Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Homecoming

Skriven av:
Bokserie(r): VOY (2378-)
Kategori: Skönlitteratur

Navigering

« Boktitel »
« Utgivningsdatum »
Bokserie(r):
« VOY (2378-) »
År:
« 2378 »

Beskrivning

Efter sju år i deltakvadranten ställs Voyagers besättning inför den märkligaste planeten under resan: jorden. Hemkomsten innebär nya förpliktelser och återförening med nära och kära. För några, som Doktorn och Seven of Nine, måste ett nytt liv skapas på en främmande värld. Men samtidigt som skeppet återvänder bryter en underlig cybernetisk pest ut på jorden. Män, kvinnor och barn förvandlas oförklarligen till borgs. Hela jorden hotar att assimileras. Är det Voyagers fel? Första delen i en serie om två. Fortsätter med The Farther Shore.


Recension

Om du har läst boken och vill tycka till om innehållet, så kan du skriva en egen recension och skicka in den till oss.

Av Michaela Lyktberg

Jag tycker att Goldens beskrivning av karaktärerna och hur de agerar efter hemkomsten är väldigt trovärdig och framför allt spännande! Saker som jag undrat över och kanske upprörts över i tv-serien besvaras i denna bok och efterföljande "The Farther Shore". Den ställer även läsaren inför det moraliska dilemmat - vad som gör en varelse (hologram/android) till en individ, vilket bland annat är en röd tråd genom böckerna.

 

Det som är tydligt redan från början i boken är att Voyager och dess besättning inte får det fantastiska bemötande på jorden som man hade förväntat sig efter alla år som förflutit i tv-serien, men om det är bra eller inte är upp till var och en att avgöra. Det gjorde i alla fall att jag fångades mer av handlingen och upprördes vilket fick mig att läsa vidare och förbluffas över det som sker..

Betyg: 5 av 10

5 5 5 5 5

Av Björn Ehrby

En mycket läsvärd bok som följer upp Voyagerbesättningen på ett intressant sätt. Man får en inblick i vad som hade kunnat hända efter seriens slut. Den innehåller lite av varje, lite action, lite spänning, mystik och lite kärlek. Detta är faktiskt min första Christie Goldens bok och den här boken lever upp till vad jag har hört om henne. För att sammanfatta kort: ”En av de bästa böckerna jag har läst.”

Betyg: 9 av 10

9 9 9 9 9 9 9 9 9

Av Pjotr'k

Jag tänkte först att detta var ytterligare en romantisk snyftare, som mycket av fanfiction är om Voyagers hemkomst. Mycket är också som jag befarade, men framför allt mot slutet av boken ökas tempot och boken slutar med en s.k. "cliffhanger". Den blir alltså bara bättre och bättre, och jag kan bara längta efter del 2, "The Farther Shore", som har premiär i juli.

Betyg: 7 av 10

7 7 7 7 7 7 7

Litteratur presenterad av: Pjotr'k
Homecoming
  • Utgiven:
  • Förlag: Simon & Schuster, USA
  • Språk: Engelska
  • ISBN: 074346754X
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter