Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv - November, 2005

Threshold och Alias lägger ner

Av Pjotr'k , skriven 05-11-28, kl: 22:26
Kategori(er): Övrigt: SF
Threshold, med Brent Spiner i en av huvudrollerna, läggs ner med omedelbar verkan pga fallande tittarsiffror. Det blev totalt nio avsnitt som sänts i USA, och TV4+ har precis börjat att visa dem. Om de fortsätter att visa dessa avsnitt är okänt i nuläget. Brannon Braga är en av de som ligger bakom denna serie.

TV-serien Alias lägger också ner, men denna kommer att fortsätta till säsong fem är avklarad.

Spelkväll i Malmö

Av Pjotr'k , skriven 05-11-23, kl: 14:12
Kategori(er): Aktiviteter: Svenska föreningar
TSS anordnar spelkväll i Malmö (OBS! Ändringen) på söndag den 27 november. Då kommer Star Trek Jeopardy och Star Trek Monopol att erbjudas.

Dessutom anordnas lussefika i Malmö den 10 december av samma förening.

Scottys raket har motorproblem

Av Corny , skriven 05-11-19, kl: 19:47
Kategori(er): TOS
Som tidigare rapporterat kommer James Doohans aska att spridas i rymden. Uppskjutningen skulle ägt rum i december men har nu försenats till februari, tidigast.

Resultatet av ett motortest uppfyllde inte förväntningarna så Space Services Inc. - som även sköt upp Gene Roddenberrys aska - ska nu utföra tester i en månad till.

Star Trek-manga på gång

Av Corny , skriven 05-11-19, kl: 18:57
Kategori(er): Quarks: Litteratur, TOS
I samband med nästa års 40-årsjubileum av Star Trek ges en manga ut. Mangan publiceras av det amerikanska mangaförlaget Tokyopop. Handlingen skrivs av författaren Joshua Ortega och utspelar sig under TOS-tiden.

Brannon Braga överger Star Trek

Av Corny , skriven 05-11-19, kl: 18:04
Kategori(er): Allmänt om Star Trek
Efter 15 år som producent och manusförfattare meddelar Braga att han är klar med Star Trek, åtminstone vad gäller den närmsta framtiden. Braga har fått mycket kritik av fansen och sade, till Sci Fi Wire, att hans beslut kommer glädja stora delar av dem.

Anthony Montgomery i tjatt hos TrekUnited

Av Pjotr'k , skriven 05-11-18, kl: 09:38
Kategori(er): Aktiviteter
På måndag kväll kl 17, amerikansk östlig tid, kommer Anthony Montgomery till TrekUniteds forum. Han kommer tala om sina nuvarande projekt och om hans erfarenheter från sin del i Star Trek, som fänrik Travis Mayweather på Star Trek: Enterprise. Han vill gärna också diskutera sin nya CD, "What You Know About...".

Man måste vara inloggad på forat för att delta.

Viktigt att veta om Trekbussen

Av Pjotr'k , skriven 05-11-17, kl: 13:26
Kategori(er): Aktiviteter: Warp
Trekbussen, alltså den buss som skall ta svenska trekkers från övre delen av södra Sverige (Stockholm), till Warp 2006 i Stavanger nästa år, har fått in förfrågningar angående återbetalningar m.m. av biljetter för bussresa och för warp-biljetten. Det som gäller är att pris motsvarande Warp 2006-biljetten (minus 50:-) återbetalas om skådespelarna ställer in och ingen likvärdig skådespelare engageras i stället. Vad gäller bussresans pris i paketpriset så sker återbetalning enbart om Trekbussen blir inställd av någon anledning.

(Tack till: Pia Mylly)

Threshold på svensk TV

Av Pjotr'k , skriven 05-11-16, kl: 16:30
Kategori(er): Övrigt, Övrigt: SF
Brannon Bragas nya Science Fiction-serie Threshold, med bland annat Brent Spiner i en av huvudrollerna, kommer med början den 26 november kl 21:00 att visas på TV4+.

Dessutom har Patrick Stewart en gästroll i ZTV's serie American Dad som huvudpersonen Stan Smith's chef Avery Bullock.

(Tack till Enterprise_nx-01)

Patrick Stewart på SVT1 i kväll

Av Pjotr'k , skriven 05-11-16, kl: 15:51
Kategori(er): TNG, Övrigt
Patrick Stewart gästspelar i TV-serien "Extras" i kväll på SVT1 kl 21.00.

Shatner planerar ny prequel till TOS

Av Corny , skriven 05-11-11, kl: 17:18
Kategori(er): Quarks: Litteratur, TOS
William Shatner vill återupprätta Star Treks praktdagar och håller därför på att skriva ett par böcker om Kirks och Spocks tonårstid.
Han hoppas även att detta koncept ska bli grunden till nästa Star Trek-serie på den amerikanska TV-kanalen CBS.

(Se även tidigare nyheter om detta)

Mark Allen Shepherd till Warp 2006

Av Pjotr'k , skriven 05-11-10, kl: 07:22
Kategori(er): Aktiviteter: Warp
Enligt Thomas Dahl i Trekkers Norge har nu Mark Allen Shepherd tackat ja till att komma till Warp 2006 i Stavanger nästa år. Han spelade Morn i DS9 (med gästspel i VOY: Caretaker). I avsnittet DS9 Who Mourns for Morn? spelade han dessutom den person som felaktigt sätter sig på Morns plats!

Mr Sulu kommer ut

Av Pjotr'k , skriven 05-11-09, kl: 20:00
Kategori(er): Allmänt om Star Trek
George Takei berättade i "Frontiers" - en Los Angeles-baserad tidning inom de homosexuella kretsarna i USA - att han varit homosexuell sedan tonåren.

Det som inspirerade Takei till att komma ut nu var, enligt honom själv, hans karaktär i den aktuella teaterpjäsen "Equus". Han beskriver denne karaktär som "en tillbakahållen men turbulent frustrerad man". Han anser också att det politiska klimatet var rätt och att man idag inte behöver skämmas för sin sexuella läggning.

(Tack till Markus Daghall)

The Ultimate Star Trek Collection

Av Jocke , skriven 05-11-09, kl: 11:09
Kategori(er): Quarks: DVD
Den 15:e november släpper Amazon.com "The Ultimate Star Trek Collection", alla Star Trek-serierna och filmerna på DVD. Priset är $2,499.99, alltså ca 20 000 kr.

Tänk på moms och tullavgifter på paket från icke EU-land.

(Tack till Markus Daghall)

På tisdag släpps biljetterna till Serenity

Av Pjotr'k , skriven 05-11-05, kl: 13:06
Kategori(er): Aktiviteter: Svenska föreningar, Övrigt: SF
På tisdag släpper SandrewMetronome biljetterna till förhandsvisningarna av Serenity. Förhandsvisningarna, som kommer att äga rum hela två veckor före ordinarie start, genomförs av Section 42, WCT och TSS i samarbete med UIP (United International Pictures).

Förhandsvisningarna är den 14 november kl 21.00 eller 21.15 på Biopalatset i respektive stad. Stora lotterier utlovas med mängder av intressanta priser. Detta är en unik satsning att UIP satsar så stort tillsammans med en science fiction-förening och två Star Trek-föreningar, så alla som är i närheten av Stockholm, Göteborg eller Malmö bör pallra sig dit! Om det här slår väl ut så kanske det kan bli en fortsättning på andra SF-filmer, kanske till och med vid Star Trek XI någon gång om ett par år!

Michael Piller är död

Av Pjotr'k , skriven 05-11-02, kl: 07:15
Kategori(er): Allmänt om Star Trek
Michael Piller dog i går i sitt hem i Los Angeles, omgiven av sin familj, en död orsakad av cancer vid 57 års ålder.

Michael Piller var en av skaparna bakom Star Trek: Deep Space Nine och Star Trek: Voyager, skrev story av var medproducent till filmen Star Trek: Insurrection och skrev manus till mängder av avsnitt i The Next Generation, Deep Space Nine och Voyager. Hans intryck bland fansen är enormt positiv och vi kommer att sakna denne gigant i Star Trek-sammanhang.

Våra tankar går till hans familj som drabbats av en alltför tidig död.

(-->Läs mer om hur du kan stödja arbetet mot Cancer här)
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter