Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Snabbsök efter personBläddra

A-D E-H I-L M-P Q-T U-X Y-Ö
Visa alla

Max Grodénchik

Om personen

Max Grodénchik, Amerikansk scen, film och TV-skådespelare född i Bronx och uppväxt i Queens i New York. Han studerade vid the University of Buffalo mellan 1970 till 1974.

 

Grodénchik är mest känd för rollen som Rom i Star Trek: Deep Space Nine. Han provspelade först för rollen som Roms bror Quark men den rollen gick till Armin Shimerman. Båda två gästspelade i var sitt lag i den kortlivade brittiska Sci-Fi frågetävlingen Space Cadets 1997.

 

Max spelade både Sovak och Par Lenor i Star Trek: The Next Generation-avsnitten Captain's Holiday och The Perfect Mate. Grodénchik är också känd för att vara expert på the Ferengi Rules of Acquisition och kan dom utantill. Han spelade Gint, den förste Grand Nagus och upphovsman till dessa regler.

 

Grodénchik gillar att delta i Star Trek Conventions eftersom det mesta han lärt sig om Star Trek kommer från att prata med fansen.

 

Max Grodénchik har medverkat i ett stort antal Science Fiction filmer och serier. Han spelade en NASA-officer i Apollo 13 och hade huvudrollen i Rumpelstiltskin och manglades till döds i Rocketeer. Andra framträdande roller inkluderar Sliders, Barton Fink, Tales from the Crypt, TV-filmen Here Come the Munsters, The Adventures of Rocky and Bullwinkle och en mindre roll i Bruce Almighty.


Spelade karaktärer

Text markerad med denna färg är ej kanon
Max Grodénchik
Födelsedatum:


Laddar... Laddar...
Facebook Twitter