Jump to content

Skyfall


Aike

Recommended Posts

Premiär för nya James Bond i dag. Titeln är Skyfall och det är tredje gången med Daniel Craig.

Lysande recensioner hittills 96 procent på Rotten Tomatoes.

Jag ser fram emot den, även om jag nog inte ser den i helgen. Förhoppningsvis blir det nästa vecka. Jag har uppskattade Casino Royale och Quantum of Solace mycket och hoppas på att den här filmen avslutar berättelsen på ett snyggt sätt.

Link to comment
Share on other sites

Ja, nu får det vara nog med skämten :D Titeln Skyfall har dubbla betydelser som jag tolkade när jag såg filmen igår.

Detta är den bästa Bondfilmen hittills. En klass bättre än all annan Bond som har gjorts tidigare. Klassisk Bond, häftig action och karaktärsutveckling som är sällsynt i filmserien. Vi får bland annat se mycket av hans bakgrund. Sedan är Javier Bardem som vanligt en utmärkt skurk. Och Daniel Craig är den bäste Bond. Jag ogillar honom i det mesta annat jag har sett, men Bond är verkligen hans role of a life time. Med tanke på The Dark Knight och Star Trek omnämndes i nomineringsdiskussionen för bästa film på Oscarsgalan, så måste även Skyfall ha en chans. För så bra är den. 5/5

Link to comment
Share on other sites

Har personligen aldrig riktigt gillat dom nya Bond-filmerna med Craig. Dom saknar en del av humorn eller glimten i ögat som Bond traditionellt har haft och jag tycker även att slagsmålsscenerna är lite väl råa för att vara Bond. Tyckte att Casiono Royale var rätt så bra medan Quantom of Solace kanske inte var en riktig höjdare.

Aike, Moonraker kanske inte är ett mästerverk, men personligen så måste jag nog säga att filmerna med Connery, Moore och Brosnan är bättre än dom nya.

Har dock ännu inte sett Skyfall så jag får se vad jag tycker om den när jag väl ser den...

Link to comment
Share on other sites

Jag är nöjd med filmen, men tyvärr inte mycket mer än det. Sällskapet på bion (ett gäng kompisar) var trevligare än filmen. Filmen var inte särskilt djup, annat än på något ställe, och saknade den karaktäristiska humorn, som någon nämnde här ovan.

Jag föredrar också de äldre Bond framför de nyare, men är glad över att det fortfarande görs dessa filmer, så här 50 år senare!

Betyget blir 5 av 10.

Link to comment
Share on other sites

Jag uppskattar alla skådespelarna som har spelat Bond. Alla har någon eller några bra filmer. Samtidigt så är det ändå så (1) Brosnan och Moore har sämst snitt på kvaliteten, och (2) att hävda att Bond traditionellt eller karaktäristiskt har glimten i ögat eller en viss humor är ändå i att ta i. Moore och Brosnan som står för detta kombinerat med charm har inte varit med i ens 50 procent av filmerna. Dalton, Lazenby, Craig och Connery har alltid stått för en mer seriös tolkning, även om det finns viss humor i deras filmer med. Jag antar att Moore och Brosnan som bägge var äldre än den andra gruppen när de fick rollen var tvungna att fokusera mer på humor och charm än bara stunts och action på grund av trovärdighetsskäl och kanske även på grund av deras spelstil.

Link to comment
Share on other sites

För min del så spelar Craig en mer stel/allvarlig Bond som kanske en iskall hemlig agent med rätt att döda ska vara, men det är därför jag inte riktigt gillar honom som Bond.

Som jag även skrev så är dom nya filmerna lite väl råa när det gäller slagsmål/action, det passar tex Bourne-filmerna där det funkar riktigt bra, men personligen så tycker jag inte att det riktigt passar James Bond.

Men jag ska inte döma ut Skyfall innan jag har sett den. Enligt flera så är den ju riktigt bra, vilket jag kanske också kommer tycka :)

Link to comment
Share on other sites

Då är det inte konstigt att vi har skilda åsikter om nya Bond. Quantom of Solace anses allmänt vara den sämsta av dom tre nya Bond-filmerna och personligen tycker jag att Bourne är mycket bättre, speciellt om man ska jämföra med Quantom of Solace.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ja, Quantum of Solace var verkligen inspirerad av Bournefilmerna. Jag gillade den dock bättre än Bourne. Skyfall har ändrat ganska mycket från Quantum Solace både hur den är filmad och den är ingen direkt uppföljare.

Daniel Craig är den bäste Bond hittills, tycker jag. Såvitt jag har förstått Ian Fleming (utan att ha läst hans böcker) strödde han inte fantasifulla uppfinningar kors och tvärs i sina alster. Den verklighetstrogne Bond, med de verklighetstrogna mentala problemen, är betydligt mer tilltalande än playboyarna.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Skyfall har blivit en jättesuccé, mycket välförtjänt. Filmen har spelat in 920 miljoner dollar så här långt. Det är nästan dubbelt så mycket som Craigs två senaste Bondfilmer spelade in. Det är bara Åskbollen och möjligen Goldfinger som har lyckats klå Skyfall knappt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...