Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

Qapla' på flera fronter

Klingoner är födda för att erövra, på jorden såsom i rymden! Här kommer några av berättelserna från deras frammarsch:

 

I augusti rapporterade vi att J.G. Hertzler (Martok, Laas, m.fl.) kandiderade till stadsrådet i staden Ulysses, New York. När valet avgjordes i tisdags stod han som segrare. Under sin två år långa mandatperiod vill han bland annat verka mot utvinningen av fossila bränslen genom hydraulisk spräckning (s.k. "frackning"), som han hävdar är skadlig för såväl stadens miljö som dess ekonomi. Han vill även utöka det ekonomiska stödet till stadens skolor, samt se över koordineringen av stadens utryckningstjänster.

 

I en annan del av USA arbetar man för fullt med att förbereda årets inkarnation av A Klingon Christmas Carol. Eller, faktiskt är det två andra delar av USA, för man har nyligen avslutat två framgångsrika crowdfunding-kampanjer: En Indiegogo-kampanj för att förnya den årliga föreställningen i Chicago, och en Kickstarter-kampanj för att göra en till uppsättning i Cincinnati.

 

Tyvärr ligger vare sig Chicago eller Cincinnati i Sverige (jag har dubbelkollat), men vill man ändå få sig en släng klingonsk julheder kan man spana in Paul Ruditis' nya bok, A Very Klingon Khristmas, som kommer till SF-Bokhandeln senare den här månaden.

 

klingon_khristmas_131109.jpg

 

I Tyskland (som inte heller ligger i Sverige) pågår just nu den årliga klingonistkonferensen qepHom, anordnad av Lieven Litaer, även känd som "the Klingon teacher from Germany". Språkets skapare, Marc Okrand, kan själv inte närvara, då han är upptagen på annat håll, men världens klingonsktalare sitter ändå som på nålar just nu, för det har framträtt att fler än ett dussin nya kanoniska ord kommer att avslöjas under mötets gång. Det gäller bland annat namnen på de klingonska veckodagarna, samt nytt vokabulär från Star Trek Into Darkness.

 

Det verkar som att allt roligt sker långt ifrån vårt avlånga land, men förtrösta ej! Befinner du dig i Uppsala-trakten nästa vecka kan du nämligen delta i en klingonsk språkverkstad på Uppsala Universitet. Föredraget anordnas av Nordiska Studierådet som en del av en föredragsserie om konstruerade språk. Mer information finner du här.

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juni 2021:
Juli 2021:
Augusti 2021:

DVD & Blu-ray-utgivningar

Blu-ray:
 • 20:e juli -21
  Discovery, season 3 (region 1)
DVD Region 1:
 • 20:e juli -21
  Discovery, season 3 (Region 1)

Visa fler utgivningar ...

Aktuella träffar

 • 24:e juni -21
  Övriga grupper: IVPN
 • 1:a juli -21
  Övriga grupper: IVPN
 • 8:e juli -21
  Övriga grupper: IVPN
 • 15:e juli -21
  Övriga grupper: IVPN
 • 22:a juli -21
  Övriga grupper: IVPN
 • 29:e juli -21
  Övriga grupper: IVPN

Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter