Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv - Mars, 2008

Inspelningen av Star Trek XI är avslutad

Av Tuvok , skriven 08-03-31, kl: 17:42
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Trekmovie skriver i en artikel att inspelningen av den kommande långfilmen Star Trek XI avslutades den 27:e Mars. Man filmade i 141 dagar (20 veckor) vilket var något kortare tid än vad som hade beräknats från början. Det är bara den huvudsakliga filmningen som är avslutad och produktionens andra team filmar fortfarande lite material. Man har även bokat in några extra veckor i studion om det skulle behövas filma om några scener eller om det tillkommer nya scener. Trekmovie har även lagt till en tidslinje där man i några punkter kan följa utvecklingen av filmen. Från det första ryktet om att J.J. Abrams var intresserad av att producera den kommande filmen, fram tills att man slutade filma.

Nu kan du begravas på månen

Av Fleetadmiral , skriven 08-03-28, kl: 22:48
Kategori(er): Övrigt: Teknik och vetenskap
Det Texasbaserade företaget Celestis Inc. som i flera år sänt upp kapslar i rymden med kvarlevor av flera personer, kommer snart erbjuda den som önskar att begravas på månen. Celestis uppmärksammades redan 1997 då man sände upp askan från Star Treks skapare Gene Rodenberry. I april 2007 skickade man upp resterna av Star Trek-skådespelaren James Doohan (Montgomery Scott).

Nu har företaget planer på att sprida ut askan på månens yta för den som så önskar. Celestis Inc kommer att på beställning skicka små metallkapslar inhysta i tuber till månen. Transporten sker med hjälp av rymdfarkosten Moon Rover (bilden). Första resan väntas bli av 2009 och priset beräknas ligga på mellan 50000 och 200000 kronor (beroende på antal gram som transporteras).

Warp 2008 flyttad och inriktningen ändrad

Av Pjotr'k , skriven 08-03-28, kl: 12:44
Kategori(er): Aktiviteter: Warp
Warp 2008 byter namn till Warp 2.8 och flyttar från Trondheim till Oslo. Det har varit svårigheter att få ekonomin att gå ihop som varit en av anledningarna till ändringarna och konventet blir nu ett minikonvent istället för den större satsning som utlovades. Den enda gästen är fortfarande Knut Jørgen Rød Ødegaard. Arrangörer av Warp 2.8 blir Trekkers Norge i samarbete med lokalföreningen Oslo Trekkers.

Raketplan för privat bruk under utveckling

Av Fleetadmiral , skriven 08-03-27, kl: 14:40
Kategori(er): Övrigt: Teknik och vetenskap
Ett tvåsitsigt raketplan med namnet XCOR Lynx Mark I och mindre än ett privatjet, som kan ta pilot och passagerare på en halvtimmes rymdfärd visades upp vid en hangar i Mojaveöknen idag. Enligt tillverkaren Xcor Aerospace, skall farkosten ut på sin första testflygning under 2010. Målet är att nå strax över 60 kms höjd.
Raketplanet drivs av bränslet fotogen (som vanliga jetplan) men motorn har mycket snabbare förbränning. Till skillnad från rymdfärjan, som stänger av motorerna och glidflyger till landningsbanan, kommer Lynx att kunna starta upp motorerna på nytt om det blir nödvändigt (t.ex. vid ett misslyckat landningsförsök). Tanken är att raketplanet skall kunna göra flera flygningar per dag.

Med ett efterföljande raketplan Lynx Mark II, räknar man med att nå ungefär dubbla höjden (120 km) och runt en timmes flygtid.

Gå till Källan för att se en video över en simulerad rymdflygning.

[Klicka på bilden till höger för förstoring]

Ytterligare några bilder från inspelningen av Star Trek XI har läckt ut

Av Tuvok , skriven 08-03-27, kl: 12:48
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
IESB har lagt upp några nya bilder från inspelningen av den kommande långfilmen Star Trek XI. Tyvärr är dessa bilder märkta med en vattenstämpel men ger oss en liten inblick i skapandet av filmen.




Avsnitt II av Helena Chronicles

Av Fleetadmiral , skriven 08-03-23, kl: 20:06
Kategori(er): Filmer (av trekkers)
Del 2, Obsessions, av fanproduktionen Helena Chronicles finns nu klart för nerladdning.

[Klicka på bilden till höger för att komma till vår sida om serien]

Google Sky i din webbläare

Av Jocke , skriven 08-03-21, kl: 18:33
Kategori(er): Övrigt: Teknik och vetenskap
Förra året lade Google till funktionen Sky i Google Earth. Med Sky kan man själv utforska rymden. Man har nu gjort om Sky till en webbtjänst så att man inte längre behöver installera ett program för att kunna utforska rymden.

(Tack till Börje)

iPhone som kommunikator?

Av Fleetadmiral , skriven 08-03-21, kl: 17:54
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
iPhone... the final frontier. Enligt källor som står nära produktionen av den nya Star Trek-filmen (Star Trek XI), kommer en lätt modifierad iPhone från Apple att tjäna som kommunikator för den unga besättningen ombord på USS Enterprise. Källor har visat på detaljerade ritningar över vad som skall ändras på utgångsmodellen.

[Klicka på bilden till höger för förstoring]

Arthur C. Clarke har avlidit vid en ålder av 90 år

Av Tuvok , skriven 08-03-19, kl: 15:38
Kategori(er): Övrigt: SF
Vi nås idag av nyheten att en av dom största science-fiction författarna, Arthur C. Clarke har avlidit vid den respektabla åldern av 90 år. Han har skrivit många böcker inom genren och hans bok 2001: A Space Odyssey från 1968 låg som förlaga till filmatiseringen av Stanley Kubrick samma år. Några andra av hans mer kända verk är bland andra Rendezvous with Rama, Childhood's End och The Fountains of Paradise.



(Tack till Homy)

Nya bilder från inspelningen av Star Trek XI når oss

Av Tuvok , skriven 08-03-18, kl: 12:35
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Ain't It Cool News har i en artikel postat några riktigt intressanta bilder från inspelningen av Star Trek XI. Filmen går tydligen under arbetsnamnet "Corporate Headquarters" och filmade nyligen några scener vid California State University, Northridge. Några av scenerna involverade vad som ser ut att vara Starfleet Academy, då flera av statisterna bar samma karmosinröda uniformer. Man fick även se ett fordon med tydligt futuristiskt utseende.

Fler roller avslöjade till Gatekeeper

Av Pjotr'k , skriven 08-03-17, kl: 08:09
Kategori(er): Filmer (av trekkers)
Marisa Wang Pallin, som ordnar arkitekturen till Star Trek: Gatekeeper, har som många av de övriga i produktionen till den fanbaserade filmen även åtagit sig en roll. Hon kommer att spela en modernare 2800-talsversion av en orionsk kvinna, örlogskapten Garry Tarens/Garrad-Tars halvsyster.

Dessutom har mer om karaktärerna John Walker och Sebastian Wood avslöjats.

Vatten hittat runt en nyfödd sol

Av Fleetadmiral , skriven 08-03-16, kl: 17:47
Kategori(er): Övrigt: Teknik och vetenskap
Enligt uppgifter i Science Daily har forskare hittat stora mängder organiska gaser och vatten i ett planetbildningsområde runt en protostjärna, tillsammans med bevis på att molekylerna skapats i samma område. Upptäckten gjordes med hjälp av NASAs Spitzerteleskop, som även fann indikationer på vatten inom samma zon runt två andra unga stjärnor. Upptäckterna kan leda till ökad förståelse för hur vårt eget solsystem har bildats och för att hitta planeter som har eller kan utveckla liv.

Förhandsvisning av STOGAM, del 2

Av Pjotr'k , skriven 08-03-14, kl: 20:53
Kategori(er): Webbserier
Star Trek: Of Gods and Men har idag släppt sin andra del för de som mottagit nyhetsbrevet. Det är alltså en förhandsvining av hela delen, som annars släpps för allmänheten i morgon kväll.

Undertecknad har precis tittat på delen och ser ett definitivt lyft gentemot den första delen, som fick ett blandat mottagande från Star Trek-världen. Det är mer intensivt i denna del och allt mer liknande ett "riktigt" Star Trek-avsnitt. Skådespelarinsatserna är dessutom oftast riktigt bra. För er som har möjligheten att se den - gör det!

Cryptic Studios kan vara nya utvecklare av Star Trek Online

Av Tuvok , skriven 08-03-14, kl: 13:23
Kategori(er): Quarks: Spel: Star Trek Online
Trekmovie skriver i en artikel att Cryptic Studios kan vara klara som utvecklare till Star Trek Online. Inget officiellt uttalande har dock gjorts men mer och mer tyder på att Cryptic Studios är dom som har köpt licensen för att utveckla spelet samt släppa sin version av spelet sedan P2 Entertainment lade ner verksamheten och samtliga projekt som dom höll på att utveckla.

Tangentbordet snart ett minne blott?

Av Fleetadmiral , skriven 08-03-12, kl: 22:02
Kategori(er): Övrigt: Teknik och vetenskap
Idag erkänner väl de flesta av oss att tangentbordet är en nödvändig del av en dator. Men kanske inte så länge till om man får tro ett europeiskt lag av forskare som sponsras av EU. I ett projekt som kallas Tangible Acoustic Interfaces for Computer-Human Interaction har man genom att fästa ackustiska sensorer till fasta material, som t.ex. ett bord lyckats exakt spåra och lokalisera vibrationer från ett finger eller annat hårt material (som en penna) som antingen lätt slår på bordet eller rör sig över det. I ett försök lät man skriva en handskriven text på ett papper (på bordet) och kunde få upp texten med valt typsnitt på en bildskärm.

Mark Allen Shepherd till Gatekeeper

Av Pjotr'k , skriven 08-03-10, kl: 13:36
Kategori(er): Filmer (av trekkers)
Mark Allen Shepherd, mest känd som Morn i Star Trek: Deep Space 9, får en roll i Star Trek: Gatekeeper och gör då alltså Bobby Rice sällskap. Shepherd var på besök i Norge under BarbaraCon 1 år 2006 och blev enligt mångas utsago en glädjefull del av konventet. Han kommer inte att spela med Morn-masken utan en ny roll skapas för honom.

De kommande veckorna väntas flera avtal skrivas på mellan Star Trek- och Star Warsskådespelare å ena sidan och 4Fathers och Star Trek: Gatekeeper å andra sidan. Läs alla nyheter om filmen här på Star Trek Databas.

"Svarta hål" skapade i laboratorium

Av Fleetadmiral , skriven 08-03-08, kl: 18:36
Kategori(er): Övrigt: Teknik och vetenskap
De mystiska egenskaperna hos svarta hål kan återskapas med relativt enkel utrustning, avslöjar forskare i tidskriften Journal of Science. Med hjälp av fiberoptik kan man simulera det svarta hålets händelsehorisont (inget som befinner sig innanför denna yta kan nå ut till omvärlden). Den artificiella händelsehorisonten skapas genom att korta högenergi laserpulser och kontinuerligt infrarött ljus skickas in i en optisk fibertråd. När detta görs "betvingar" laserpulserna vågorna som genererats av det infraröda ljuset, och efterliknar det sätt som ljusvågorna betvingas av den oerhörda gravitationen innanför en riktig händelsehorisont.

Den artificiella händelsehorisonten kommer underlätta utforskandet av en del av de bisarra aspekterna hos svarta hål, som t.ex. den strålning man antar att de sänder ut. Förhoppningsvis kommer man också få ledtrådar till Teorin om Allting.

Trailer för Starship Götheborg

Av Pjotr'k , skriven 08-03-06, kl: 22:09
Kategori(er): Filmer (av trekkers)
Trailern för Starship Götheborg har släppts på Youtube tidigare idag. Dan fanbaserade filmen verkar definitivt handla om rödskjortor, detta särskilda släkte som verkar trilla av pinn lite för ofta. Se trailern via källänken nedan.

TV/Video genom glasögonen

Av Fleetadmiral , skriven 08-03-04, kl: 15:15
Kategori(er): Övrigt: Teknik och vetenskap
Nu lanserar företaget MyVu ett par speciella glasögon (MyVu Video Viewer Crystal Edition) som ger en illusion av att du tittar på en stor bildskärm flera meter bort. Glasögonen kan kopplas till en extern videokälla (som video/DVD-spelare, dator, TV, etc). Bildfältet täcker i stort sett hela ögonens synfält. Glasögonen är genomskinnliga, och visaren projicerar en flytande bild, justerbar i storlek, som man kan se runt eller genom (beroende på vilken transparationsnivå man väljer på den visade bilden). Det innebär att du kan göra andra saker och ha koll på omgivningen samtidigt som du tittar på bilden. Med ett litet hängreglage kan man fjärrstyra ljud och bild med knappar även för kontrast och ljudstyrka.

Bobby Rice till Gatekeeper

Av Pjotr'k , skriven 08-03-03, kl: 11:23
Kategori(er): Filmer (av trekkers)
Bobby Quinn Rice har skrivit kontrakt för Star Trek: Gatekeeper. Han har haft flera roller i fanbaserade Star Trekfilmer, bland annat från Hidden Frontier, Odyssey och New Voyages. I Gatekeeper kommer han att ha en hårdare roll än tidigare, räkna med Bobby som en av skurkarna.

Dessutom har nu teamet bakom Gatekeeper skrivit kontrakt med en Star Trekskådespelare, men vem det är blir inte officiellt förrän på måndag den 10 mars.

NASA bekymrad över anomali

Av Fleetadmiral , skriven 08-03-01, kl: 13:54
Kategori(er): Övrigt: Teknik och vetenskap
En ny studie av forskarna vid Jet Propulsion Laboratory (JPL) visar att rymdskepp som passerar jorden är utsatta för något oförklarligt som ökar deras hastighet. Ingen vet vad för något som åstadkommer detta, och man har döpt fenomenet till förbiflygningsanomalin. Man spekulerar i att det kan vara någon ännu ej upptäckt fysikalisk kraft (så att de fysikaliska lagarna eventuellt måste skrivas om), eller att skeppen påverkas av något som man inom astronomin kallar för mörk energi.

Kan inte någon leta rätt på Janeway... hon älskar anomalier
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter