Jump to content

Skyttlarna


Mikael

Recommended Posts

Det var en intressant frågeställning. Den har jag inget svar på (det här med att vi två är experter denna vecka sköter vi inte särskilt bra ;) ). Neelix skyttel finns också kvar. Hur mycket utrymme har de egentligen. Bygger de nya skyttlar också eller kör de slut på alla resurser de har? Det är mycket man kan fråga sig.

Link to comment
Share on other sites

Det finns väl en hel del sådana logiska misstag. Borde  de (manusförfattarna) även inte hålla litet mer koll på antalet i besättningen? Då det är en del action i serien, dör folk ibland, vilket är en del av den hårda verkligheten. Men vet någon om hur många de totalt sett är?

 Att vissa karaktärer återkommer då och då höjer realismfaktorn en hel del, ex. den coole Vorik (ex. "Blood Fever", spelad av Alexander Enberg)

Link to comment
Share on other sites

Du har rätt i det. I början av serien var ju det näst högsta hönset (kommer ej ihåg hans namn) lite sur på att Torres blev maskin chef. Sedan vips var han borta.

I ett avsnitt sa Tuv till Janeway "Det är därför jag går till dig och ingen annan av Vulcanerna i besättningen." då fattar man det som att det finns mer än en i annan vulcan i besättningen, men så är det bara Vorik.

Herman har rätt i att antal medlemmar i besättningen skiftar med 5-10 pers med manusförfattarna, i början av säsong 5 skulle det vara ca 150 men i Dark Fronier var det bara 143.

Link to comment
Share on other sites

Ja, Mikael, det "dog väl några på vägen", eller något.

 Som sagt, synd att man inte mer försöker få en mer sammanhållen detaljhandling.

Det var oväntat att "höjdare" strök med, men ganska taktiskt för att då få in rebeller på höga poster.

 När Hogan dog under "Basics" och sedan upptäcktes av några dinosaurieforskare, är ett bra exempel på detta jag menar med sammanhållen detaljhandling. det gör att man känner mer för personerna, deras liv blir mer lidande och fascinerande.

Link to comment
Share on other sites

På sidan http://seska.home.netcom.com/ står följande:

Current Known Live Crew: 86

Lost/Killed to Date: 36

Current Crew Compliment: 146

Det finns fler förklaringar till olika siffror på http://seska.home.netcom.com/rcnotes.html .

Det betyder alltså att 86 personer är vid liv på Voyager (och då räknas alltså inte ensign Ballard (som nu är omändrad till utomjording och bor på annan planet) eller Kes (som kom tillbaka kort i senaste avsnittet på sjätte säsongen).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Peter

Håller med dig. Det vore bra om man i alla fall i något avsnitt nämner detta dilemma och ex. diskuterar arbetsomläggningar etc.

Att det är en isolerad besättning är mycket bra för inlevelsekänslan i serien, då flera karaktärer dyker upp då och då (vilket jag behandlat tidigare). I ex. TNG fick man väl bara följa den högre officerskretsen plus den mystiska Goldbergvarelsen Guinan (eller liknande). Men som sagt, eftersom det är en del action och krigiska element, dör det en hel del folk, så realismen får tydligen ta stryk av spänningsfaktorn...

Link to comment
Share on other sites

Eh.. på ämnet beträffande skyttlarna, så antar jag att det handlar om en amerikansk tvserie. Då kan det ju bli lite hursomhelst.

I ansnittet Basics, då hela besättningen lämnade Voyager såd det inte ut att vara några 150 personer.

Underligt.

//Lollo

Link to comment
Share on other sites

I Sev Trek finns en nyupplagd serie ( http://www.sev.com.au/toonzone/sevtrek/forager/clones.asp ) som är mycket kul. De driver där med Star Trek Voyager (Sev Trek Forager) och säger bland annat om de hemska Clones (klonade besättningsmedlemmar):

- Why don't we send them off in one of our shuttlecrafts?

- We can't spare any more shuttlecraft. As it is, I'm unable to explain where they're all coming from!

Fler har tydligen upptäckt seriens miss.

Link to comment
Share on other sites

Nuvarande status på antalet besättningsmedlemmar:

87.5

Då är det inkluderat det senaste halva tillskottet, se längst ner i redogörelsen på sidan http://seska.home.netcom.com/rcnotes.html . Observera att detta avslöjar en spännande detalj om den sjunde säsongen, 11:e avsnittet. Den beräknas ges ut på engelsk video först i oktober, om utgivningen fortsätter att vara så här långsam...

Link to comment
Share on other sites

Quiet

Ibland får realismen stryk av spänningsfaktorn, ibland av vissa ekonomiska skäl ;).

Visst löste man detta "personalbekymmer" bra i avsnittet "Displaced", tredje säsongen.  Besättningen fördelades smart i olika läger, så ingen skulle störa sig på det diskreta antalet runt officerarna...

Link to comment
Share on other sites

Jo, som sagt, bra tv är ju målet.

Hur skulle det se ut om Janeway beordrade ner en skyttel till en planets yta och fick svaret; Sorry, skyttlarna tog slut förra veckan. och så sitter besättnigen sysslolösa resten av programtiden…

//Lollo

Link to comment
Share on other sites

"Hur skulle det se ut om Janeway beordrade ner en skyttel till en planets yta och fick svaret; Sorry, skyttlarna tog slut förra veckan. och så sitter besättnigen sysslolösa resten av programtiden…"

Det vore onekligen ett originellt grepp :cool:.

Förresten, angående detta. Vet någon vilken budget man satsar på varje avsnitt? En del effekter är ju dessämre inte alltid i bästa laget...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

I ex-asris-scientia läste jag att 11 skyttlar definetly hade blivit förlorade och 7 skyttlar probably hade blivit förlorade och 8 skyttlar badly damaged.

Det är ju väldigt mycket. Man kan ju bygga nya skyttlar men de kan ju inte ha hur mycket matriel som helst, några komponenter kan man kanske inte replikera?!

Och sen måste ju massor av Voyagers energi åt att bygga nya skyttlar hela tiden.

Anledningen till att man (manusförfattare) låter skyttlarna sprängas i bitar eller ramla ner på en planet är ju för att det ska bli mer spännande. Man kan ju inte låta Voyager gå sönder så man låter de små skeppen gå sönder i stället.

Edited by Captain Proton
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...