Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

USS Enterprise NCC-1701-E

 

USS Enterprise NCC-1701-E beställdes på stjärndatum 49827.5, år 2372. Skeppet byggdes på "San Francisco Fleet Yards" i omloppsbana runt Jorden och var då det mest avancerade skeppet i Stjärnflottan. Strax efter dess lansering så tog kommendör Jean-Luc Picard kommandot över skeppet.

 

Enterprise-D hade förstörts över ett år tidigare och större delen av besättningen från detta skepp följde med över till Enterprise-E. Enterprise-E hade flera nya unika funktioner. Det kunde styras med hjälp av en manuell "joystick" (Star Trek: Insurrection) och det var det första skepp som utrustades med en holografisk doktor (EMH). (Star Trek: First Contact) Det hade även en ny typ av skyttel, en kommendörsjakt, USY Cousteau, (Star Trek: Insurrection) och en speciell multifunktionsskyttel, Argo. (Star Trek Nemesis)

 

Efter att ha provkörts under ett år så skickades Enterprise-E till den neutrala zonen för att övervaka så romulanerna inte tog några militära aktioner då borgerna försökte anfalla Jorden. Egentligen så var Stjärnflottan orolig för Picards närvaro vid slaget då han tidigare hade assimilerats av borgerna. Som tur var så bröt Picard mot sina order och lyckades med hjälp av sina kunskaper hjälpa till med att förstöra borgkuben. Innan kuben förstördes så sköts en borgsfär ut som satte kurs mot Jorden. Denna sfär skapade en temporal vortex och reste tillbaka i tiden till år 2063 för att försöka döda Zefram Cochrane och på det viset förhindra den första kontakten med utomjordiskt liv.

Picard och hans besättning lyckades stoppa borgerna och första kontakten genomfördes som planerat. (Star Trek: First Contact)

 

Illustration av bryggan
Illustration av maskinrumReady Room
Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter