Trek Databas gratulerar henne postumt.

 

Barrett-Roddenberry var gift med Star Treks upphovsman Gene Roddenberry och är den enda skådespelaren som medverkat i alla Star Trek-serier och filmer. Mest känd är hon som Lwaxana Troi i TNG och DS9 samt som nurse Chapel i TOS. Hon gjorde också datorrösten i alla serier inklusive den senaste filmen Star Trek (2009).

 

Hon avled 2008.

Star Trek på svensk tv

Av Jocke , skriven 11-09-04, kl: 20:40
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV, Filmer: 11 Star Trek

Fredagen den 9:e september kl 21:00 sänder TV4 den senaste Star Trek-filmen. Missa nu inte att se den om du ännu inte gjort det!

 

 

 

 

Om rymdturism på Radio Sweden

När jag idag lyssnade på Radio Sweden på P2 (ett för övrigt bra program som sammanfattar svenska nyheterna på engelska och ofta ur en utomståendes syn på Sverige) fastnade jag för musiken till inlägget om rymdturism i Kiruna. Kolla in inläggets webbplats och klicka på ljudklippet - härligt att höra Star Trek-musik i högtalarna i ett mycket seriöst program!

 

Programmet sammanfattade det aktuella läget på rymdturismfronten bra, så lyssna och lär er något - kanske kan vi "snart" ha råd att faktiskt betala för en rymdresa?

Grotesco driver med Star Trek

Av Pjotr'k , skriven 10-12-23, kl: 13:05
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV

I flera avsnitt har Grotesco, SVT Humors nya humorskepp på TV-stjärnhimlen, drivit med Star Trek och science fiction - Krokk är ju definitivt en parodi på klingonerna. De klipp vi hittat är dessa tre som ni ser här, men ni hittar mer scener om ni tittar på alla avsnitt i sin helhet direkt via SVT Play. I det sista klippet nedan hittar ni även en rolig sketch med Hasse Alfredsson på ämnet metahumor.

 

 

Star Trek: Voyager på TV400

Av Pjotr'k , skriven 10-08-24, kl: 21:36
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV
Med start på måndag den 30 augusti sänder TV400 TV-serien Star Trek: Voyager runt midnatt. Systerkanalen TV4 Science fiction har tidigare sänt TV-serien, men då TV400 är mer lättillgänglig för svenska folket så kanske detta kan leda till att fler får upp ögonen för Star Trek som genre.

TV4 Science fiction fortsätter att sända Star Trek: Deep Space Nine på vardagskvällar kl 21:00.

"Where No Fan Has Gone Before" ikväll på TV4 Komedi

Av Pjotr'k , skriven 10-01-08, kl: 18:43
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV
Ni som har kanalen TV4 Komedi får inte missa Futurama-avsnittet Where No Fan Has Gone Before ikväll kl 20:20 med flera Star Trek-skådespelare i gästrollerna. Vi får se både William Shatner, Leonard Nimoy, Walter Koenig, George Takei, Nichelle Nichols och Jonathan Frakes.

TV4 science fiction snart även hos Com hem

Av Aike , skriven 09-10-05, kl: 23:25
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV, Övrigt: SF
Nu får äntligen Com hems kunder möjlighet att se TV4 science fiction, då kanalen kommer att ingå i företagets utbud från och med den 28 oktober.

(Tack till Garak)

TOS till TV4 science fiction?

Av Pjotr'k , skriven 09-03-30, kl: 07:04
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV, TOS
Det verkar som att TV4 Science Fiction även tänker visa Star Trek: Originalserien (TOS). I en ny reklamtrailer kan man se klipp från både nya Star Trek: Enterprise och TOS. Trailern kan ses via källan nedan.

(Tack till Homy)

Star Trek: Voyager på svensk TV igen

Av Pjotr'k , skriven 08-07-26, kl: 18:41
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV, VOY
Star Trek: Voyager gör sällskap med Star Trek: Deep Space Nine in på TV-kanalen TV4 Science Fiction. Den 4 augusti börjar serien att visas, och självfallet startar de med pilotavsnittet Caretaker. Visningstiden blir 17:55 på måndagar och övriga vardagar kl 18:00 och tanken är att de skall sända hela serien. Repriseringar sker av alla veckans fem avsnitt under lördagarna.

All good things på TV6!

Av Supreme Comander JAF , skriven 07-01-03, kl: 17:37
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV, TNG
Den 10 och 11 januari sänds The Next Generetions (TNG) berömda avslutningsavsnitt All good things... del 1 respektive del 2.

Dags att ta avsked av Picard med sällskap för den här gången. Kan ni inte få nog av TNG-gänget rekommenderas filmerna från Generations till och med Nemesis där samma karaktärer deltar.

Vi som älskar Star Trek hoppas dock att TV6 snart kommer att visa nästa serie i ordningen nämligen Deep Space Nine som startar när TNGs sjätte säsong startar. Dessutom tycker vi att det är märkligt att Sveriges television inte vill sända säsong 3 och 4 av Enterprise när de sänt de två första och många är nyfikna på forsättningen av denna utmärkta Star Trek-serie.

Mer Star Trek i tv! Oftare!

Hela TNG på TV6!

Av Pjotr'k , skriven 06-07-22, kl: 16:50
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV, TNG
TV6 programservice hälsar att de har rättigheterna att visa alla sju säsonger av The Next Generation (TNG). Om inget oförutsett händer verkar det som att de kommer att visa hela serien i nuvarande tempo, dvs fem avsnitt i veckan.

En av forummedlemmarna lade också in ett förslag om att visa Deep Space Nine (DS9) direkt efter TNG. Ju fler som föreslår samma sak ju större är chansen att vi senare i höst/vinter får se ännu en Star Trek-serie visad i Sveriges nya Star Trek-kanal!

(Tack till Johan Månsson)

TNGs fortsättning på TV6

Av Pjotr'k , skriven 06-06-25, kl: 23:22
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV, TNG
TV6 pågår just nu för fullt den andra säsongen av Star Trek: The Next Generation. Det sista avsnittet på den säsongen är planerad till den 13 juli och därefter är inget än bestämt om fortsättningen.

Vi hoppas ju självklart på att Sveriges nya Star Trek-kanal fortsätter sitt visande av den i mångas ögon mycket starka serien, särskilt som den från tredje säsongen blir allt bättre.

TNG på svensk TV

Av Pjotr'k , skriven 06-04-19, kl: 09:34
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV, TNG
TV6, som den 9 maj tar över det normala programutbudet efter ZTV, kommer att sända Star Trek: The Next Generation (TNG). TV6 är en fri kanal i det digitala marknätet från den 9 maj och nyheten om att de skall sända Star Trek: The Next Generation glädjer ju självklart alla trekkers i Sverige, även om kanalen är oerhört liten.

Senaste nytt från SVT (del 3)

Av Jocke , skriven 03-03-14, kl: 13:34
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV, ENT
Här kommer lite mer info om när Enterprise kommer att visas på SVT, direkt från programupplysningen:

Däremot kommer vi att visa "Star Trek: Enterprise" med start preliminärt den 5
maj. Serien visas också på en, för de flesta, efterlängtad tid, nämligen 18.15.
De 26 avsnitt vi har köpt in kommer att visas två gånger i veckan, tisdag och
fredag.

Det är alltså ungefär 2 månaders väntan kvar innan vi får se Enterprise i svensk TV.

Tack till Captain Mariah för informationen.

Senaste nytt från SVT (del 2)

Av Pjotr'k , skriven 03-02-10, kl: 14:31
Kategori(er): Allmänt om Star Trek: Star Trek på svensk TV, ENT, VOY
I dag kom ett svar från Henrik von Sydow som jobbar på SVT Programinköp:
Enterprise ligger fortfarande preliminärt i sommar. Men mycket kan hända.
Voyager har vi ingen reprisrätt till.

Ryktet som funnits på svenska hemsidor, såsom Swedish Trekkers, och som även florerat i Star Trek-kretsar i stort, är således inte sant, tyvärr. Voyager kommer inte repriseras, i alla fall inte vad som är sagt i dagsläget.

Att Enterprise inte skall sändas förrän till sommaren är även det en nyhet. Tidigare har det sagts från SVT att premiären av Enterprise skulle följa direkt på Voyager 7.25-26 Endgame, vilket alltså inte verkar vara fallet längre.

Dubbelavsnittet Endgame visas enligt planerna den 9 och 16 mars.

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter