Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

CBS diskuterar de nya riktlinjerna för fanfilmer

CBS' och Paramounts nya riktlinjer för fanfilmer har fått ett kyligt mottagande. Igår besökte CBS vice produktutvecklingsansvarige John Van Citters ENGAGE: The Official Star Trek Podcast för att förklara sin sida av berättelsen.

 

Enligt Citters släppte inte Star Trek-ägarna riktlinjerna till följd av rättstvisten mot Axanar Productions, som många tror. Istället menar han att detta är någonting som har fnulats på under en längre tid, som respons på fanfilmernas utveckling mot alltmer professionella och fått allt större budget. Han menar också att löftet om prylar i utbyte mot donation har gjort gräsrotsfinansiering alltför lik försäljning av icke-licensierade produkter. Dessutom menar han att den ökande kvalitén kan avskräcka fans som vill göra en fanfilm men saknar resurser för att konkurrera i dagens fanfilmsklimat.

 

 

John Van Citters fick även svara på frågor från lyssnare, och bland annat fanns det en som handlade om tidigare produktioner. Citters säger att CBS och Paramount inte kommer att applicera de nya riktlinjerna retroaktivt, så produktioner som släpptes innan riktlinjerna offentliggjordes kommer att få vara kvar. Han säger även att det finns potential att justera riktlinjerna i framtiden.

 

Hela avsnittet finns att höra här. Det finns även en sammanfattning att läsa på AxaMonitor.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juni 2021:
Juli 2021:

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
  • 20:e juli -21
    Discovery, season 3 (region 1)
DVD Region 1:
  • 20:e juli -21
    Discovery, season 3 (Region 1)

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter