Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

USS Excelsior NCC-2000

 

Det första skeppet av Excelsior-klassen. Under 2284 så var det en testplattform för det nya transwarpprojektet under kommendör Styles och hade då registreringsnumret NX-2000. (The Search for Spock)

 

Kommendör Sulu tog senare kommandot över skeppet och det påbörjade under 2290 ett treårigt uppdrag att katalogisera planeters atmosfäriska avvikelser. När uppdraget var avklarat och skeppet återvände till Federationen så träffades det av en chockvåg från subrymden, som hade skapats när den klingonska månen Praxis exploderade. Skeppet och dess kommendör var senare med och hjälpte till med att förhindra lönnmordet på Federationens president på Khitomer. (The Undiscovered Country)

 

Före incidenten på Khitomer så hade Sulu tagit sitt skepp på ett räddningsuppdrag för att fri ta Kirk och McCoy, men på väg till Qo'noS så anfölls de av flera klingonska skepp. Excelsior fick flera större skador och flera besättningsmedlemmar dog, så Sulu blev tvungen att avbryta räddningsförsöket.

Under Khitomer-incidenten så fanns en av USS Voyagers framtida besättningsmedlem med på Excelsior, nämligen Tuvok. (Flashback)

 

USS Excelsiors brygga

Text markerad med denna färg är ej kanon

Motto: "No matter where you go, there you are" (ur The Adventures of Buckaroo Banzai)

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter