Jump to content

Rädda Star Trek Enterprise


Kristian
 Share

Recommended Posts

Kommer detta vekligen ha någon effekt? Det var ju ett himla hallaballo när serien lades ner och nu har det ju dessutom gått ett tag. Var det inte något rykte som sade att man skulle göra fortsättningen i Kanada med stöd av fansens pengar? Jag tror det mest är wishful thinking, men hoppet är det sista som överger människan!

Link to comment
Share on other sites

Ja, det är verkligen synd! Själv får man vänta till slutet på maj för att se sista säsongen, om den nu verkligen kommer då d.v.s.

Kommer verkligen sakna Phlox lustigheter, T'Pol:s utforskande av diverse mänskliga beteenden och den allmänna stämningen i serien, däribland lite mer *****r anamma.

Edited by Andy79
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Jag vet inte om jag skulle vilja se mer om just Enterprise, tyckte serien urartade mot slutet, det var allt för mkt rädda världen tema (Enterprise var bäst i de första säsongerna) , det skulle vara kul med lite mer upptäktsresande, kanske en serie om en resa till universums centrum eller an annan galax? Något nytt i varje fall. Hoppas det kommer en till serie snart

Link to comment
Share on other sites

Jag håller med Commander Michels, det var uppfriskande att se den första säsongen där man inte översköljs av lååånga story arcs utan där episoderna kan stå för sig själva, som i TOS och TNG.

Jag har egentligen inget emot det. Tycker t o m att DS9 lyckas riktigt bra, men man får inte underskatta styrkan i att kunna lägga ner all energi på att berätta en historia för att sedan gå vidare till nästa.

Till Anders kan jag bara säga att jag beklagar. Mest får man givetvis ut ur Star Trek om man anammar alla serierna och låter sig översköljas av dess olika sidor. Själv tillhör jag t ex minoriteten som tycker att Voy bara blev sämre och sämre (överexploaterade Borger, kommersiell action etc.) men för den sakens skull kan jag fortfarande se bra saker i det som gör att jag ändå uppskattar den serien.

Vad det gäller en fortsättning av ENT är det inte så troligt. Att TOS var på väg tillbaka berodde på en kampanj vars like vi tyvärr nog aldrig kommer att få se igen, detta mest på grund av den mördande konkurrensen därute. En sådan kampanj är knappast möjlig idag.

Enterprise var som jag fattat det aldrig uppe på de stora publiktopparna och man fick kämpa för varje säsong som gjordes. Detta talar emot serien.

Fast lika osannolikt bedömde jag tidigare att en fortsättning av Futurama var och den är som bekant på väg tillbaka. Så visst, det är inget hopplöst företag men man skall nog inteförvänta sig något...

Link to comment
Share on other sites

Jag hoppas att dom börjar göra en ny Star Trek-serie, det var längesen Voyager slutade nu och vi har bara haft låtsas-Star Trek (Enterprise) istället, men det tittar jag självklart inte på.

Det är egentligen inget fel på Enterprise, som jag sa är de första säsongerna riktigt bra, Enterprise handlar egentligen om hur allting började och i säsong fyra bildas federationen. Det enda som egentligen skiljer är uniformerna, teknologins utvecklingsstadium och det faktum att det inte finns någon federation eller prime directive än, annars är det sig likt. Enterprise är värt att se, även om säsong 4 urartar...

Link to comment
Share on other sites

håller med föregående talare om att det är dags för en serie som utspelar sig efter voyager nu. skulle gärna se den i samma format som sista säsongen av enterprise, dvs mindre (men ändå sammanhängande) story arcs om tre eller fyra avsnitt. tyckte enterprise verkligen lyckades med sin sista säsong (avslutningen undantagen) och utöver sina större story arcs slängde de in ett antal bra fristående avsnitt också.

men vad serien ska handla om, det är en annan fråga. det känns lite som det mesta är gjort. missförstå mig rätt nu; jag skulle verkligen vilja se en star trek serie i stil med tng eller ds9 igen men det känns bara som det redan är gjort. tos var banbrytande eftersom star trek universat var nytt, tng för att en star trek serie (märk väl, inkluderar inte filmerna nu) för första gången hade genomgående bra manus och storytelling och ds9 för att den erbjöd ett nytt koncept (rymdstation istället för utforskning. även om jag tyckte b5 var snäppet bättre). voyager har enligt mig massa enskilda avsnitt som är riktigt bra, men det blev aldrig en större enhet av det hela. läste en intressant artikel som hävdade att med takten som voyager färdades hade de mycket väl kunnat komma in i betakvadranten efter några säsonger. detta hade varit mycket intressant. tänk att behöva ducka för romulans och att ha klingons sniffande runt kölen. tyvärr blev ju så inte fallet. som många redan har påpekat led enterprise lite av att den var en prequel, men på det hela taget tyckte jag den var mycket bra.

mitt förslag är att förlägga en större story arc till betakvadranten. främst för att området i fråga nästan bara omtalas utan att besökas i serierna. nytt romulan war? kanske det. eller efter händelserna i nemisis så kan romulanernas imperium destabiliseras och en ny möjlighet för öppet samarbete med federationen kanske kan komma till? jaja, den som lever f??r se, men jag hoppas innerligt att de tar sig i kragen snart och producerar nåt nytt innan abstinensen blir för stor...;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...