Jump to content

Mitt möte med Leonard Nimoy


The Holy Three

Recommended Posts

Jag anlände till mässan två timmar innan den öppnade. Letade efter ingången för dom som skulle ha virtual tickets till Leonard Nimoy (autograf biljetter). Till sist stod det på en lapp ”Leonard Nimoy queue at door three”, bredvid ett gäng dörrar (5 st totalt). ”Underbart!” tänkte jag för mig själv och ställde mig vid den tredje dörren, allra först i kön!

En halvtimma senare och efter att oroande mycket folk gått förbi oss, även en snubbe utklädd till Spock åkte en vänlig engelsman förbi oss med sin bil, stannade, klev ut och frågade om vi stod i kö till Nimoy. Vi svarade ja och fick då höra att vi stod på fel ställe. Vi skulle gå till ”Gate three”. Men det står ju ”Door three” sa jag, men tydligen är door och gate exakt samma sak för engelsmännen. Dumma som få kände vi oss när vi gick runt arenan och hittade kön till Leonard Nimoy, vi var inte först i k??n, men vi var bland de 20 första och det kändes tillräckligt bra. En halvtimma senare och kön hade sträckt sig så långt ögat kunde nå.

När vi väl blev insläppta så delade dom ut biljetterna lite huller om buller, jag fick iaf biljett nummer 52. Det fanns för tillfället ingen gräns för hur många autografer man fick köpa på en gång. Enligt infon på mässans sida är maxnivån fem per person, så jag ordnade så att min kompis också tog en autograf biljett ifall det fanns bilder från den nya filmen, för då ville jag ha en sån också. Det fanns två bilder från den nya filmen, dock blev jag oerhört sur/besviken över att den bilden jag verkligen ville ha (den där han ber unge Kirk att ”Live Long & Prosper” var uselt utskriven. Halva handen saknades så man såg kanske endast 3½ utav Nimoy’s fem fingrar på bilden (smiley), så jag tog den andra istället.

Nimoy hade inte anlänt än, men han skulle komma inom en timme. Stod och väntade på hans ankomst när jag hör en person halvt skrikandes ”Step away please, keep moving” åt alla som stod vid gången (jag stod intill väggen). Kollade åt höger och såg att det var en vakt som eskorterade självaste Leonard Nimoy till bordet där han skulle signera! Hjärtat började direkt slå hårdare, kändes overkligt att se självaste Mr. Spock på riktigt, riktigt starstruck blev man. Nu skrevs det upp vilka som kunde ställa sig i kön, nummer 1-50, kändes lagom typiskt men jag hade inget emot att vänta lite längre. När det sedan blev 1-100 gick jag fram direkt, tog den bilden jag ville ha samtidigt som jag balanserade mina andra fem objekt jag skulle få signerade, betalade och stod först i kön. Direkt såg jag att upplägget var mycket mer annorlunda här än hur det är i Sverige. På mässorna i Sverige står man bredvid den personen som får sina autografer i väntan på sin tur, här får man stå kvar ch vänta ungefär 15 meter från bordet tills den som fått sina autografer ??r klar. Det här upplägget var mycket bättre och gjorde mötet mer personligt tycker jag.

Ganska snabbt blev det min tur och jag gick fram till Nimoy och så här löd konversationen:

Nimoy: Hello

Jag: Hello Mr. Nimoy, thank you for coming

Nimoy: Thank you

Jag: I loved the new movie

Nimoy: Thank you

Jag: I came all the way from Sweden just to meet you

Nimoy: Aww, thank you

Sedan tog jag mina autografer, skakade hans hand lite klumpigt (han höll två stycken pennor då han använt olika att signera beroende på hur föremålet såg ut) och sa ”Thank you”

Det hela gick väldigt snabbt tack vare de två medhjälparna på plats som gjorde allt för att påskynda det hela. Det kändes lite likt hur man hört att det är när man träffar William Shatner. Skillnaden här var att Nimoy höll ögonkontakt med mig när jag pratade med honom och log hela tiden trots att han blev stressad. Hade jag endast haft en sak jag ville få signerat hade jag varit klar på någon sekund.

Tyvärr var det svårt att få några bilder eller film på själva mötet, min vän försökte men det var så mycket folk i vägen där han stod så det blev inget vidare bra.

Spola fram 2!½ timma senare så var det dags för photosession med Nimoy. Ställde mig i kö och den gick hyffsat snabbt. Var lite ”orolig”, för att beskriva känslan bäst över denna procedur. Har både sett och fått höra att Nimoy ofta sitter ner på dessa photosessions då det tar mycket kraft att stå upp så lång tid när han är i den åldern. Man står då alltdå bredvid honom och får fotot taget. Det är ju inget fel på det men jag ville hellre ha ett foto där vi står bredvid varandra och skakar hand, helst håller om varann. Blev riktigt glad när jag kom tillräckligt långt fram i kön för att se att det var just det man fick göra, hålla om Leonard Nimoy! Turen kom till mig, jag räckte fram handen mot en leendes Leonard Nimoy, vi skakade hand och han sa ”Hi, how are you” (det är som att säga ”Hej” på svenska för amerikaner, gjorde misstaget att alltid svara ”Good, how are you?” när jag var i New York tidigare i år, fick aldrig ett svar så jag skippade det denna gång). Därefter höll vi om varandra, kortet togs, fick stå kvar för att se om kortet blev bra (om man blundade när kortet togs får man ta ett nytt, t. ex). Kortet blev bra, jag sa ”Thank you” och gick därifrån.

Är riktigt nöjd med resan och mitt möte med Leonard Nimoy, har varit en dröm att få träffa honom ett bra tag nu. Allt jag hört av andra som träffat honom stämde, han var varm och trevlig trots att dagen var lång och givetvis tröttsam (kön till honom slutade aldrig under hela dagen, vilket han var ensam om, dom slutade räkna efter att 1 000 personer fått sina autografer). Han blir glad av de komplimanger fansen ger honom trots att han hört allt innan. Som han sagt själv så känner han en viss närhet med sina fans och det märktes.

Här är lite bilder från mässan:

Kön:

http://i176.photobucket.com/albums/w185/Ax...85/S6004557.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/Ax...85/S6004565.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/Ax...85/S6004561.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/Ax...85/S6004562.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/Ax...85/S6004564.jpg

Arenan:

http://i176.photobucket.com/albums/w185/Ax...85/S6004569.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/Ax...85/S6004570.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/Ax...85/S6004577.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/Ax...85/S6004575.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/Ax...85/S6004578.jpg

Mina autografer:

(köpte denna urcoola displayen på mässan!)

http://i176.photobucket.com/albums/w185/Ax...yAutograph1.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/Ax...yAutograph2.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/Ax...yAutograph3.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/Ax...yAutograph4.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/Ax...yAutograph5.jpg

http://i176.photobucket.com/albums/w185/Ax...yAutograph6.jpg

Jag och Leonard Nimoy:

http://i176.photobucket.com/albums/w185/Ax...eonardNimoy.jpg

Köpte även en massa actionfigurer och annat, men det tar jag upp i "Din Star Trek Samling-tråden" istället. Alltsomallt så var det här en underbar upplevelse som jag aldrig kommer glömma.

Link to comment
Share on other sites

Tack för den intressanta redogörelsen och de fina bilderna :) Det verkar som du haft trevligt på conventet. Träffade du på andra stjärnor föruton Nemoy? Fler autografer? Nemoy är fortfarande söt :wub::wub: :wub: och Spock är klart min favvo i Star Trek (alla serierna) och jag är jätteavis på TH3.

Link to comment
Share on other sites

Jag valde att endast ta autografer utav Nimoy tyvärr, var inte tillräckligt motiverad att ta en utav Avery Brooks. Såg dock DeLancie vid hans bord och såg Avery Brooks gå från och till sin photosession. Skönare gångstil får man ju leta efter. Riktigt avslappnad och härlig såg han ut att vara, de som träffade honom kunde bekräfta det.

Link to comment
Share on other sites

Autografen av Nimoy är ett samlarobjekt. En plakett med äkthetsintyg, ganska gammal sak, som skänktes till en Star Trek-auktion och som en god vän till mig ropade in. När den gode vännen dog fick jag ärva plaketten. Nu hänger den i mit vardagsrum.

http://i44.tinypic.com/99106g.jpg

DeLancies autograf fick jag av en amerikansk god vän som var på convention och fixade den åt mig.

Link to comment
Share on other sites

Ah ok, låter intressant. Du verkar ha varit med i svängarna ett tag :)

Jorå, kan man säga, satt uppe i smyg och kollade både på Månbas Alfa och Star Trek fastän jag egentligen inte fick då min mor tyckte det var för läskigt för mig. Jag kunde ju få mardrömmar bevars.

Dom satt lite här och där faktiskt, Delancie & Avery Brooks satt till exempel bredvid varandra, ingen hade ett eget rum men vissa satt lite längre in i lokalen, så att säga.

Fick du med några snapshots på dem?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Du: "I came all the way from Sweden to meet you."

Spock: "I came all the way from Vulcan to be here"

hehe. Måste vart en upplevelse. Nimoy verkar vara en av de få stjärnor som är ganska lika i verkligheten. Kan inte se honom vara oförskämd mot sina fans som många stora stjärnor.

Finns så extremt många man skulle vilja möta men om jag bara fick välja en skulle jag nog välja Alexander Siddig, han som spelar Julian Bashir eller Nicole De boer som spelar Ezri. Skulle jag få välja vilken karaktär jag ville träffa skulle det klart vara Jadzia Dax men skådespelerskan Terry Farrell verkar inte vara så trevlig. Fast det kanske bara är mina fördomar eftersom hon röker plus hoppade av DS9 inför sista säsongen.

Är alltid en känsla att ha fått autografen personligen. Jag har flera autografer från Star Trek-folk Picard, Worf, 2st Jadzia, Bashir, Ezri, Kira och LaForge men även då de har äkthetsbevis finns det alltid en risk att de är förfalskade. Köpte dem på ebay och enligt säljarna ska de vara från olika conventions de varit på men säker kan man ju inte vara.

Edited by dagas
Link to comment
Share on other sites

Jag håller med om att det är en upplevelse att få en autograf personligen. Jag har en autograf och det är när Martina (lär mig aldrig om det är Marina eller Martina) Sertis (Allas vår Deanna Troi) var här på sci fi mässan 2005 om jag inte missminner mig. Jag har dock vissa förhoppningar om att kunna sno åt mig ett par autografer under åren som kommer. J.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 7 months later...
  • 1 year later...

Kul att läsa om alla era möten med olika star trek personligheter. Jag har endast besökt en sci fi mässa och då var marina sirtis där, såg henne dock inte. Men jag såg John Rhys Davies som jag skulle ha kunnat köa till ifall jag hade haft ett davinci kort eller en bild av honom från Ivanhoe.

Kul läsning holy tree.

Riktigt fint samlarobjekt RoLaren. :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...