Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

USS Enterprise NCC-1701-A

 

Till utseendet så var USS Enterprise NCC-1701-A i stort sett identisk med den upprustade USS Enterprise NCC-1701 som förstördes några månader tidigare.

 

År 2286 lanserades skeppet på order av Federationens råd som tack för Kirks och hans besättnings insatser för att rädda jorden från den utomjordiska sond som hotade att förstöra planeten. Besättningen trodde från början att de skulle få USS Excelsior, men de blev glatt överraskade när Enterprise-A dök upp bakom USS Excelsior. (Star Trek IV: The Voyage Home)

 

Den första provturen gick inte så bra och skeppet fick åka tillbaka till rymddockan för flera veckors reparation, som översågs av Montgomery Scott. Hälften av dörrarna på skeppet öppnades inte, transportörerna fungerade inte och flera kontroller var ur funktion. Det enda positiva var att warpdriften fungerade utan problem.

Innan dessa reparationer var färdiga så kallades skeppet in för att lösa konflikten på Nimbus III. Skeppet togs senare över av vulcanen Sybok och skickades till galaxens centrum. (Star Trek V: The Final Frontier)

 

Precis innan skeppet skulle pensioneras tillsammans med sin besättning år 2293, så kallades det åter in i tjänst. Denna gång för att eskortera den klingonska kanslern till jorden. (Star Trek VI: The Undiscovered Country)

Text markerad med denna färg är ej kanon
Laddar... Laddar...
Facebook Twitter