Jump to content

I serietidningsvärlden


EoNeel

Recommended Posts

Jag la en fråga tidigare om en serietidning i fel topic, så tänker jag lägga den i rätt TOPIC.

Jag älskar all typ av serier, men nu är jag på jakt efter en serie som skall ha gjorts på 90-talet. Den är snyggt gjord och handlar om en kapten Steiner på östfronten under 2:a världskriget. Om det är någon som vet något om denna serie så vore det kul att få veta det.

Link to comment
Share on other sites

Är det en svensk eller utlänsk tidning du letar efter Eoneel?

<{POST_SNAPBACK}>

Den är på engelska. Jag tror att den är från USA. Jag såg liksom reklam om den tidningen i en annan serietidning som var amerikansk. Problemet är att jag kommer inte ihåg vilken tidning jag såg det i, plus att det var i tidningsaffär.

Jag blev impad av att den verkade så vältecknad.

Link to comment
Share on other sites

de jag minns bäst är när:

1. herman lyckas få en ängel så förbannad att han drar vapen... Ett brinnande svärd och det leder till att hans vingar sätts i eld.... gud ger honom en spade...

2. djävulen kommer tillbaka för att herman skickade ner honom till underjorden... Utmanar herman på duell och det hela slutar med att lilleman svarar herman. "Nej jag vill inte veta av vilkens gallblåsa du gjort dina brallor

Link to comment
Share on other sites

Aaah, Herman ska man inte *****s med, Alla strippar med aporna som gör expriment med Herman gillar jag. Annars har jag en annan svensk favorit "ut i vår hage " av Krister Petersson. Finns en otrolig stripp där Falos brorsa Olaf får frispark i fotboll. :w00t: Har ju även en "James Hund" från svenska serier även den tecknad av Jonas Darnell.

Link to comment
Share on other sites

wiha, serieämne! nå- vilka läser herman hedning? världens bästa tidning!

<{POST_SNAPBACK}>

Stop och Belägg! Den titeln lägger Rocky (Martin Källermann) beslag på! Både vad det gäller serie album och magasintidning. :rolleyes: J.

Okej... Uti vår hage och 91:an får väl dela första platsen, annars har jag en känsla av att några blir sura! J.

Edited by Supreme Comander JAF
Link to comment
Share on other sites

91:an e bra, men hedning e bättre- det e oslagbart, skaparen är dessutom grymt rolig. Det finns en strip som e nåt sånt här:

Herman och Lilleman spelar beachvolley det är strålande sol.

Helt plötsligen faller det ett 2 meter snälager från himmelen.

"Men va fan!" Skriker dom och tittar upp mot himmelen,. gud dyker upp.

"vad?"

"Var du tvugnen att slänga snö på oss vi som hade så skojigt"

"Här komemr man och ber, och så ändrar man årstiderna till 8 månader sommar och 2 vinter- raderar vår och höst, och vad får man? Klagomål!"

"Ja ja, tack nådige herre, din ödmjukhete har inga gränser"

Skaparen vänder sig mot läsaren och viskar.

"Att slänga en 200 tons snöboll i huvudet på en hel planet är dessutom jävligt roligt"

den e så bra! :D

Link to comment
Share on other sites

Sist jag hälsade på Orville, så läste jag lite av hans Fantomen-tidningar och i de nyare nummren har de börjat publicera gamla spirou-album. Man blev lite nostalgisk och tänkte tillbaka när man var liten och var med i nån klubb där man fick ett seriealbum varje månad, kommer inte ihåg vad den hette. "AHhh, that take's me back"

Får dock hålla med S.C. JAF om att rocky är en bra serie, brukar roa mig med att läsa den senaste på DN:s hemsida.

Tintins Äventyrsklubb hette den visst, efter samrådan med folk på jobbet...

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 7 months later...

när man har tråkigt letar man igenom forumets gamla ämnen och se vad man hittar! :)...är seriefantast av stora mått mätt och har varit praktiskt taget hela livet. läser väldigt mycket av marvels fantastiska alster, speciellt spider-man & x-men, och har också snöat in totalt på alan moore (v for vendetta, watchmen, from hell mfl.), garth ennis (preacher, hellblazer mfl.) samt frank miller (batman, daredevil, sin city mfl.). skulle gärna vilja ha tips om serier i stil med just preacher, som enligt mig är den bästa serien genom tiderna.

gillar även japanskt, dock inte den fruktansvärda shojotidningen manga mania. evangelion är riktigt bra, likaså serieadaptionen av battle royale, men den jag fallit absolut hårdast för på senare tid är helt klart nana - en underbar serie om två tjejer i tokyo som träffas av en slump eftersom de båda heter nana. de är varandras totala motsatser men blir snabbt vänner. låter kanske lite halvtrist, men den är fruktansvärt rörande. finns även som film. *tips*...

jisses, kanske bäst jag slutar nu medans jag kan...;)

Link to comment
Share on other sites

HM Battle royale får mig att tänka på en bok jag har (Tom Clancys SSN) där ett av kapitlen har just det namnet. <_<

Visst är Herman rolig, men i måttliga doser. Minns ett avsnitt där någon har uppfunnit en spak som gör att man kan höra djurens tankar. Det slutar med att lillen, eller va han nu heter, förstör denna för djurens tankar är inte så roliga att lyssna på.

Minns också ett avsnitt där Herman äter upp sig så att blir en liten planet och får egen atmosfär, varefter han spyr ut all jord som han ätit så att skåne bildas.... Ja jag säger då det... J.

Link to comment
Share on other sites

Hur är Battle Royal-mangan jämfört med filmen/filmerna? Har funderat på att leta upp den då jag gillade första filmen. Uppföljaren var väl "så där" men Ai Maeda var iaf med så den var sevärd av den anledningen. :)

Mina absoluta favoritserier består mestadels av "klassiska" album som Tintin, Spirou, Lucky Luke och Asterix.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

mangan är mer lik boken än filmen i händelseförloppet. å andra sidan rör det sig mest om mindre detaljer som inte har med det stora skeendet att göra. karaktärerna presenteras mer ingående än i filmen (jag säger "filmen" eftersom mangan är baserad på första boken/filmen) och vissa karaktärer får mycket större utrymme. kort sagt, om du gillade filmen och/eller boken gillar du säkert mangan också. samma story från ett lite annorlunda perspektiv...:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...