Jump to content

Caprica


Bebbe
 Share

Recommended Posts

Våren 2009 kommer en ny serie från skaparna av Battlestar Galactica som heter Caprica. Serien utspelar sig i samma universum som Galactica men 51 år innan förintelsen, dvs innan det första Cylon kriget. Den kommer att visa livet på Caprica och vi får även följa två familjer, Adama och Greystones. Caprica visar Cylons födelse och varför de heter just Cylons.

Caprica Tease

Link to comment
Share on other sites

Får se om Caprica blir av. Hittills har dom bara beställt ett pilotavsnitt och resterande hänger lite löst just nu. Sedan återstår det ju att se om den här serien blir bra, BSG är ju det så dom har ju ett bra och intressant utgångsläge men man vet aldrig. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 6 months later...

Jag såg piloten av Caprica i våras tillsammans med några andra BSGfans och vi kom fram till att den var totalt ointressant. Det bästa på dvdn var klart extramatrialet "What the frak is Caprica", vilket fick oss att brista ut i gapskratt.

The Plan är ett annat försök till någon sorts prequel till BSG. Vi får se om den är bättre.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Har undvikit Caprica då den inte fått så bra betyg, men jag ska nog kolla den i sinom tid...

BG är ju en underbar serie som jag fastnade för, även om jag hoppades på ett annat slut.

Återkommer med kommentar när jag sett Caprica...

Link to comment
Share on other sites

Jag har sett ett par avsnitt av Caprica. Givetvis är det inte på något sätt jämförbart ens med BSG, men det verkar iallafall vara en duglig "down to earth"-scifi-serie (down-to-Caprica kanske man borde säga :P).

Det är helt klart sevärt så länge man inte går in med några förväntningar om att det ska vara ett nytt BSG.

Link to comment
Share on other sites

Så har nu plöjt 7 avsnitt av caprica och jag är nöjd riktigt imponerad faktiskt. Moore är fortfarande fylld med självförtroende. Han vågar vara långsam och han låter den mystiska metafysiken hänga i luften. Strukturen byggs sakta men säkert upp och allt känns mycket lovande. Scenografin är dessutom snygg, supersnygg stundom faktiskt. Skådespelarna är dock ojämna, men även i BSG hade man detta problem (ja kanske var det till och med större i början av BSG) och efter 10 avsnitt till kan man nog räkna med en större balans.

Dessutom tycker jag det är spännande att se hur Moore lyckas på ”marken”, detta är något helt nytt. Hoppas han lyckas bevara intrigutvecklingen på samma spännande sätt som när han hade rymden i sig som bakgrund. Så tacka syfy för att de vågar göra denna serie för ojoj vad de har oddsen emot sig. Jöösösös modet i sig räcker för mig och mitt stöd.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Det känns som att Caprica är vad de sista två säsongerna av BSG ville vara. Höjdpunkten av BSG var för mig säsong 3 . Därefter gick det utför. Caprica ger mig precis samma svävande drömlika känsla som BSG på slutet, men med den skillnaden att manuset än så länge inte hunnit bli "over the top"-vansinnigt!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tycker Caprica verkar lovande, synd bara att de plötsligt kör en 6 månadersbreak mitt i säsong 1. Tror som den slutade att mer action och mer som BSG är att vänta. Så håll ut, det kommer bli bra detta!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...