Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Treklanta utlyser årlig Star Trek-fanfilmstävling

independent_star_trek_fan_film_awards_treklanta_150215.jpg

Sedan fankonventet TrekTrax Atlanta drog igång år 2011 har det på kort tid blivit en av årets stora händelser bland amerikanska trekkies, med hundratals besökare och föredrag av skådespelare, författare, scenarbetare och fanfilmsskapare. Dessutom har det tagit över den klassiska skönhetstävlingen Miss Klingon Empire, som ofta skymtas i amerikanska medier.

 

I år byter konventet namn till Treklanta, och inför en ny huvudattraktion: The Independent Star Trek Fan Film Awards

 

På nomineringslistan finner man många bekanta namn, bland annat Axanar (nominerat för kortfilmen Prelude to Axanar), Star Trek Continues (nominerat för avsnitten Lolani och Fairest of Them All) och Star Trek: Phase II (nominerat för avsnittet Mind-Sifter), men även mindre kända produktioner såsom Project: Potemkin, Star Trek: Secret Voyage och Star Trek Natures Hunger.

 

Vinnaren kommer att utses av en panel bestående av manusförfattarna Diana Botsford och Susan Sackett, regissörsassistenten Michael DeMeritt, samt manusförfattarna Peter David och Keith R.A. DeCandido.

 

På tal om fanfilmer så är Star Trek Continues snart inne på sista dygnet av sin senaste "Kirkstarter", vars syfte är att finansiera nya avsnitt av den populära fanserien. De klarade raskt av sitt första mål på $100 000, och ligger just nu på $181 760, vilket utöver två nya avsnitt även kommer att finansiera byggandet av en planetmiljö (tidigare avsnitt har utspelat sig nästan helt och hållet ombord Enterprise) och ett maskinrum. Nu hoppas de nå upp till sitt nästa tilläggsmål: $225 000, som kommer att göra det möjligt för dem att producera ytterligare ett avsnitt.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juli 2021:
Augusti 2021:
September 2021:

Aktuella träffar

  • 29:e juli -21
    Övriga grupper: IVPN

Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter