Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

IKS Rotarran

 

IKS Rotarran är ett skepp av klassen Bird-of-Prey. Rotarran spenderade två år patrullerandes mot den cardassiska flottan, som en del av den klingonska ockupationsstyrkan. (The Way of the Warrior)

I mitten av 2373 så var Rotarran tvungen att retirera med resten av den klingonska flottan när cardasserna gick med i Dominion. (By Infernos Light)

Efter reträtten så råkade skeppet ut för flera nederlag i strider med jem'hadar. De fick stora förluster under en lång period och besättningen började tro att skeppet hade en förbannelse och att alla ombord var vanhedrade. (Soldiers of the Empire)

 

I slutet av 2373 så fick general Martok kommandot över skeppet av klingonernas högsta råd. Han fick i uppdrag att rädda besättningen på IKS B'Moth. Worf och Jadzia Dax följde med Martok på uppdraget, Worf som förste officer och Jadzia som vetenskapsofficer. När skeppet var på väg till IKS B'Moth senaste kända koordinater så var de tvungna att ändra kurs för att inte stöta på jem'hadarerna. Martoks ovilja att gå i strid gjorde besättningen bara mer missnöjd.

Rotarran hittade senare B'Moth, men skeppet fanns 500 000 kellicams innanför cardassiskt territorium. Martok hade fått order om att inte åka in på cardassiskt territorium och ville inte åka över gränsen för att rädda en besättning som kanske inte levde. Detta beslut gjorde Rotarrans besättning ännu mer missnöjd och ledde nästan till myteri. Kort därefter så dök ett jem'hadariskt skepp upp och Rotarran besegrade det triumferande. Efter detta så lyckades Rotarran rädda 35 överlevande från B'Moth.

Efter att Rotarran hade återvänt så fick hela dess besättning kommendationer från det högsta rådet. Högsta rådet ansåg att förstörandet av ett jem'hadarskepp och räddningen av 35 besättningsmedlemmar från B'Moth var tillräckligt med rättfärdigande för att korsa den cardassiska gränsen. (Soldiers of the Empire)

 

Martok behöll Rotarran som sitt flaggskepp och fortsatte patrullera den cardassiska gränsen. (Blaze of Glory)

 

Innan det andra slaget om Deep Space 9 så höll Rotarran utkik efter den kombinerade dominionska och cardassiska flottan. När Rotarran återvände till DS9 så tog skeppet en försvarsposition runt USS Defiant och stred med flera jem'hadarskepp, tills Defiant hade minerat ingången till det bajoranska maskhålet. I slutet av detta slag så gick Worf återigen ombord på Rotarran. (Call to Arms)

 

IKS Rotarrans brygga

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter