Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Jediriddare anklagar brittisk mataffär för diskriminering

Jedikyrkans grundare Daniel Jones, 23, anklagar den brittiska matvarukedjan Tesco för att ha diskriminerat hans religiösa övertygelse. Anledningen: personalen bad honom att ta av sin huva, skriver The Guardian.

 

Händelsen inträffade i en butik i norra Wales i förra veckan. Jones skulle handla lunch, men blev i stället tillsagd av personalen att ta av sig sin huva eller att lämna butiken. Jones försvarade sig med att påpeka att hans Jedireligion kräver att han bär en huva på allmänna platser.

 

- De sa: "Ta av den", och jag sa: "Nej, det är del av min religion. Det är min rättighet" Jag gav de sen mitt medlemskort i Jedikyrkan.

 

Jones känner sig kränkt och funderar på att bojkotta butiken och eventuellt att stämma Tesco för religiös diskriminering. Tesco kommenterade händelsen så här:

 

- Han har inte bannlysts. Jediriddare är välkomna att handla i våra affärer fastän vi ber dem att ta av sig sina huvor. Obi-Wan Kenobi, Yoda och Luke Skywalker visade sig alla tre utan huvor, utan att gå över till den mörka sidan, och vi känner bara till kejsaren som den ende som aldrig tog av sig sin huva. Om en Jedi går omkring i våra affärer med sina huvor, så missar han många specialerbjudanden.

 

Jedikyrkan startade 2007 och är baserad på Jediorden som förekommer i Star Wars-filmerna.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter