Jump to content

Star Trek XI - alternativ tidslinje?


joppeg
 Share

Recommended Posts

som jag förstår michael ricochets inlägg fungerar båda tidslinjerna .

men sen har vi ju tidspolisen som Sisko talar med i "Trials and Tribble-ations" och som Captain Braxton och USS Relativity tillhör . de kan ju återställa allt och göra så att det i flimen aldrig händer .

men jag tror att Paramount tänker ägna sig åt nya tidslinjen helt och hållet från och med nu

Link to comment
Share on other sites

de behöver inte angripa Narada , bara göra ändringar i tidslinjen (t.ex. om en man åker tillbaka i tiden och råkar rädda livet på en pojke vars sonsonsonson senare försöker erövra världen behöver man bara döda pojkens son eller sonson innan denne får barn , eller se till att denne inte får ett barn på annat sätt . det är min teori iallafall .

Link to comment
Share on other sites

Tidspolisen kanske inte finns kvar när Spock har rest tillbaka i tiden. Det kan ändra den gamla tidslinjen på något sätt så att det inte går att ändra tillbaka.

Filmerna och förmodligen framtida serier om det blir några kommer att utspela sig i den nya tidslinjen. Den gamla lär finnas kvar ett bra tag till i serier och böcker.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Men är det egentligen en ny tidslinje som har skapats? Utgick de inte ifrån teorin att det finns många världar som i TNG-avsnittet Parallels så Star Trek 11 utspelar sig i ett parallellt universum med sin egen tidslinje, dvs en alternativ verklighet. Det är därför Spock inte kan eller vill resa tillbaka i tiden och stoppa Narada från att förstöra Kelvin, eftersom det inte skulle återställa den gamla tidslinjen.

Link to comment
Share on other sites

Den bilden stämmer bra med hur jag uppfattade det. Detta göra att man nu i Star Trek kan ändra på i stort vad man vill. En alternativ tidslinje behöver på intet sätt likna den tidigare. Hela universumet kan ha massa olikheter. Ett exempel är att Enterpris inte ser ut som i TOS. Lite samma sak som i "Mirror Univers" (Stöter på detta första gången i TOS 2.4 - Mirror, Mirror). Fast där kallas det ett alternativt universum, och skillnaderna är ganska extrema.

Link to comment
Share on other sites

Ja och nu har man då med senaste filmen börjat ändra på saker...risken är att man tar sej allt större friheter och ändrar och ändrar...snart så visar det väl sej t.ex att det är grodan Kermit som styr The Orions.. :knäpp:

My point beeing att man kanske hamnar för långt utanför det jag och flera skulle kalla för ramverket för vad star trek är eler snarare- rätta star trek-känslan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...