Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

Yens Wahlgren vinner årets Suecica Astrum Erratus Praemium

Av Aike , skriven 16-04-06, kl: 11:40
Kategori(er): Prisutdelningar (SAEP)

databaspriset2_160406.png

 

Varje år delar Star Trek Databas ut priset Suecica Astrum Erratus Praemium till en person, organisation eller annan grupp som på ett tydligt sätt verkar för Star Trek eller i Star Treks anda inom norra Europa. I år går priset till sociolingvisten Yens Wahlgren, som på ett unikt sätt har verkat för oändlig mångfald i oändliga kombinationer, och alltid med en fot både stadigt och synligt planterad i Star Treks värld.

 

Yens Wahlgren har i mer än tjugo års tid strävat för att sprida kunskap om klingonernas språk, tlhIngan Hol, såväl som användningen av konstruerade språk inom berättandekonsten i stort. Redan under mitten av 90-talet startade han en klingonsk studiecirkel vid Folkuniversitetet i Lund, som snart skulle få uppmärksamhet landet runt.

 

Yens har även genom gediget arbete fört in klingonska i den svenska akademiska världen, då han skrev sin C-uppsats inom sociologi på temat klingonska som språkligt kapital. I avhandlingen ligger fokus inte framförallt på språket i sig, utan på språkets talare, och varför någon skulle vilja lära sig ett språk som till synes saknar användningsområden. I ett avsnitt av SVT:s Kobra summerade han sina insikter så här: "Det är människor med fina själar som talar klingonska."

 

Intresset för konstruerade eller fiktiva språk lingrade kvar, och under åren sedan examen har Yens tagit varje tillfälle som presenterat sig att tala och skriva om allt från klingonska och dothraki till esperanto och återkonstruerad fornnordiska. Under 2015 kulminerade hans arbete i en bok med titeln "Liftarens parlör till galaxen - En berättelse om 101 språk som egentligen inte finns". Boken blev en bästsäljare som var omtalad såväl i skrift som i radio och TV, och av såväl science-fiction-fans som utbildare och lingvister. Plötsligt fanns en bok om påhittade språk på listan över årets julklappar, och som till och med utsågs till en av språkåret 2015:s fem största händelser.

 

Yens fortsätter att skapa intresse för påhittade språk i intervjuer, krönikor och föreläsningar, samt genom att agera som en länk mellan klingonister och den akademiska världen. På så sätt har han gjort ett avtryck som både Star Trek-fans och språkälskare i hela Sverige kan vara stolta över, och en sådan insats finns det bara ett ord för: Qapla'!

 

(Textförfattare: loghaD)

 

Yens själv har följande att säga om priset:

 

Ulf Norlinger tilldelas Suecica Astrum Erratus Praemium - Star Trek Databas Award 2015

Av Aike , skriven 15-04-05, kl: 23:25
Kategori(er): Prisutdelningar (SAEP)

startrekdb_150405.png

Ulf Norlinger, Star Trek Databas avlidne vetenskapsredaktör, har av en enig redaktion utsetts till 2015 års vinnare av Suecica Astrum Erratus Praemium - Star Trek Databas Award.

 

Motivering: "Ulf Norlinger (Fleetadmiral) formulerade 2009 kriterierna för Suecica Astrum Erratus Praemium - Star Trek Databas Award på följande vis: "Priset föräras person(er)¹, organisation eller annan grupp som på ett tydligt sätt verkar eller har verkat för Star Trek eller i Star Treks anda i norra Europa (i första hand Sverige, Norge, Finland och Danmark)."  Få personers gärning uppfyller dessa rader, både bokstavligen såväl andligen, lika väl som Ulf Norlingers arbete för Star Trek-Sverige. Mellan 2007 och fram till sin bortgång sommaren 2014 arbetade Ulf oförtröttligt och med stor energi för att öka intresset inom Sverige, inte bara för Star Trek, utan även för science-fiction, rymdfart, astronomi och annan vetenskap relaterad till Star Treks framtidsvision.

 

Ulf Norlingers bidrag till Star Trek Databas har varit stort, både som nyhets- respektive databasredaktör. Han skrev totalt 784 nyheter och gjorde 5558 bidrag till sidan, vilket renderade honom sju guldmedaljer (en för varje år) som redaktör. Ulfs skickliga penna rönte också stor uppskattning bland våra läsare. Som vetenskapsredaktör nådde hans alster om rymdutforskning och annan vetenskap bortom den trogna skaran av trekkers som vanligtvis läser sidan. Det visas bland annat av att fyra av de mest visade nyheterna genom tiderna är signerade Ulf.

