Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Star Trek i rubrikerna - 7 maj *uppdaterat*


Och ur den svenska nyhetsskörden de senaste veckorna finner vi flera intressanta saker (några av dem har vi förstås redan rapporterat om):
 • "Star trek"-fansen i het nätdebatt om nya filmen, rapporterar Dagens Nyheter idag på eftermiddagen.
 • Dagens Nyheters Fredrik Strage skrev dessutom på Pastan.nu följande: "För exakt tio år sedan sänktes ”Star wars”-sagan av den infantila skräpfilmen ”Det mörka hotet”. Nya ”Star trek” är den absoluta motsatsen: ett enastående rymdäventyr. Här finns de snygga uniformerna från sextiotalsserien, diaboliska skurkar som i mästerverket ”The wrath of Khan”, svindlande warp speed-jakter och (för ovanlighetens skull) ett välskrivet manus."
 • Sydsvenskan recenserar Star Trek-filmen idag och skriver bland annat "Hade man haft samma nyskapande ambitioner med manuset som med specialeffekterna kunde "Star Trek" ha blivit en storslagen filmberättelse och inte bara en storslagen produktion".
 • Metros artikel som vi berättat tidigare om återfinns här. Där intervjuas också Peter Söderlund på Stockholm Trekkers.
 • Expressen ger som sagt filmen betyget fyra av fem.
 • Missa inte heller P3 Populär från idag den 7 maj eller TV4-sändningen från idag.

Från den 8 maj hämtar vi följande nyhetsartiklar (tillagda här 090508 på förmiddagen):
 • Tillägg kl 07:47: Göteborgs-Posten skriver 090508 om "kult som började med flopp" (OBS! Stor spoiler i sista meningen!) och i deras recension (med betyget 3 av 5) får Anton Yelchin som unge Pavel Chekov bra recension, medan "Simon Pegg har svårt att hitta rätt ton som Scotty". I artikeln "Star Trek - fantasirikt fenomen" uttalar sig bland annat Ulf Norlinger, som är mer känd som Fleetadmiral här på Star Trek Databas. Trevligt också att Star Trek Databas nämns i den artikeln... (Tack till Anita)
 • Tillägg kl 09:12: Helsingborgs Dagblad (vars hemstad igår äntligen släppte biljetter till premiärdagen på den lokala SF-biografen) skriver om "Amerikas svarta filmkung" och berättar om Tyler Perry som har en liten cameoroll i Star Trek-filmen. Intressant berättelse om en oberoende producent och regissör som numera äger ett imperium inom filmbranschen.
 • Tillägg kl 09:12: Ludvig Hertzberg på Svenska Dagbladet skriver i sin under strecket-blogg om att "Rymden rymmer möten mellan kunskap och drömmar" och Star Trek som företeelse berörs i början av den artikeln. Det hänvisas här också till flera intressanta historiska artiklar, bland annat en del tankegångar i Svenska Dagbladet från 1957 från Arthur C. Clarke om hans syn på teknikutveckling.
 • Tillägg kl 09:12: Roger Wilson på Sveriges Radio recenserade nu på morgonen filmen och recensionen är inte särskilt översvallande, kan man väl säga... Ni kan höra hela recensionen här (2 minuter och 40 sekunder lång).
 • Tillägg kl 09:12: Svenska Dagbladets recension hittar ni här och läsarnas recensioner (i nuläget endast 7 stycken) ger filmen betyget 5 av 5 möjliga.
 • Tillägg kl 09:25: Nerikes Allehanda menar att filmen är rapp och estetisk och ger filmen betyget 3 av 5 möjliga. Hela recensionen kan läsas på na.se. Deras slutkläm är att "Du behöver definitivt inte vara ett hardcorefan för att gilla den, och min tes är att hardcorefansen inte heller kommer att ha många invändningar. Det var i och för sig också Djurgårdens tes när de anställde Andrée Jeglertz som tränare.". Nu förstår jag inte själv sportreferensen, men det är väl för att jag är ett hardcorefan som aldrig sätter sin fot på ett idrottsstadium... :)

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter