Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

Kelvintidslinjen tillhör kanon

Av Pjotr'k , skriven 21-05-13, kl: 09:35
Kategori(er): DIS, Filmer: 11 Star Trek
yor-2_210513.jpg
Holografisk representation av Yor, från en alternativ TNG-era

Det här baseras på något vi precis sett i Star Trek: Discovery's säsong 3, i avsnittet Terra Firma, del 1. Således något som andra redan upptäckt, men vi ser skäl att förmedla det ändå - säkert är det fler som, precis som undertecknad redaktör, har missat detta rätt så avgörande avslöjande om Kelvintidslinjen, den tidslinje som skapades i och med händelserna i filmen Star Trek från 2009. 

 

Vem var Yor?

Yor var en tidsagent från en annan tidslinje, en betelgeusier i stjärnflottan, som fastnat i vårt universum (det vi brukar kalla för Prime, även om alla andra universa säkert räknar sitt universum det främsta). När han varit skild från sitt universum och från sin tid under en längre tid bröts hans kropp ner till atomer och han dog följaktligen i stora plågor. 

 

Hur kommer Kelvintidslinjen in i detta?

Doktor Kovich berättar för doktor Culber att Yor kommit till dem från år 2379 och från en tidslinje om skapades efter att ett romulanskt gruvskepp åkt i tiden för att förändra den. Det här är alltså det som hände i filmen Star Trek och således första gången som dessa händelser nämns i annan Star Trek. 

 

Kelvintidslinjen har varit starkt ifrågasatt av många trekkers och många har menat att den inte passar in i "kanon" - alltså det rättesnöre som all sann Star Trek följer. Men nu när händelserna isåfall har kanoniserats av  övrig Star Trek - då kan ju kritikerna knappast säga annat än att det är kanon. 

 

Yors uniform är intressant. Den påminner om "våra" uniformer från början av 2300-talet, men har en badge från slutet av 2300-talet. Således är detta Kelvintidslinjens version av uniformerad klädsel. 

 

Andra tankar

Inverse.com har spekulerat i att orsaken till ambassadör Spocks död i Star Trek: Beyond berodde på att även han drabbades av samma öde som Georgiou och Yor. Intressant, men egentligen meningslöst att spekulera vidare i, utan mer grundfakta. Det ehöver ju inte drabba alla på samma sätt, effekterna av tidsresandet. 

Ben Cross har avlidit

Av Aike , skriven 20-08-20, kl: 21:17
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek

Den brittiske skådespelaren Ben Cross är död. Han spelade Spocks far, Sarek, i Star Trek (2009). Det skriver BBC.com.

 

Cross avled den 18 augusti i Wien efter en tids sjukdom. Han hade en gedigen skådespelarkarriär bakom sig med roller i filmer som The Exorcist: the begininng och just nämnda Star Trek-film. Mest känd var hand dock för rollen som den engelske friidrottaren Harold Abrams i Triumfens vilja.

 

Ben Cross blev 72 år.

Ännu en stor Paramount-auktion med Star Trek-prylar

Av Pjotr'k , skriven 20-03-31, kl: 18:40
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Övrigt

Paramount, som ägt filmrättigheterna till Star Trek och också stått för produktionen av de senaste tre filmerna, hade sin senaste stora auktion år 2017. Nu auktionerar de ut ännu mer material, denna gång online pga Coronautbrottet. Det är saker från filmerna Star Trek och Star Trek Into Darkness och budgivningen på vissa av prylarna startar på så lågt som 500 kronor plus frakt. En kvinnlig kadettkostym med startbud på 60 USD, kan det vara något?

 

För att se alla saker som auktioneras, och även för att lämna bud, behöver man gå till propstoreauction.com innan auktionens slut den 10 april (amerikansk tid).

Roberto Orci har inte sett Star Trek Beyond

Av Aike , skriven 19-05-30, kl: 09:37
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Filmer: 13 Beyond

Manusförfattaren Roberto Orci, som skrev Star Trek (2009) och Into Darkness, har inte sett Beyond. Det avslöjar han i kommentatorsfältet på Trekmovie.com.

 

Orci skrev tillsammans med J.D. Payne och Patrick McKay det första manuset till vad som blev Beyond. Han var också utsedd att regissera filmen från början. Men i december 2014 valde Paramount att avstå från manuset och att sparka Orci som regisssör. Anledningen var att Paramount ansåg att manuset var "för trekkigt". 

 

I Orcis version skulle Chris Pine ha träffat William Shatner. Orci skriver också att Shatner och Leonard Nimoy hade lovat honom muntligen att medverka i filmen.

Hemsworth tackade nej till nästa Star Trek-film pga manuset

Av Aike , skriven 19-05-28, kl: 22:18
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 13 Beyond, Filmer: 14, Övrigt

Det var inte pengarna som fick Chris Hemsworth att tacka nej till den fjärde Star Trek-filmen i Kelvintidslinjen. I stället var det manusets kvalitet som avgjorde, rapporterar Variety.com.

 

Chris Hemsworth som spelade Kirks far i Star Trek (2009) erbjöds att spela honom på nytt i nästa film.

-Jag kände inte att vi hade kommit på en anledning till återvända till det ännu. Jag ville inte vara besviken över min roll.

 

Hemsworth har även nämnts som näste James Bond. Det är han öppen för, men anser just nu att det finns en bättre kandidat för rollen.

-Min röst går till Idris Elba

 

Elba spelade skurken i Star Trek Beyond.

Tio år sedan Star Trek (2009) hade premiär

Av Aike , skriven 19-05-11, kl: 19:21
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek

Den åttonde maj var det tio år sedan Star Trek (2009) hade svensk premiär. Filmen som blev en kommersiell succé och framgång bland filmkritiker kan nu så här i efterhand beskrivas som nystarten för Star Trek efter en ständig nedgång i popularitet sedan The Next Generation slutade sändas 1994.

 

Star Trek (2009) är som bekant en reboot av originalserien i filmformat. Filmen spelade in 386 miljoner dollar, sågs av 85 000 svenska biobesökare och vann en Oscar för bästa make-up. Bakom filmen stod producenten och regissören JJ Abrams. Filmen följdes av Into Darkness (2013) och Beyond (2016). Om det blir en fjärde film med de nuvarande skådespelarna är i dag osäkert, och ja, kanske till och med osannolikt. Detta på grund av Beyonds bristande framgång.

 

Men vad vi inte visste för tio år sedan var att Star Trek (2009), snarare än att bli starten på Abrams-eran för Star Trek blev begynnelsen för Alex Kurtzman-eran. Kurtzman skrev filmen tillsammans med Roberto Orci, och har i dag helt tagit över rodret över Star Trek i och med Discovery och de kommande serierna om Picard, Sektion 31 och inte mindre än två animerade Star Trek-serier.

Captain America var mest sedda filmen 2016

Captain America: Civil War var 2016:s mest framgångsrika film. Superhjältefilmen spelade in 1,2 miljarder dollar över hela världen. Star Trek Beyond hamnade först på 23:e plats med 343,5 miljoner dollar, visar Boxofficemojos sammanställning.

 

Topp tio domineras av superhjältefilmer och animerade barnfilmer. Det enda undantaget är Star Wars: Rogue One som på bara två veckor spelat in 688 miljoner dollar och just nu ligger på tionde plats. Fortsätter filmen i samma takt kanske den till och med kan peta ned Captain America från första platsen.

 

På den amerikanska marknaden, där Star Trek (2009) lyckades placera sig på topp tio-listan och Into Darkness på en hedrande elfteplats, slutar Star Trek Beyond först på en fjortonde plats. Inte ett resultat som Paramount lär vara helt nöjda med nu när Star Trek fyllde 50 år under 2016.

 

Man får förmoda att en del chefer på Paramount nu funderar på vad som har gått snett med Star Trek på bio, och varför den förhållandevis okända superhjälten Captain America kan bli bioetta på världens biografer. I synnerhet då Star Trek (2009) spelade in 385 miljoner dollar, medan Captain America: The First Avenger "bara" sålde biljetter för 370 miljoner dollar 2011. 

 

För många år mellan Star Trek-filmerna? För lite marknadsföring? För få spinoff-filmer? För hård konkurrens från andra sf- och fantasyfilmer? För låg kvalitet? Vad tror du är orsaken till att intresset för Star Trek-filmer har minskat mellan 2009 och 2016?

 

Du ser hela listan för 2016 här.

Star Trek Beyond har premiär i Kina

Av Aike , skriven 16-09-02, kl: 10:22
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Filmer: 13 Beyond

I dag har Star Trek Beyond premiär i Kina. Mittens rike kommer att avgöra huruvida filmen blir en besvikelse eller åtminstone en någorlunda framgång.

 

Paramount, Bad Robot och Skydance är namn trekkers känner igen från förtexterna för Kelvinfilmerna. I Beyond fick trion även sällskap av Alibaba Picture och Huahua, två kinesiska bolag som har investerat i filmen. Något som är ett tidens tecken, då den kinesiska biomarknaden har exploderat under 10-talet. Star Trek (2009) spelade in 8,9 miljoner dollar i Kina, medan Into Darkness sålde biljetter för hela 57 miljoner dollar fyra år senare, skriver Boxofficemojo.

 

Nu hoppas Paramount och filmbolagets kinesiska partners på att Beyond skall fortsätta trenden och välta biokassorna i Kina.

Det är något som skulle vara välbehövligt för filmen som har underpresterat, både i USA och Europa så här långt. I princip alla viktiga marknader har tappat rejält jämfört med Star Trek (2009) och Into Darkness

 

I dag står Beyond på 244 inspelade miljoner dollar, enligt Boxofficemojo. Mycket pengar för all del, men med tanke på att filmen kostade 185 miljoner dollar att filma och att biografer, partners samt distributörer också skall ha sin del av kakan så har Paramount knappast tjänat några pengar på filmen ännu.

 

Dessutom om Beyond ens skall bryta 300 miljoner inspelade dollar behövs en framgång i Kina i paritet med Into Darkness. Paramount har i alla fall valt ett bra datum för Beyond, då filmen är ensam ny blockbuster nu under början av september i Kina. 

 

Fotnot. Skydance är också ett produktionsbolag som investerar i filmer. Bakom bolaget står skådespelaren David Ellison, vars far är Oracles grundare och ägare Larry Ellison. Så om vi får gissa så är det fadern som står för kulorna som har roat trekkers de senaste tio åren.

Star Trek Beyond spelar in 200 miljoner dollar

Av Aike , skriven 16-08-14, kl: 07:41
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Filmer: 13 Beyond

Star Trek Beyond har nu sålt biobiljetter för 200 miljoner dollar runt om i världen, rapporterar Boxofficemojo.com.

Det är ungefär samma summa som Star Trek (2009) spelade in på tre veckor bara i USA.

 

Beyond går som Star Trek Databas rapporterat om tidigare sämre än de två föregående filmerna på bio. Dock skall det påpekas att 200 miljoner inspelade dollar uppnåddes tidigare än när Boxoffficemojo uppdaterade, då sajten inte ännu listar alla aktuella resultat från den internationella marknaden. I stället kommer de senare än de amerikanska. Ibland så mycket som två veckor. 

Star Trek Beyond spelade in 89,6 miljoner dollar första helgen

Av Aike , skriven 16-07-25, kl: 00:53
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Filmer: 13 Beyond

Star Trek Beyond uppskattas ha spelat in 89,6 miljoner dollar första helgen runt om i världen, skriver Boxoffice.mojo.

 

Filmen landade på 59,6 miljoner dollar i USA , vilket var ungefär vad många hade förväntat sig. Beyond blev även som väntat bioetta. Noterbart var att hela fem filmer spelade in mer än 20 miljoner dollar under en helg. Något som bara hänt sex gånger tidigare.

 

Biopubliken i USA såg ut på följande vis:

  • 57 procent män
  • 43 procent kvinnor
  • 73 procent var äldre än 25 år

 

Beyond förväntas spela in 180-190 miljoner dollar i USA vilket är betydligt lägre än Star Treks 257,7 miljoner dollar samt Into Darkness 228,7 miljoner dollar.

 

I övriga världen spelade filmen in 30 miljoner dollar. Alltså 89,6 miljoner dollar totalt.

Som jämförelse spelade Star Trek Into Darkness in 101,4 miljoner dollar (70 miljoner dollar i USA respektive 31,4 miljoner dollar internationellt). Det vill säga 12 miljoner dollar mer. Star Trek sålde biljetter för 110 miljoner dollar första helgen (75 miljoner i USA och 35 miljoner internationellt). Med andra ord för drygt 20 miljoner dollar mer än Beyond.

 

Så här gick det för Beyond i några av de 37 länder filmen hade premiär i den gångna helgen:

 

  • Storbritannien 6,1 miljoner dollar (tvåa på biotoppen)
  • Tyskland 4,5 miljoner dollar (etta på biotoppen)
  • Ryssland 3,3 miljoner dollar (etta på biotoppen)
  • Australien 3 miljoner dollar

 

Inga siffror har ännu släppts från den svenska marknaden.

Amerikanska biopubliken gillar Beyond lika mycket som Nemesis

Star Trek Beyond får betyget A- av de amerikanska biobesökarna, skriver Cinemascore.

 

Star Trek och Into Darkness fick bägge A. Noterbart är att Nemesis som många påstås ogilla också fick A-. 

 

Den Star Trek-film flest uppskattade på premiärdagen var The Voyage Home som biobesökarna betygsatte med A+. Sämst betyg har Insurrection och Generations med B+.

 

Alla Star Trek-filmer (och Star Wars) sedan fyran ser du här.

Collider: "Beyond blir tredje mest framgångsrika film i juli"

Av Aike , skriven 16-07-06, kl: 15:46
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 13 Beyond

Star Trek Beyond hamnar på tredje plats intäktsmässigt sett bland filmerna som har USA-premiär i juli, förutspår Collider.com.

 

Sajten tror att filmen kommer spela 155 miljoner dollar i USA, vilket är en markant minskning jämfört med Star Trek (2009) som sålde biljetter för 257,7 miljoner dollar. Julis stora succéfilm, tror Collider, blir The Secret Life of Pets, som spås spela in 255 miljoner dollar. Beyond får också se sig knappt slagen av den nya Jason Bourne-filmen som kommer spela in runt 160 miljoner dollar, enligt Collider.

 

Beyond kommer dock att vinna intäktskriget mot filmer som Ghostbusters och Ice Age, tror sidan.

 

Om Colliders förutsägelser förverkligas så kan tankarna kring en fjärde Star Trek-film förmodligen läggas på hyllan. Dels för att skådespelarnas löner går upp inför varje film, dels därför Paramount tar större del av intäkterna på den amerikanska marknaden än på den internationella.

Beyond förutspås spela in mindre pengar än Into Darkness första helgen i USA

Av Aike , skriven 16-07-06, kl: 14:13
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Filmer: 13 Beyond

Trots att Star Trek firar 50 år, och rubrikerna Star Trek Beyond fått på grund av Anton Yelchins tragiska bortgång, så väntas filmen få en svagare öppningshelg än Into Darkness, skriver Deadline.

 

Beyond spås spela in mellan 48-60 miljoner dollar under öppningsdagarna den 22 juli i USA. Det kan jämföras med Star Trek (2009) som spelade in 75,2 miljoner dollar första helgen och Into Darkness som drog in 70,2 miljoner dollar.  En orsak Deadline uppger är att det denna sommar verkar finnas en trötthet hos biopubliken för uppföljare och franschisefilmer.

 

I stället hoppas Paramount på att den internationella marknaden kommer att ta till sig Beyond på samma sätt som den gjorde för Into Darkness, som är den första Star Trek-filmen som spelade in mer pengar utanför USA än på hemmamarknaden.

 

Beyonds stora publik i USA väntas, precis som för de två tidigare delarna, att bli män över 25 år. Det visar de kännedomsundersökningar om Beyond som Paramount har genomfört. 

 

Således har filmbolagets samarbete med popstjärnan Rihanna målet att även locka yngre kvinnor till biograferna. Att denna grupp och yngre män valde bort Into Darkness 2013 är en stor förklaring till varför den förra filmen gick sämre i USA än den första.

 

I USA marknadsförs Beyond bland annat med tevereklam under NBA-matcher, NHL-finalerna, The Voice och Fear of the Walking Dead. Och på Comic Con i San Diego, där den officiella premiären hålls den 20 juli. 

Amerikanska biografer håller Star Trek-maraton den 20 juli

Av Aike , skriven 16-06-26, kl: 16:05
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Filmer: 13 Beyond

startrekmaraton_160626.jpg

Amerikanska biobesökare får möjlighet att ägna hela den 20 juli åt Star Trek. Och inte bara nya Beyond utan även Star Trek från 2009 samt Into Darkness från 2013. Biografkedjan AMC visar då alla tre filmerna i den nya tidslinjen i en maratonvisning.

 

Totalt blir det 7 timmar och 19 minuter exklusive pauser. Alla filmerna kommer att visas i imax. Kanske kan vi hoppas på ett liknande evenemang på Stockholms nya imax-biograf vid ett senare tillfälle.

Star Trek och Into Darkness släpps på 4K Ultra HD Blu-ray

Av Aike , skriven 16-04-05, kl: 20:10
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness, Quarks: Blu-ray

Paramounts första filmer på det nya formatet 4K Ultra HD Blu-ray blir Star Trek och Star Trek Into Darkness.

Det rapporterar branschtidningen Variety.

 

Det nya formatet har fyra gånger bättre upplösning än HD och mer än dubbla antalet färger. Filmerna kommer därför att visa mer dolda detaljer och färger, vilket får det att likna det verkliga livet mer, uppger tidningen.

 

Filmerna kommer att kosta cirka 48 dollar när de släpps den 14 juni i USA. Om och när de kommer till Sverige är oklart.

Screencrush: "Star Trek är näst bästa rebooten"

Av Aike , skriven 15-08-22, kl: 11:56
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Filmer: 12 Into darkness

Star Trek och Star Trek Into Darkness är de näst bästa rebootade filmerna, anser Screencrush, som har listat de fem bästa återlanserade filmserierna. Vilken som är bäst? Svaret får du i videon nedan.

 

 

Officiella hemsidan för nya Star Wars lanseras nu

Av Aike , skriven 15-07-01, kl: 18:25
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek, Övrigt: Star Wars

Nu finns det en hemsida för Star Wars The Force Awakens, som släpps i december. Du ser den här. Sidan följer trenden för filmsidor med enkel och avskalad design samt ett ganska tunt innehåll. Allt var minsann inte bättre förr, men Star Trek-filmen från 2009 hade en betydligt mer spännande och genomarbetad hemsida.

Startrek.com och Shatner hedrar Nimoy som skulle ha fyllt 84 i dag

Av Aike , skriven 15-03-26, kl: 17:10
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer: 11 Star Trek, TOS, Övrigt: Personer

I dag hade det varit den nyligen bortgångne Leonard Nimoys 84:e födelsedag. Både hans motspelare William Shatner och den officiella Star Trek-sidan Startrek.com hyllar honom.

 

William Shatner minns Nimoy i en intervju med Startrek.com. Så här svarar han på frågan om vad folk skulle överraskas av när det gäller de bägges vänskap.

- Hans sinne för humor. Leonard var väldigt rolig. Vi kom upp på scenen tillsammans och vi började skratta. Det var löjligt, vi skrattade så mycket åt varandra.

 

Shatner tror att Nimoys arv till eftervärlden blir att han gynnade kulturlivet på många sätt.

- Han och hans fru, Susan, har hjälpt många konstprojekt. Leonards namn finns på en teater vid Griffithobservatoriet. Och så lämnar han förstås efter sig sina barn, barnbarn och Susan och en grupp vänner. Alla våra minnen om honom kommer bara att dö när vi går bort.

 

Han säger också att han hoppas att Nimoy skulle ha förstått orsaken till varför han inte deltog på begravningen. Shatner var sedan månader uppbokad av en välgörenhetsmiddag för Röda korset i Florida, vilket gjorde det omöjligt för honom att återvända till Los Angels i tid.

-På eventet, som hade tusen gäster, sa jag: "Jag skulle vilja ta det här ögonblicket för att minnas Leonard och Maurice Hurley. Jag visste inte ännu att Harve Bennett hade gått bort. Så jag fick ungefär 1000 personer att tänka på Leonard och Maurice. För mig var det ingen fråga vad jag var tvungen att göra.

 

Startrek.com har även sammanfattat Nimoys liv med 21 stycken citat. Här följer några oöversatta och i vissa fall kortade om Spock, Star Trek och livet:

 

"Spock is definitely one of my best friends. When I put on those ears, it's not like just another day. When I become Spock, that day becomes something special."

 

"If people were to ask me, 'What are you thinking now about the original Star Trek series?,' one of the things that comes to mind immediately is the people who have not had enough recognition, and I include Walter (Koenig) and Nichelle (Nichols) and George (Takei) in that, as well as DeForest Kelley, Jimmy Doohan and Gene Coon, who gave us some wonderful writing and worked very hard as a producer."  

 

"I finally got a real good sense of closure for myself with Star Trek [by appearing as Spock Prime in Star Trek (2009)], and I was very happy to see Zachary Quinto take over the character. I think he´s an excellent, well-trained actor and excellent for the job."  

 

"The miracle is this: the more we share the more we have."

 

Fler citat läser du här.

Tre Star Trek-klassiker jubilerar

Av Aike , skriven 14-06-05, kl: 14:46
Kategori(er): Filmer, Filmer: 03 Search for Spock, Filmer: 11 Star Trek, TNG

Star Trek (2009), The Next Generations sista avsnitt All Good Things samt Star Trek III: The Search For Spock har under den senaste månaden firat jubileum.

 

Den åttonde maj 2009 var många trekkers förväntansfulla och spända inför JJ Abrams nya Star Trek-film, där de klassiska figurerna Kirk, Spock, McCoy och alla de övriga spelades av nya skådespelare.

De allra, allra flesta var mycket nöjda efter att de hade sett filmen. Kritiker och biobesökare hyllade unisont filmen, som snabbt också blev en av de mest populära Star Trek-filmerna med 385 miljoner inspelade dollar. Filmen vann också året därpå Star Treks första Oscar när make-upteamet belönades.

Således ett stort grattis till Star Trek (2009) som fyller fem år 2014.

 

För tjugo år sedan den 23 maj 1994 sändes All Good Things, farvälavsnittet för TNG, på amerikansk teve. Avsnittet är av många ansett att vara det bästa avslutningsavsnittet för någon Star Trek-serie.

Här hemma i Sverige gick detta nästan helt obemärkt förbi, den där vårdagen i maj. Men i USA samlades tiotals miljoner tittare, vissa hävdar så många som 50 miljoner, framför teverutan för att se Picard färdas genom tre tidsepoker med besättningen ombord på Enterprise-D. Samtidigt samma år samlades trekkers på hundratals konvent runt om i USA och Kanada. All Good Things symboliserar därför på många sätt den tiden när Star Trek-fandomen var som störst.

 

Star Trek III: The Search For Spock fyller 30 år nu i juni. Trean hade biopremiär i USA den 4 juni 1984.

I filmen återkom Spock från de döda efter att ha omkommit i Khans vrede två år innan. Mer överraskande var dock att Enterprise förstördes. Filmen blev en stor framgång och spelade in mer pengar än tre av fyra TNG-filmer samt femman och sexan med TOS-besättningen. Inte illa för en film som knappast är ihågkommen som ett av de mest populära Star Trek-äventyren.

 

Vad är dina minnen när det gäller dessa jubilarer? Dela gärna med dig av dem nu.

Ny svensk Star Trek-förening ska bildas

Av Aike , skriven 14-01-27, kl: 13:20
Kategori(er): Aktiviteter: Svenska föreningar, Filmer: 11 Star Trek

I Östergötland smids nu planer på att bilda en fjärde svensk Star Trek-förening. Föreningens första årsmöte hålls preliminärt den femte april. 

 

Bakom föreningen står flera forummedlemmar här på Star Trek Databas, som sedan Star Trek (2009) hade premiär för snart fem år sedan träffats några gånger per år i Linköping och Norrköping.

Ursprungligen var tanken att kalla föreningen för Östgöta Trekkers, men för att även locka trekkers från närliggande län kommer föreningen förmodligen att heta Trekkers i öst eller något liknande.

 

Föreningsplanerna diskuteras i denna tråden på forumet. Trekkers som vill delta i arbetet med att skapa föreningen och bli medlemmar uppmanas att skriva här. Även föreningsaktiva från West Coast Trekkers, Stockholms Trekkers eller Trekkers i Södra Sverige får gärna delta i diskussionerna med råd och tips.


Laddar... Laddar...
Facebook Twitter