Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Voyager-regissören Nancy Malone har avlidit

nancy_malone2_140513.jpg

Nancy Malone har gått ur tiden. Den prisbelönta producenten jobbade även som regissör och skådespelerska, och regisserade bland annat två avsnitt av Star Trek: Voyager.

 

life_nancy_malone_thumb_140513.jpgNancy Malone föddes i Queens den 19 mars, 1935, och redan vid sju års ålder var hon med i sin första TV-reklamfilm. Som elvaåring syntes hon på framsidan av Life Magazines 10-årsjubileumsbilaga med temat "The Typical American Girl". Den söta lilla flickan på omslaget skulle dock visa sig vara allt annat än typisk.

 

Vid sjutton års ålder gjorde hon sin Broadway-debut som Ginger i pjäsen Time Out For Ginger. Pjäsen handlar om en tonårig flicka som mer än allt annat vill spela i sin skolas football-lag, men möter motstånd både från sin familj och från samhället i stort, eftersom amerikansk fotboll anses vara en killsport.

 

År 1950 återvände den då 25-åriga Malone till televisionen i rollen som Margy Martin i The First Hundred Years, som var TV:s första såpoperaserie.

 

Malone skulle fortsätta som TV- och filmskådespelerska i mer än 30 år till och i närmare 80 olika roller, men hon var också väldigt benägen att göra sig en karriär bakom kameran. År 1975 regisserade hon TV-filmen Winner Take All, och kort därefter började hon jobba på TV-produktionsavdelningen på 20th Century Fox. Hon befodrades så småningom till biträdande direktör för avdelningen, vilket var banbrytande på tiden; aldrig tidigare hade en kvinna utsetts till en sådan position på ett ledande filmbolag.

 

Malone upplevde dock att kvinnor behandlades orättvist inom filmbranschen, dels vad gällde karriärsmöjligheter och även i form av löneskillnader mellan kvinnor och män. Under 70-talet var hon med och grundade kvinnonätverket Women in Film, som än idag verkar för att gynna kvinnor som arbetar inom media och underhållning.

 

År 1993 vann Malone en Emmy för att ha producerat Bob Hope: The First 90 Years, men hon var vid det laget även en framgångsrik och tvåfaldigt Emmy-nominerad regissör. Framåt slutet av 90-talet regisserade hon två avsnitt av Star Trek: Voyager, nämligen Coda och Message in a Bottle.

 

Malone lär en gång ha sagts att varje person föds antingen "meager" eller "eager"; antingen så nöjer man sig med väldigt lite eller så nöjer man sig aldrig. Om det är sant så hörde hon nog till den senare kategorin, för hon fortsatte regissera och producera både pjäser och filmer livet ut; hennes senaste produktion, filmen Little Miss Perfect, förväntas ha premiär senare i år. Trekkies kommer även att kunna se henne i den kommande dokumentären The Green Girl, där hon pratar om kollegan Susan Oliver (Vina från The Cage).

 

Nancy Malone avled den 8 maj 2014 på ett sjukhus i Kalifornien, efter en längre tids kamp med leukemi och resulterande lunginflammation. Hon blev 79 år gammal.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juni 2021:
Juli 2021:
Augusti 2021:

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
 • 20:e juli -21
  Discovery, season 3 (region 1)
DVD Region 1:
 • 20:e juli -21
  Discovery, season 3 (Region 1)

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar

 • 1:a juli -21
  Övriga grupper: IVPN
 • 8:e juli -21
  Övriga grupper: IVPN
 • 15:e juli -21
  Övriga grupper: IVPN
 • 22:a juli -21
  Övriga grupper: IVPN
 • 29:e juli -21
  Övriga grupper: IVPN

Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter