Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

2 stora Star Trek-konvent i Tyskland till våren

17-10-08 kl. 19:11 av Pjotr'k
Kategori(er): Aktiviteter, Aktiviteter: FedCon

Som vanligt är Fedcon tillbaka till Bonn i maj, där flera kända skådespelare väntas. Men detta stora konvent får konkurrens av Destination Star Trek, som intar Dortmund tre veckor före. 

 

Destination Star Trek i Dortmund, 27-29 april 2018

Bekräftade gäster hittills: William Shatner, Nana Visitor, Rene Auberjonois, Robert Duncan McNeill, Terry Farrell, Walter Koenig, James Darren, Vaughn Armstrong, Jeffrey Combs, Casey Biggs, Cirroc Lofton, Nicole de Boer, Ira Steven Behr, Camille Saviola, Max Grodenchik, Aron Eisenberg, David Zappone och Adam Nimoy

Priser från 175€-2999€ för hela helgen. Hotellboende får man ordna själv utan särskilda rabatter. Det stora paketet innehåller bland annat frukost med Star Trek-skådespelarna, men paketet kostar då 30.000 kronor...

 

Fedcon i Bonn, 18-21 maj 2018

Bekräftade Star Trek-gäster hittills: Rekha Sharma, Karl Urban, Brent Spiner och Jonathan Frakes, vid sidan om flertalet Star Wars-, Battlestar Galactica- och andra scifi-skådespelare. 

Priser från 135€-1599€ för hela helgen. Hotellboende i närheten från 95€-139€ per natt.

 

Skall någon av er läsare åka till någon av dessa konvent? Diskutera gärna i vårt forum!


Richard Arnold om Deep Space Nine 20 år

13-05-12 kl. 13:23 av Pjotr'k
Kategori(er): Aktiviteter: FedCon, DS9

Richard Arnold, forskningskonsult på TNG och DS9, berättar på Fedcon 22 om Deep Space Nine, med anledning av 20-årsjubileet i år.

 

Det första fototillfället med besättningen ser man att Dax ännu inte fått sina prickar, Odos makeup var inte helt utvecklat och det sistnämnda gällde även för Quark. Efter ett par avsnitt hade de dock funnit en bra standard för detta.

 

Nana Visitor ramlade en gång nerför en trappa och ramlade med ryggen före. Hon skyndades till sjukhuset, förs in på akuten, en läkare kommer in och utropar "Gode Gud, din näsa!".

 

Terri Farrell fick ingen löneförhöjning som de övriga skådespelarna inför säsong 7. De (Berman, m.fl.) sade till henne att hon lika gärna kunde ta det, för hon kunde ju ändå inte få något annat jobb - hon kunde ju inte skådespela. Tufft uppbrott, men 4 dagar senare fick hon erbjudande om en annan tv-serie och gjorde enligt Richard ett bra jobb där.


Wang, Montgomery och Phillips kommer till Fedcon

12-10-11 kl. 22:15 av Pjotr'k
Kategori(er): Aktiviteter: FedCon

Tre ytterligare skådespelare har anmälts till den strida skaran av skådespelare som kommer till Fedcon 22 i maj nästa år. Det är Garrett Wang (Harry Kim) som än en gång mantlar rollen som s.k. Master of ceremonies. Dessutom så ser vi hans kollega i Star Trek: Voyager, Ethan Phillips (Neelix) och en av skådespelarna i Star Trek: Enterprise, Anthony Montgomery (Travis Mayweather).  Med dessa tre senaste har nu alltså 6 Star Trek-skådespelare avtalats med. 


LeVar Burton kommer till Fedcon 22

12-09-12 kl. 12:35 av Pjotr'k
Kategori(er): Aktiviteter: FedCon

Det tjugoandra Fedcon går av stapeln i maj nästa år, självklart på Hotell Maritim i Düsseldorf, och nu har ytterligare en Star Trek-skådespelare annonserats vid sidan om Alexander Siddig och Brian Gross, nämligen LeVar Burton! Fler lär det annonseras om det närmaste halvåret, men vi har dessutom Ben Browder från Stargate SG-1 samt Katee Sakhoff från BSG med i den trupp av skådespelare som det sedan tidigare har tecknats avtal med. 

 

Läs mer på våra kongressidor.


Världsrekordet för antal personer Star Trek-kostym slaget för fjärde gången

10-09-06 kl. 18:38 av Aike
Kategori(er): Aktiviteter, Aktiviteter: FedCon, Allmänt om Star Trek
För fjärde i gången i år har världsrekordet för antal trekkers i Star Trek-kostym slagits. Det nya rekordet är 571 stycken utklädda trekkies. Rekordet slogs på Dragon Con i Atlanta.

Tidigare rekord satta i år:

*99 stycken utklädda fans i samband med att Star Trek Online släpptes i London
*507 fans i klädde ut sig på den tyska mässan Fedcon.
*543 stycken i kostym på Creations Las Vegas-konvent

Både arrangörerna bakom tyska Fedcon-mässan och Creation säger att de ska försöka slå rekordet igen 2011, skriver Trekmovie.

Nytt världsrekord för antal fans i Star Trek-kostym

10-08-07 kl. 18:48 av Aike
Kategori(er): Aktiviteter, Aktiviteter: FedCon, Allmänt om Star Trek
Världsrekordet för antal fans i Star Trek-kostym på samma plats är slaget igen. Totalt 528 fans dök upp utklädda på Las Vegas-konventet där rekordförsöket hölls. Det twittrar Star Trek-fantasten Televixen (Mary Czerwinski).

Det första rekordet sattes i vintras i London i samband med att Star Trek Online släpptes. Då var 99 trekkers utklädda. Senare slogs rekordet med råge på Fedcon i maj, där 507 stycken fans bar Star Trek-utstyrsel.

Nytt världsrekord för antal personer i Star Trek-kostym

10-05-04 kl. 18:14 av Aike
Kategori(er): Aktiviteter, Aktiviteter: FedCon
507 stycken trekkers slog i helgen nytt världsrekord för antal personer i Star Trek-kostym på samma plats. Rekordet sattes på tyska konventet FedCon XIX i Bonn.

Allt från vanliga stjärnflotteofficerare till andorianer och Jem`Hadarer fanns på plats. För bilder och annat om rekordet gå till Trekzone.de.

Det tidigare rekordet sattes i februari i London i samband med att Star Trek Online släpptes. Då hade 99 trekkers klätt ut sig. I Tampa, Florida, slog man också det gamla rekordet nu i helgen på Vulcan Con. Men det var långt bakom FedCon, eftersom "bara" 110 personer hade klätt ut sig där.

(Tack till Ghost)

Federation Con i Tyskland i maj

06-01-20 kl. 15:48 av Pjotr'k
Kategori(er): Aktiviteter: FedCon
Årets Federation Con är det femtonde i ordningen och äger rum i Fulda en bit från Frankfurt. Till denna kongress är flera skådespelare redan bekräftade (ändringar är dock vanliga), och de som kanske kan intressera är Avery Brooks, Jonathan Frakes, Gates McFadden, George Takei, Nicole de Boer, Cirroc Lofton, Menina Fortunato och Manny Coto. Det verkar bli ett gigantiskt engagemang som vanligt.

TSS kommer att fara dit i en grupp. Läs mer i särskild diskussion.

FedCon XIV är över

05-05-17 kl. 17:42 av Pjotr'k
Kategori(er): Aktiviteter: FedCon
FedCon XIV i Bonn är nu över och var enligt de första kommentarerna mycket lyckad. Redan är planerna i gång inför FedCon XV den 19-21 maj 2006, men inget mer än tiden är ännu planerad.

FedConuppdatering

05-04-09 kl. 10:45 av MrsRiker
Kategori(er): Aktiviteter: FedCon
James Darren, dvs hologrammet Vic Fontaine i DS9, har dessvärre ställt in sin medverkan vid FedCon XIV i Bonn i maj pga schemaproblem. Han skulle egentligen ha gett en konsert på lördagkvällen, men FedCon meddelar att James Horan (flertalet roller i ST - bla "future guy" i ENT) istället kommer att stå för underhållningen.

Kostymtävling på FedCon

05-03-09 kl. 23:28 av MrsRiker
Kategori(er): Aktiviteter: FedCon
Om du planerar att åka till FedCon i Bonn i maj så kanske du har lust att hoppa i din snygga uniform och delta i en tävling? Det är nämligen "fancydress competition" och man kan ställa upp i fem olika kategorier: Best costume, Best group, presentation, fun och lookalike. Nyckelordet om du vill vinna är hemmagjort, så har du köpt din Star Trekutstyrsel på ett konvent är det ingen idé att ställa upp. Reglerna för tävlingen finns att läsa här. Vad man kan vinna framgår inte, men vi här på databasen skulle självklart hylla en vinnare som är registrerad medlem hos oss med en bild på förstasidan!

Klingoner till FedCon

05-02-11 kl. 12:25 av MrsRiker
Kategori(er): Aktiviteter: FedCon
Ytterligare två Star Trekveteraner är bokade till FedCon 14 i Bonn i maj i år. Det är Robert O'Reilly och J.G. Hertzler som ska komma dit och dessa två herrar känner ni kanske bättre som kansler Gowron och general Martok, två verkliga höjdare inom klingonimperiet. Jag skulle personligen inte ha något emot att svinga en bägare blodvin med Martok!

Astronaut till FedCon

05-02-02 kl. 21:09 av MrsRiker
Kategori(er): Aktiviteter: FedCon
En tvättäkta astronaut är nu bokad som gäst till FedCon 14! Det är Rick Searfoss som har varit pilot på två rymdfärder och befäl över en tredje som kommer att besöka science fictionmässan i Bonn i maj. Han har tillbringat över 939 timmar i rymden, hans första rymdfärd 1993 satte rekord som den längsta färden någonsin och 1996 så styrde han rymdfärjan Atlantis till den ryska rymdstationen MIR. FedCon ville ha lite mer "'science' to the science fiction aspect" och de har verkligen lyckats med!

James Horan till FedCon

05-01-28 kl. 09:20 av MrsRiker
Kategori(er): Aktiviteter: FedCon
Ytterligare en Star Trekveteran är bokad till FedCon 14. Det är James Horan som vi senast har sett i Enterprise där han spelar den framtidsperson som Silik har kontakt med. Förutom detta kan vi även se honom som jem'hadaren Ikat'ika i DS9s In Purgatory's shadow och doktor Jo'Brill i TNGs Suspicions bara för att nämna ytterligare ett par av de roller han har haft.

Senast i forumet

På TV

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
  • 8:e februari -21
    Star Trek: Picard, säsong 1

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter