Jump to content

Voyager: Det bästa avsnittet


Herman

Recommended Posts

Vad tycker ni är det bästa avsnittet från ST:Voyager? Bedöms detta utifrån tekniska aspekter, hur "starkt" det var, eller för att det var allmänt spännande?

(reservation: eftersom vissa, bl a jag, inte sett mycket mer än de avsnitt kanal två visat, bör viss information om kommande avsnitt, typ slut, undvikas om möjligt)

Min personliga favorit är "Tuvix" från den andra säsongen. Bra, originell handling, utan att bli fånig; bra skådespelsinsats från "Tuvix"; moraliskt problematisk och en stark slutscen. Betyg kan bara bli 9 av 10.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Okej, dubbelavsnitt hinner ju oftast genomarbeta själva historien mer än fjuttiga 45 minuter. Förresten, var inte de första avsnitten från säsong ett något längre, eller är jag helt ute och cyklar...?

Är inte själv hysteriskt förtjust :sleep: i Neelix, men just idén att blanda så extremt olika varelser i samma kropp och få en sådan, ganska övertygande person ändå, gjorde historien till något speciellt.

Link to comment
Share on other sites

Han var faktiskt litet...otäck på något sätt. Men det är just dilemmat som gör själva avsnittet starkt. Förgäves försöker Tuvix överleva, men låter sig sedan "frivilligt" gå med på att Neelix och Tuvok återkommer. Tänk om han nu inte hade gjort det, utan skrikande försökt komma undan eller liknande. Hur hade det inte förändrat bilden av federationens principer...?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jag är livrädd för borger!!

Spelade Elite Force och flög av stolen pga. att dom j*vlarna inte dog när jag sköt på dom... (ska tilläggas att jag och såna spel inte går så bra ihop för övrigt heller...)

I alla fall har jag haft problem med dom avsnitten sen dess... :)

Link to comment
Share on other sites

Ja, "Elite Force" dryper verkligen av explosiv stämning. Förmodligen det bästa spelet jag någonsin spelat. Annars tycker jag duellen mot Hirogenen var ganska skrämmande, då fulingen tålde en hel del...

(kolla gärna in recensionen under "Allmänt om Star Trek)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Bästa avsnittet e helt klart Endgame, o jag känner på mig att det är fler under sista sesången som kommer på top5. Jag har bara sett ett fåtal avsnitt ur sista sesången, och dom har alla varit superbra.

Jag tycker att End Game är det enda voy-avsnittet som jag sett som kommit upp i en standard som närmar sig TNGs max, vilket ju givitvis e otroligt bra!! :)

Link to comment
Share on other sites

men asså, hur ska ni kuna vänta i tre år på nåt ni kan se nu?! sånt klarar inte jag :)

Anledming:

DÅLIG SMAK!!! :D

nää....anledningen till att jag tycker det va så himla bra va att det va så likt tng, som jag är barnsligt förtjust i.

/mumle

Link to comment
Share on other sites

Tänkte på det Herman skrev i inledningen till det här ämnet, vad är det som gör ett avsnitt så bra ? Är det de tekniska effekterna, hantverket eller känslan i maggropen ?

Jag har t.ex märkt att kvalitet inte ofta hänger ihop med att folk gillar avsnittet. Eller är det det som ÄR kvalitet ? Att folk gillar det ?

//Lollo

Link to comment
Share on other sites

Quiet

Bra fråga. Ex. avsnittet "The Killing Game" var i förhållande till sin budget (kan man anta) inte så uppskattad som kunde väntas. Det är klart att man inte kan gilla ett avsnitt bara för att det är ordentligt påkostat,  men samtidigt krävs det ett krav på ekonomisk satsning för att ge handlingen "trovärdighet".

Personligen är det, när jag tänker på det, små saker i själva handlingen som verkligen kan lyfta ett avsnitt, mer än det totala intrycket. Just "The Killing Game" när nazisten övertalar hirogenen om att gå emot sin ledare, är ett ex. på en mycket stark scen med enkla medel, innehållande klyschan om varningen med datorspel! Både roande och skrämmande på samma gång...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...