 

Som databasredaktör byggde han i princip ensam upp spelavdelningen samt de vetenskapliga teman, såsom astronomiavdelningen samt många av de avdelningar som rör vetenskapen och tekniken i Star Treks värld.

Ulf var även drivande i upprättande av detta pris samt av Databasens årskrönika. Han var också den som la ner mest arbete på sidans ordlista med Star Trek-termer och ordförklaringar.

 

Utanför Star Trek Databas representerade Ulf Norlinger trekkers med ära i en GP-artikel i samband med Star Trek-filmens premiär våren 2009. Dessutom finns hans översättningar av Star Trek-romaners baksidetexter att läsa på Science Fiction Bokhandelns hemsida. Således tilldelar en enig redaktion, med stor saknad,  Ulf Norlinger Suecica Astrum Erratus Praemium - Star Trek Databas Award 2015."

 

Ulf Norlinger var den ende kandidaten i årets Suecica Astrum Erratus Praemium - Star Trek Databas Award. Norlinger avled i augusti 2014. Han är den sjunde vinnaren i priset som instiftades 2009. Mer om priset och tidigare pristagare hittar du här.

Star Trek Databas årskrönika 2014, del 2

vader_150118.jpg

Nu avslutar vi tillbakablicken på 2014 med Star Trek Databas årskrönika del 2. Och det hände mycket mer än det vi hann med i årskrönikans första delAstronauten Christer Fuglesang blev förra årets vinnare av Star Trek Databas-priset. Nya jordliknande planeter upptäcktes, William Shatner fick Nasas finaste pris och mannen som skapade klingonernas språk kom till Stockholm. Och från en galax långt, långt borta kom den första trailern för nästa Star Wars-film. Mer jordnära så försökte Darth Vader bli president i Ukraina, och här hemma släpptes den omtalade fanfilmen Star Wars: Threads of Destiny. Dessutom innehåller krönikan den årliga besöksstatistiken för Databasen, som tyvärr pekar nedåt.

 

Klicka här för att komma till del 2 av vår årskrönika.

Star Trek Databas startar Youtube-kanal

Star Trek Databas introducerar nu även en Youtube-kanal. Tanken är att vi då och då när vi har möjlighet ska kunna lägga upp filmer eller ljudinspelningar. I första hand handlar det om intervjuer. Först ut är Sveriges förste astronaut Christer Fuglesang som är årets vinnare av Suecica Astrum Erratus Praemium - Star Trek Databas Award.

 

Intervjun ser du här, och prenumerera gärna på kanalen!

Christer Fuglesang tilldelas Suecica Astrum Erratus Praemium 2014

Av Aike , skriven 14-04-06, kl: 14:29
Kategori(er): Prisutdelningar (SAEP), Övrigt: Teknik och vetenskap

2014 års mottagare av Suecica Astrum Erratus Praemium - Star Trek Databas Award är Sveriges första astronaut: Christer Fuglesang.

 

Motivering: "Christer Fuglesang tilldelas Suecica Astrum Erratus Praemium 2014 för att ha färdats dit ingen svensk eller skandinav färdats förut. 2006 blev han förste svensk i rymden. Bedriften upprepades 2009. Totalt har Fuglesang nästan vistats 27 dygn i rymden, och innehar tidsrekordet för rymdpromenader för ESA-astronauter med knappt 32 timmar.

Fuglesang har väckt hela svenska folkets intresse för rymdfart och mänsklig utforskning av rymden.

Hans rymdfärder visar också prov på den bemannade rymdfartens enande kraft för mänskligheten, då han rest med internationella besättningar samt utbildats och arbetat vid ESA, i Stjärnstaden i Ryssland samt hos Nasa i USA.

Fuglesang har även som forskare i partikelfysik deltagit vid försök vid Cern under 1980-talet.

Mer jordnära har Fuglesang uttalat sig positivt om Star Trek i media samt spelar sig själv (som hologram - se bilden här intill) i den kommande skandinaviska Star Trek- och Star wars-fanfilmen Gatekeeper."

 

Vår redaktör Felix Malmenbeck (loghaD) intervjuade Christer på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, där han nu arbetar, i fredags och intervjun ser ni nedan:

 

 

 

Star Trek Databas säger stort grattis och "live long and prosper" till Christer som är en mycket värdig vinnare nu när Suecica Astrum Erratus Praemium - Star Trek Databas Award fyller fem år. Priset instiftades alltså redan 2009. Mer om priset och tidigare pristagare hittar du här.

Suecica Astrum Erratus Praemium 2013: Science fiction-bokhandeln

Av Pjotr'k , skriven 13-04-05, kl: 19:38
Kategori(er): Prisutdelningar (SAEP)

2013 års mottagare av Suecica Astrum Erratus Praemium - Star Trek Databas Award - är ... 

 

Motivering: Science fiction-bokhandeln har utsetts till årets Suecica Astrum Erratus Premium-pristagare för att de med stor innovation lyckats föra fram science fiction på en bokhandelsmarknad som idag är hårt konkurrensutsatt av Internetbokhandlare. Med en aktiv närvaro på sociala medier har de det senaste året även lyckats med konsten att nå en större grupp än tidigare. Science fiction-bokhandeln, som finns i Stockholm, Göteborg och Malmö, har tidigare varit nominerad flera gånger till priset. 

 

Science fiction-bokhandeln började som ett hobbyprojekt i Stockholm  för 35 år sedan. Sedan dess har de lanserats i de tre största städerna i Sverige och har också en webbutik som komplement till sin butiksförsäljning. Från att bara ha sålt science fiction säljer de idag det mesta inom SF, fantasy och skräck.  Bokhandeln fick mest poäng av alla nominerade, både från redaktionen och från medlemmarna på Star Trek Databas, aldrig har ledningen varit så stor för en pristagare. Science fiction-bokhandeln är en mycket värdig mottagare av priset 2013. 

 

Redaktionen har talat med Lennart Uhlin, styrelseledamot i SF-Bokhandeln AB, som var positivt överraskad att bokhandeln fick detta pris. Han ser gärna att Star Trek Databas i framtiden har någon form av samarbete med Science fiction-bokhandeln, vilket vi självklart ser som positivt, och avslutade med orden att det "alltid är roligt att bli gillad" :) . 

 

Övriga toppnominerade:

  • Föreningen West coast trekkers kom på andra plats i år, tätt följd av föreningen Trekkers i södra Sverige.  

Övriga nominerade (utan närmare förklaring): Stockholm trekkers, Christer Nyberg, Peter Opsvik och Jesper Isberg.

 

Information om priset

Star Trek Databas ger ut priset Suecica Astrum Erratus Praemium, ett pris som delas ut till personer eller grupper som särskilt arbetat för Star Trek eller i Star Treks anda. Alla medlemmar på Star Trek Databas och dess forum kan nominera de som skulle kunna passa för priset.

 

Grundläggande kritierier

Priset föräras person(er)¹, organisation eller annan grupp som på ett tydligt sätt verkar eller har verkat för Star Trek eller i Star Treks anda i norra Europa (i första hand Sverige, Norge, Finland och Danmark). Priset utdelas den 5 april varje år, dagen då jorden enligt sägnen får sin första kontakt med vulcanerna. Nomineringar kan ske av forummedlemmar på Star Trek Databas och juryn består av redaktionen på Star Trek Databas. Beslutet från juryn kan inte överklagas.

Sista chansen att rösta på det svenska Star Trek-priset!

Av Pjotr'k , skriven 13-04-03, kl: 15:55
Kategori(er): Prisutdelningar (SAEP)

Omröstningen stänger ikväll!

 

Suecica Astrum Erratus Praemium är ett pris som delas ut den 5 april varje år till personer eller grupper som särskilt arbetat för Star Trek eller i Star Treks anda. Alla medlemmar på Star Trek Databas och dess forum kan nominera de som skulle kunna passa för priset.

 

Detta år gör vi på samma sätt vid omröstningen som vid förra årets pris. Utifrån nominerade personer har alla medlemmar nu rätt att rösta om vem som skall få priset den 5 april 2012. Ni har ungefär 10 dagar på er att rösta, då röstningen avslutas den 3 april kl 23:59, och medlemmarnas röster räknas sedan samman med redaktionens röster (ja, ni känner igen det - ungefär samma räknesätt som på Melodifestivalen). Den 5 april tillkännages sedan vem som får priset.

 

Rösta här!

Suecica Astrum Erratus Praemium - rösta fram 2013 års pristagare!

Av Pjotr'k , skriven 13-03-25, kl: 20:57
Kategori(er): Prisutdelningar (SAEP)

Suecica Astrum Erratus Praemium är ett pris som delas ut den 5 april varje år till personer eller grupper som särskilt arbetat för Star Trek eller i Star Treks anda. Alla medlemmar på Star Trek Databas och dess forum kan nominera de som skulle kunna passa för priset. Rösta fram din favorit här!

Detta år gör vi på samma sätt vid omröstningen som vid förra årets pris. Utifrån nominerade personer har alla medlemmar nu rätt att rösta om vem som skall få priset den 5 april 2012. Ni har ungefär 10 dagar på er att rösta, då röstningen avslutas den 3 april kl 23:59, och medlemmarnas röster räknas sedan samman med redaktionens röster (ja, ni känner igen det - ungefär samma räknesätt som på Melodifestivalen). Den 5 april tillkännages sedan vem som får priset.

Grundläggande kritierier
Priset föräras person(er)¹, organisation eller annan grupp som på ett tydligt sätt verkar eller har verkat för Star Trek eller i Star Treks anda i norra Europa (i första hand Sverige, Norge, Finland och Danmark). Priset utdelas den 5 april varje år, dagen då jorden enligt sägnen får sin första kontakt med vulcanerna. Nomineringar kan ske av forummedlemmar på Star Trek Databas och juryn består av redaktionen på Star Trek Databas. Beslutet från juryn kan inte överklagas.

Suecica Astrum Erratus Praemium 2012: Thomas Dahl

Av Fleetadmiral , skriven 12-04-05, kl: 00:50
Kategori(er): Prisutdelningar (SAEP)

Thomas Dahl har utsetts till årets Suecica Astrum Erratus Premium-pristagare för att han oförtröttligt och med stor energi arbetat på att öka intresset inom Sverige för science fiction och för fanfilmen som ett koncept att kanalisera den kunskap och det engagemang som finns hos trekkers och warsies som oss själva. Thomas Dahl har tidigare varit nominerad flera gånger och är även den grafiska formgivaren av prisplaketten.

 

Övriga toppnominerade till priset var Nene Ormes (Fantasy- och SF-författare) på SF-bokhandeln i Malmö, Jan Kvisaar (ordförande i TSS) och SF-Bokhandeln i stort (för fjärde året i rad). Även SVT:s science fiction-TV-serie Äkta människor, Jesper Isberg (arrangör av SF-mässor) och Swecon (årlig SF/Fantasy-kongress) var nominerade till priset.

Suecica Astrum Erratus Praemium - rösta fram 2012 års pristagare!

Av Pjotr'k , skriven 12-03-23, kl: 14:14
Kategori(er): Prisutdelningar (SAEP)

Suecica Astrum Erratus Praemium är ett pris som delas ut den 5 april varje år till personer eller grupper som särskilt arbetat för Star Trek eller i Star Treks anda. Alla medlemmar på Star Trek Databas och dess forum kan nominera de som skulle kunna passa för priset. 

 

Detta år prövar vi ett något annorlunda sätt. Utifrån nominerade personer (redaktörerna är de enda som skickat in nomineringar) har alla medlemmar nu rätt att rösta om vem som skall få priset den 5 april 2012. Ni har ungefär 10 dagar på er att rösta, då röstningen avslutas den 2 april kl 23:59, och medlemmarnas röster räknas sedan samman med redaktionens röster (ja, ni känner igen det - ungefär samma räknesätt som på Melodifestivalen). Den 5 april tillkännages sedan vem som får priset. Omröstningen hittar ni här

 

De nominerade är:

  • Jan Kivisaar, ordförande och eldsjäl i TSS
  • Science fiction-bokhandeln i Stockholm, Göteborg & Malmö - ständigt marknadsför de science fiction
  • Nene Ormes på Science fiction-bokhandeln i Malmö - engagerande person som fått många ungdomar att välja fantasy & science fiction som sin favorigenre
  • Thomas Dahl (eldsjäl bakom Gatekeeper, Scandinavian trekkers & Trekkers Norge)
  • Swecon - årliga evenemang som framhäver science fiction och fantasy i kongressformat
  • Jesper Isberg - mannen bakom Sci fi, Game & Film Convention som äger rum runtom i Sverige varje år.
  • Äkta människor - aktuell och omskakande science fiction-tv-serie

 

Grundläggande kritierier

Priset föräras person(er)¹, organisation eller annan grupp som på ett tydligt sätt verkar eller har verkat för Star Trek eller i Star Treks anda i norra Europa (i första hand Sverige, Norge, Finland och Danmark). Priset utdelas den 5 april varje år, dagen då jorden enligt sägnen får sin första kontakt med vulcanerna. Nomineringar kan ske av forummedlemmar på Star Trek Databas och juryn består av redaktionen på Star Trek Databas. Beslutet från juryn kan inte överklagas. 

Suecica astrum erratus praemium 2011: Peter Söderlund

Av Pjotr'k , skriven 11-04-05, kl: 06:43
Kategori(er): Prisutdelningar (SAEP)

Det här är stort, riktigt stort! Peter Söderlund, ordförande i Stockholm Trekkers, tilldelas årets Suecica astrum erratus praemium - Star Trek Databas Award! Detta får han för att han oförtröttligt och med stor energi arbetat på att öka intresset inom Sverige, inte bara för Star Trek, utan för science-fiction i stort.

 

Övriga toppnominerade till priset var Science Fiction Bokhandeln, Stockholm Trekkers, West Coast Trekkers och kompositören Christian Wolf.

 

Om priset

Priset föräras person(er), organisation eller annan grupp som på ett tydligt sätt verkar eller har verkat för Star Trek eller i Star Treks anda i norra Europa (i första hand Sverige, Norge, Finland och Danmark). Priset utdelas den 5 april varje år, dagen då jorden enligt sägnen får sin första kontakt med vulcanerna.

 

For our english speking guests

Peter Söderlund, the chairman of Stockholm Trekkers, is awarded the 2011 Suecica astrum erratus praemium - Star Trek Databas Award!ÿ This he gets for his relentlessness and energy energy in promoting Star Trek and Science Fiction in Sweden. 

 

The other top nominees were the organizations Stockholm Trekkers and West Coast Trekkers, the book store Science Fiction Bokhandeln and the internationally well known composer Christian Wolf.

 

On the award: The award is given to person(s), organization or other group that in a prominent way has worked for or in the spirit of Star Trek in northern Europe (mainly Sweden, Norway, Finland and Denmark). The award is given at April 5th every year since 2009, First Contact Day.

Lämna era förslag till årets Suecica astrum erratus praemium-pris

Av Pjotr'k , skriven 11-03-25, kl: 08:55
Kategori(er): Prisutdelningar (SAEP)

Nu är det hög tid för alla svenska trekkers att lämna förslag på vem som skall få årets pris av Suecica astrum erratus praemium. År 2009 vann Henrik Bennetter och 2010 erhöll teamet bakom Star Wreck detta pris, men vem vinner i år? Lämna era förslag i forumdiskussionen eller via PM. Vi har förlängt nomineringstiden detta år till den 31 mars, så än har ni några dagar på er att ge förslag!

Chris Pine tävlar om två MTV-awards

Av Aike , skriven 10-05-12, kl: 21:53
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Prisutdelningar (SAEP)
Chris Pine fick två nomineringar inför MTV-awardgalan.

Pine är nominerad som bästa stjärna respektive bästa manliga nykomling för rollen som Kirk i Star Trek. Tyvärr lyckades inte filmen bli nominerad som bästa film eller i någon av de ytterligare tre kategorier filmen och skådespelare i den var nominerade i (se här).

Zoe Saldana kan dock vinna pris som bästa kvinnliga skådespelerska för sin roll i Avatar.
Galan sänds den 6 juni på MTV.

Mottagare av Suecica Astrum Erratus Praemium 2010: Star Wreck

Av Pjotr'k , skriven 10-04-05, kl: 07:35
Kategori(er): Prisutdelningar (SAEP)
Star Wreck mottager årets pris av Suecica Astrum Erratus Praemium. Motiveringen är att deras engagemang och idoga arbete har varit en inspiration för hela Nordeuropa inom fanproduktion och de satte även Finland och Skandinavien på Science fiction-kartan, en gång för alla. Med stor humor har de varit ett stort föredöme för många.

Regissören Timo Vuorensola berättar inför mottagandet av priset: "Jag är glad att höra att vi har setts som en inspiration och alltid glad över att humor reser över gränserna, som det i så många fall inte gör. Men jag antar att det är den unika universella karaktären i Star Trek som inspirerar till att skapa komedi som i sin tur är universell också!"

Vi kommer under den närmaste tiden intervjua Timo Vuorensola samt producenten, huvudskådespelaren och CGI-ansvarige Samuli Torssonen och ger alla på Star Trek Databas möjligheten att skicka frågor till oss. Frågorna skall vi ha fått senast söndag denna vecka, den 11 april. Ni kan skicka det direkt till undertecknad redaktör eller skriva det i forumdiskussionen.

Engelska
This year´s Suecica Astrum Erratus Praemium goes to Star Wreck, because of their commitment and sedulous work that have been an inspiration for the whole of northern Europe in the sphere of fan production, and they also put Finland and Scandinavia on the science fiction map, once and for all. With great humour, they have set a good example for many of us.

The director Timo Vuorensola is saying: "I'm delighted to hear we're been seen as an inspiration, and always happy to hear that the humor travels across the borders, as it in so many cases doesn't. But guess it's the unique universal nature of Star Trek that inspires to create comedy that's universal in the same way, too!"

Finska
Motivointi: Heidän sitoutumisensa ja uuttera työnsä on inspiroinut elokuvien fanituotantoa koko Pohjois-Euroopassa ja he ovat nostaneet myös Suomen ja Pohjois-Euroopan Science fiction -kartalle, lopullisesti. Huumorinsa ansiosta he ovat olleet mainiona esikuvana monille.

Uppdaterat 2010-04-09: Star Wreck-teamet skriver själva på sin blogg om priset: blog.starwreck.com.

Ett dygn kvar

Av Pjotr'k , skriven 10-04-04, kl: 08:14
Kategori(er): Prisutdelningar (SAEP)
Nu är det ett dygn kvar till det officiella utnämnandet av årets upplaga av Suecica Astrum Erratus Praemium - Star Trek Databas Award. För oss som redaktion och slutlig jury har det varit en stor mängd nomineringar att gå genom, men tre stycken utkristalliserade sig snabbt. Dessa som var med i toppstriden har alla utmärkt sig på enastående och olika sätt och en vinnare har nu valts. Håll ögonen öppna i morgon och diskutera gärna i forat vilka ni tror vinner årets pris.

Star Trek Databas utlyser årets "Suecica Astrum Erratus Praemium"

Av Pjotr'k , skriven 10-02-09, kl: 19:41
Kategori(er): Prisutdelningar (SAEP)
Härmed utlyses årets pris för förtjänstfulla personer eller organisationer från Nordeuropa inom området Star Trek eller som verkat i Star Treks anda. Ni kan läsa mer om priset, som kommer att delas ut den 5 april, bland våra teman. Alla forummedlemmar kan lämna nomineringar senast den 5 mars. Glöm inte att hela Norden medräknas och att vi inte bara tittar på aktuella bragder. I priset ingår inga pengar, utan bara den nog så viktiga äran.

2009 vann TV-profilen och trekkern Henrik Bennetter priset och han var mycket tacksam för den ära som följde med priset. Vem vinner årets pris?

Diskutera gärna och glöm sedan inte att e-posta eller PM:a oss i redaktionen.

Henrik Bennetter vinner årets Suecica Astrum Erratus Praemium

Av Pjotr'k , skriven 09-04-05, kl: 18:05
Kategori(er): Prisutdelningar (SAEP)
Det prestige- och ärofyllda priset Suecica Astrum Erratus Praemium går i år till Henrik Bennetter, en profil inom TV, för hans färgrika och spännande sätt att förgylla programpresenterandet på Sveriges Television och att framhäva science fiction generellt och Star Trek i synnerhet.

De övriga nominerade var Sissela Uisk och Emma Roos för deras gemensamma arbete med att starta och senare driva den svenska trekkerslistan, samt Science fiction-bokhandeln i Stockholm, Göteborg och Malmö.

[Anm. Priset och pristagaren har lagts in bland Ordförklaringar]

Star Trek Databas utlyser "Suecica Astrum Erratus Praemium"

Av Pjotr'k , skriven 08-12-10, kl: 08:02
Kategori(er): Prisutdelningar (SAEP)
Härmed utlyses ett pris för förtjänstfulla personer eller organisationer från Nordeuropa inom området Star Trek eller som verkat i Star Treks anda. Ni kan läsa mer om priset, som kommer att delas ut den 5 april, bland våra teman. Alla forummedlemmar kan lämna nomineringar senast den 5 mars. Glöm inte att hela Norden medräknas och att vi inte bara tittar på aktuella bragder. I priset ingår inga pengar, utan bara den nog så viktiga äran.

Vi vill också gärna ha in förslag på bra design av priset (där hela namnet, latin och engelska, skall synas). Den slutliga formgivaren kommer att uppmärksammas.

Suecica Astrum Erratus Praemium

Av Pjotr'k , skriven 08-12-09, kl: 20:41
Kategori(er): Prisutdelningar (SAEP)
Håll ögonen öppna efter en nyhet de kommande dagarna. Vi säger bara: Suecica Astrum Erratus Praemium!
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter