Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhetsarkiv

Sök


Sortera efter:
[ Avancerad sökning ]

Anthony Montgomery ger ut CD

Av Pjotr'k , skriven 08-05-27, kl: 22:39
Kategori(er): Övrigt: Personer
Anthony Montgomery (Travis Mayweather) är färdig med inspelningen av sin musik-CD. Som barnbarn till jassgitarristen Wes Montgomery så har han sedan barnsben varit van vid sång och musik. Nu förverkligar han en av sina drömmar i albumet som beräknas komma ut för den internationella marknaden i oktober 2008. Skivan har arbetsnamnet A.T. och kommer inte att ges ut för den nordamerikanska marknaden.

Nu kan du begravas på månen

Av Fleetadmiral , skriven 08-03-28, kl: 22:48
Kategori(er): Övrigt: Teknik och vetenskap
Det Texasbaserade företaget Celestis Inc. som i flera år sänt upp kapslar i rymden med kvarlevor av flera personer, kommer snart erbjuda den som önskar att begravas på månen. Celestis uppmärksammades redan 1997 då man sände upp askan från Star Treks skapare Gene Rodenberry. I april 2007 skickade man upp resterna av Star Trek-skådespelaren James Doohan (Montgomery Scott).

Nu har företaget planer på att sprida ut askan på månens yta för den som så önskar. Celestis Inc kommer att på beställning skicka små metallkapslar inhysta i tuber till månen. Transporten sker med hjälp av rymdfarkosten Moon Rover (bilden). Första resan väntas bli av 2009 och priset beräknas ligga på mellan 50000 och 200000 kronor (beroende på antal gram som transporteras).

Paul McGillion i Star Trek-roll

Av Pjotr'k , skriven 07-12-17, kl: 09:26
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Skam den som ger sig - Paul McGillion nekades rollen som Montgomery Scott i den elfte Star Trek-filmen men har nu fått en biroll i samma film. Exakt vad rollen går ut på är inte känt i sammanhanget. (Källa)

Sedan kommer det en teaser på de amerikanska biograferna i januari om förelöpare till filmen som sedan beräknas komma till biograferna i slutet av 2008. Det skall bli spännande att se om denna korta trailer kommer att visa något av handlingen. (Källa)

Scotts och eventuellt Sulus roller är tillsatta

Av Pjotr'k , skriven 07-10-12, kl: 11:52
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Glöm James McAvoy - Simon Pegg, mer känd från komediserier, som Benji Dunn i Mission Impossible III samt från ett avsnitt av Doctor Who (The Long Game), blir Montgomery Scott i den nya filmen som beräknas komma ut vid årsskiftet 2008/2009. Ett intressant val, särskilt då han i den senaste Mission Impossible III hade en Scotty-liknande roll. Han är 37 år, vilket inte verkar ha varit ett hinder för den unga rollen. Läs mer på trekmovie.com och titta gärna på en parodi där han visar sin skottiska sida.

Flera källor säger nu också att den koreanskfödda skådespelaren John Cho (American Pie, etc) får rollen som Hikaru Sulu. Även han är äldre än rollen kräver (35 år), men han brukar ta sig an roller på ett bra sätt som är många år yngre än han själv är. Läs även om detta på trekmovie.com.

Paul McGillion kan bli aktuell i rollen som "Scotty"

Av Fleetadmiral , skriven 07-10-03, kl: 13:16
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Skådespelaren Paul McGillion från TV-serien Stargate Atlantis är påtänkt i rollen som den nye Montgomery "Scotty" Scott i J.J. Abrams kommande Star Trek-film. Detta efter att ha varit på audition för rollen. McGillion säger att han inte kan avslöja så mycket om hur det gick, men menar att det skulle vara en stor ära att försöka följa i James Doohans fotspår. McGillion tyckte det var spännande att läsa för karaktären, speciellt som han växt upp med Star Trek.

"Scotty" rollsatt för Star Trek XI

Av Corny , skriven 07-08-20, kl: 15:47
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Ryktena om att James McAvoy skulle spela rollen som Montgomery Scott i Star Trek XI har nu bekräftats av brittiska Sunday Mirror.
McAvoy är känd bland annat för sin roll som faunen Herr Tumnus i Berättelsen om Narnia - Häxan och lejonet.

Det är första gången den skotska karaktären spelas av en riktig skotte. "Scotty" spelades i TOS av James Montgomery Dohan som var från Vancouver, Kanada. Det sägs att han prövade olika dialekter tills Gene Roddenberry fastnade för den skotska och då även döpte - den dittills namnlösa - karaktären till "Montgomery Scott".

Doohans aska är i rymden

Av Pjotr'k , skriven 07-04-28, kl: 20:51
Kategori(er): TOS
Nu är James Doohans aska i rymden. För ett par timmar sedan gick rymdfärden av stapeln, enligt Reuters. James Doohan, som spelade Montgomery Scott i TOS och flera av filmerna, dog för två år sedan och även om planerna har funnits tidigt att skicka upp askan är det först nu som det varit möjligt.

Hela vägen in i världsrymden gick färden kanske inte, men i varje fall så nära som möjligt, på 115,85 km höjd.

Vila i frid, Scotty.

Fortsatta rykten om XI-besättning

Av Pjotr'k , skriven 07-02-28, kl: 16:45
Kategori(er): Filmer: 11 Star Trek
Hela tiden flöder rykten om vilka som skall spela huvudrollerna i Star Trek XI. Hur skulle det se ut med Matt Damon som James T Kirk? Eller Adrien Brody (Pianisten) som Spock? Det som minst av allt känns rätt för undertecknad i nuläget är väl dock Gary Sinise som doktor McCoy, men det kanske kan bli något bra i relation till den som spelar Spock. Relationen Spock/McCoy är ju trots allt legendarisk.

Andra källor "avslöjar" att Daniel Dae Kim (Jin Kwon i Lost) skulle vara påtänkt för rollen som Sulu. Eftersom Lost skapades av JJ Abrams är detta en faktisk möjlig utgång. Abrams är ju känd för att gärna plocka med sina favoritskådespelare mellan olika produktioner. En annan skådespelare är skotten James McAvoy i den möjliga rollen som Montgomery Scott, vilket har rapporterats av brittiska tidningar i januari.

Det börjar bli alltmer osannolikt att Tom Cruise, Tom Hanks och David Boreanaz skulle vara tänkta till någon av rollerna, men ingen av rollerna är tillsatta och vi hoppas ju självklart på gästbesök av exempelvis Shatner...

Anthony Montgomery i tjatt hos TrekUnited

Av Pjotr'k , skriven 05-11-18, kl: 09:38
Kategori(er): Aktiviteter
På måndag kväll kl 17, amerikansk östlig tid, kommer Anthony Montgomery till TrekUniteds forum. Han kommer tala om sina nuvarande projekt och om hans erfarenheter från sin del i Star Trek, som fänrik Travis Mayweather på Star Trek: Enterprise. Han vill gärna också diskutera sin nya CD, "What You Know About...".

Man måste vara inloggad på forat för att delta.

James Doohan avled idag vid 85 år

Av Jocke , skriven 05-07-20, kl: 19:53
Kategori(er): Allmänt om Star Trek, Filmer, TOS
Enligt CNN så avled James Doohan tidigt idag vid 85 års ålder. James Doohan spelade under flera år den smått legendariska Montgomery "Scotty" Scott i originalserien och flera av filmerna.
Han hade under en längre tid slagits mot alzheimers och dog i sitt hem i Redmond, Washington av lunginflammation.

Vi kommer alltid att minnas denna legend i Star Trek-universumet.

James Doohan, Startrek.com
A Remembrance Of Jimmy Doohan, Trek Nation
Minnesord om James Doohan, WCT

Födelsedagar i juni

Av Pjotr'k , skriven 05-05-31, kl: 20:30
Kategori(er): Allmänt om Star Trek
I juni firar Rene Auberjonois, Anthony Montgomery, Gary Graham, Tim Russ och Alice Krige födelsedag, bland flera andra. Läs mer bland våra teman.

Chase Masterson möter Keating och Montgomery

Av Pjotr'k , skriven 05-03-04, kl: 07:31
Kategori(er): ENT
Chase Masterson på TheFandom.com intervjuade Anthony Montgomery (Travis Mayweather) och Dominic Keating (Malcolm Reed) i måndags om slutet på Enterprise och om deras liv i stort. Det hela blev en öppenhjärtlig intervju, vilket man självklart kunde förvänta sig av dem men de vägrade berätta om slutet på serien. Om de gjorde det riskerade de dödsstraff, menade de... Hela intervjun kan laddas ner som en mp3-fil här.

Demonstrationer

Av MrsRiker , skriven 05-02-26, kl: 19:49
Kategori(er): ENT
Igår demonstrerade Star Trekfans runt om i världen mot nedläggningen av Enterprise. I Los Angeles utanför Paramounts grindar hade mellan 120 och 150 fans samlats, och bland dem kunde man även bland annat se Manny Coto, Eugene Rodenberry och Anthony Montgomery (Travis Mayweather). Människor hade flugit ända från England, Australien och Nya Zeeland för att delta i protesterna. På startrek.com kan man gå in och titta på några av de plakat som demonstranterna beväpnat sig med, med slagord som Porthos for president eller What would Kirk do?

Demonstrationer genomfördes även i Tel Aviv och London.

Konvent i England

Av Pjotr'k , skriven 05-02-15, kl: 08:24
Kategori(er): Aktiviteter
Konventet London Expo den 14-15 maj i år, skall enligt deras respektive hemsidor innehålla besök av Anthony Montgomery, Connor Trinneer och Dominic Keating.

Till London Film and Comic-con den 25-26 juni väntas Brent Spiner vara med, allt enligt rykten på hans fans hemsida.

Tjatt med Trinneer, hört från Starbase Indy samt nytt om "Divergence"

Av Pjotr'k , skriven 04-12-07, kl: 18:10
Kategori(er): Aktiviteter, ENT
Connor Trinneer ställer upp för en tjatt på Save Enterprise. Tid och datum är ännu inte utannonserat, läs därför mer i deras forum.

Starbase Indy, ett konvent i USA, har precis avslutats och det finns nu recensioner från hela konventet där gästerna bl.a. var Connor Trinneer, Anthony Montgomery, Jefferey Combs, James Horan och Garrett Wang.

Avsnitt: Divergence
Divergence är namnet på det sextonde avsnittet av säsong 4, samt det andra i klingontrilogin. Detta enligt Judith och Garfield Reeves-Stevens i ett inlägg på The Lost World BBS.

Montgomery och Schwartz om Enterprise

Av Pjotr'k , skriven 04-11-29, kl: 20:29
Kategori(er): ENT
Anthony Montgomery tror på en fortsättning av Enterprise, berättade han i helgen för Indianapolis Star. Han var tillfäligtvis hemma i sin hemstad för att besöka ett konvent och passade då på att marknadsföra serien även hos massmedia, rapporterar Trektoday. Han berättade då att han räknar Uhura som en god förebild för honom inom scenkonst i allmänhet och Star Trek i synnerhet.

Trektoday liksom flera andra webbplatser har skrivit om Susan Schwartz förkärlek till Enterprise och då särskilt till dess vulcan-trilogi i fjärde säsongen. Schwartz är författare och är bland annat mitt inne i en boktrilogi om Vulcan's Soul. Schwartz har uttalat sig själv i frågan på Trek BBS.

Fedcon XII i Bonn den 21-23 maj

Av Pjotr'k , skriven 04-03-16, kl: 15:52
Kategori(er): Aktiviteter: FedCon
Fedcon i Tyskland startar ännu ett konvent på Maritim-hotel i Bonn. Flera välrenommerade Star Trek-skådespelare kommer att närvara: Grace Lee Whitney (Janice Rand i TOS), Nichelle Nichols (Uhura i TOS), Musetta Vander (VOY), Connor Trinneer (ENT), Anthony Montgomery (ENT), Rene Auberjonois (DS9), Robert Picardo (VOY), Tim Russ (VOY), Robert O'Reilly (TNG/DS9), J.G. Hertzler (DS9) och Richard Arnold (forskningskonsult inom Star Trek). En diger bunt, således! Därutöver kommer ett flertal skådespelare från Farscape, Babylon 5, Stargate, m.fl., att vara med.

Priset är exklusive boende men i Bonn lär det finnas många bra hotell och vandrarhem. Man får lägga ut 120 Euro för alla dagarna men det finns endagarspass. Mycket pengar, men det är också många skådespelare för pengarna!

Skall "Scotty" få en stjärna?

Av Pjotr'k , skriven 04-01-29, kl: 15:45
Kategori(er): TOS
Sonen till James Doohan, som spelade Montgomery Scott i Star Trek: Originalserien försöker att få ihop pengar för att James skall få en stjärna på Hollywood Walk of Fame. Det kostar 15000 USD (ca 135000 SEK) för att få äran att få en egen stjärna och då James Doohan "inte är den typen som betalar för en sten på marken" gör sonen som så att han, precis som det gjordes förr, ber faderns fans om pengarna.

Alla donationer är välkomna, skriver Chris Doohan, men de första trettio som donerar 500 USD (ca 4500 SEK) kommer bjudas in till ceremonin när James Doohan får sin efterlängtade stjärna.

Montgomery om Enterprise säsong 3

Av Jocke , skriven 03-07-10, kl: 23:17
Kategori(er): ENT
Anthony Montgomery (Travis Mayweather) sade nyligen i en intervju med TrekWeb.com att säsong 3 av Enterprise kommer att bli mer annorlunda jämfört med de två tidigare säsongerna. "I can tell you that it is much grittier", sade han till Steve Krutzler från TrekWeb.com.
Den militära förstärkningen som Enterprise fick i avsnittet "The Expanse" kommer innebära att det blir några interna konflikter inom besättningen när de åker in i Xindi-rymden.
"There’s actually going to be other people onboard with us. We’ve already started going out with them in this first episode and they get in and mix it up a little bit with an alien faction and you start to see a little bit of tension between them and our security on the show. It’s going to be interesting. I’m curious myself to see exactly where it goes, but I know it’s a lot edgier. A lot edgier."

Men vad kommer då att hända med karaktären Travis Mayweather när alla dessa andra karaktärer finns med i besättningen?
"They haven’t told me much about what we’re going to do with Travis. I know personally I want to see more confidence. As the actor I’m going to bring that to the screen and bring that to Travis. It was fine being a little timid before in different situations but he needs to have more behind him, more of a foundation behind him. I don’t even want to assume anything, because when you assume you make an ass out of you and me! I’m going to continue to do exactly what I’ve done and bring 180% to the set every time I’m called to work, and where it goes is where it goes."

Hela intervjun finns att läsa hos TrekWeb.

Mayweather och "Minefield"

Av Jocke , skriven 02-08-24, kl: 12:12
Kategori(er): ENT
Anthony Montgomery (Travis Mayweather) berättade nyligen för Sci Fi Wire lite om vad som händer med hans karaktär i det kommande avsnittet "Minefield":
"That's a really, really great flying episode for Travis. Travis has to steer the Enterprise through a live minefield. And there's a mine attached to the ship.

That was a lot of fun for me to do, a lot of fun for me to do. It was incredible to shoot and really intense. It's my favorite episode for Travis so far this season and maybe going back to last season. I'm at [my post], and any shaking that was done was minor. We [the actors] did some shaking, and the camera did some shaking—but what are we talking about? Travis didn't hit any of the mines! Of course not. You don't have to worry about that. He pilots that thing nicely, if I can speak on behalf of Travis, as only I can."

Original artikeln finns hos Sci Fi Wire

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter