Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Star Trek: Axanar drar in en halv miljon dollar, Star Trek: Equinox tar nya tag, m.m.

axanar_inverness_140824.jpg

 

När Star Trek: Axanar drog igång sin senaste Kickstarter-kampanj var det många som undrade hur det skulle gå. Det var inte många som tvivlade på att de 100 000 dollar som de hade satt som mål för insamlingen, och många trodde nog att de utan vidare problem skulle kunna dra in det dubbla. Däremot var man tvungen att fråga sig hur de skulle lyckas få in de 650 000 dollar som fordras för att färdigställa filmen; skulle det finnas nog med intresse för att finansiera en till Kickstarter-kampanj, och sedan en till, och kanske ytterligare en eller två om det inte skulle räcka?

 

Den frågan har dock blivit närmast akademisk på senare tid, i och med att insamlingen nu ligger på mer än 590 000 dollar, och en del hoppas på att de ska kunna klara hela budgeten med pengarna från den här insamlingen. Det är kanske lite väl optimistiskt, särskilt med tanke på att Kickstarter och Amazon behåller en avsevärd andel (omkring 20%) av alla insamlade pengar, så vi får nog räkna med att de gör en till insamlingen senare i år, antagligen i samband med att de släpper Axanar: Heroes; en serie med vinjetter som ska utforska karaktärer och teman som har anknytning till filmen.

 

Star Trek: Axanar har fått mycket uppmärksammanhet för sin stjärntäta rollbesättning (som nyligen har utökats med Voyager-skådespelaren Garrett Wang i rollen som en klingonsk kapten), men den främsta förklaringen till projektets framgångar torde vara den mycket imponerande prequel-dokumentären Prelude to Axanar, som har fått en hel del uppmärksamhet i sociala medier. Och på tal om just sociala medier fick insamlingen ett rejält lyft häromdagen tack vare ett uttalande från en av internets favoritpersoner:

 

 

När Star Trek: Phase II skulle samla in pengar via Kickstarter blev det inga hundratusendollarslappar, men insamlingen överträffade i alla fall startmålet och landade på $64,917, vilket räcker till att bygga flera nya kulisser, filma ett nytt avsnitt samt avsluta postproduktionen på två färdigfilmade avsnitt. Planen i nuläget är att släppa det nya avsnittet Mind Sifter någon gång i oktober och sedan följa upp detta med det avsnitten The Holiest Thing och Bread and Savagery.

 

Det kan tyckas som en väldigt lång väntetid för fans som har väntat på ett nytt avsnitt sedan i februari, men en titt på seriens hemsida gör det tydligt att skaparna har många järn i elden, och förhoppningsvis så kommer de att bli ännu mer produktiva efter flytten till deras nya lokaler.

 

phase_ii_kickstarter_140824.jpg

 

Lite kärvare har det varit för gänget bakom Star Trek: Equinox, som trots flera crowdfunding-försök inte har lyckats få in pengar nog till att göra ens en trailer för sitt projekt, och ett tag lär det ha varit prat om att lägga ner hela projektet. Den tanken verkar de dock ha kastat ut, för de har nyligen helrenoverat sin hemsida och reser även flitigt till olika konvent för att skapa intresse för projektet. Nyligen har de även lyckats rekrytera TOS-skådespelerskan Celeste Yarnall (känd som Martha Landon i The Apple), som ska spela en karaktär vid namn Eileen Patterson.

 

Liksom många andra har arbetslaget bakom Star Trek: Equinox uttryckt sin sorgs över Arlene Martels bortgång. Särdeles sorgsen var skådespelaren Eric Nyenhuis, som hade träffat skådespelerskan flera gånger och bland annat intervjuat henne för poddradioprogrammet The Retro Radio LIVE. Du kan lyssna på intervjun här.

 

nyenhuis_martel_140824.jpg

 

Sedan vill vi också passa på och gratulera gänget bakom Star Trek Continues, som har fått ta emot 2014 års Geekie Award för bästa webbserie. Klicka här för att titta på Vic Mignognas tacktal.

 

Star Trek: Horizon-skaparen Tommy Kraft har haft en hel del involvering med Star Trek: Axanar på senare tid, men nu är han tillbaka på sitt egna projekt och planerar att släppa en ny trailer inom en snar framtid. Medan vi väntar på den så kan den som är intresserade titta på hans mycket informativa instruktionsvideo om digital filmredigering.

 

Star Trek: Ambush är en kommande brittisk fanfilm som skiljer sig från mängden dels genom att mycket av filmen utspelar sig utomhus, och i en ny artikel på bloggen Some Kind of Star Trek får vi en titta på många av de strålande (om än mulna) landskapsbilder som lär genomsyra filmen.

 

star_trek_ambush_grotta_140824.jpg

 

Samtidigt är det många fanproduktioner som fortfarande är i uppstartsfasen. Bland dem är Star Trek Futures, som utspelar sig i en alternativ tidslinje och handlar om besättningen på stjärnskeppet USS Enterprise-C, där vi bland annat finner makarna Jack och Beverly Crusher och deras son Wesley.

Bland nykomlingarna finner vi även Star Trek: Elokomin, som utspelar sig tio år efter Star Trek: The Motion Picture. Serien ska utspela sig på patrullfartyget Elokomin, vars namn betyder "den vilsne jägaren" på kathlamet-indianernas språk.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juni 2021:
Juli 2021:
Augusti 2021:

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
  • 20:e juli -21
    Discovery, season 3 (region 1)
DVD Region 1:
  • 20:e juli -21
    Discovery, season 3 (Region 1)

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter