Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Star Trek-relaterade programpunkter på årets Swecon

13-10-08 kl. 23:30 av loghaD
Kategori(er): Aktiviteter: Swecon

Har du planer nästa helg? Om inte så kanske du vill svänga förbi Dieselverkstaden i Sickla för att att uppleva årets Swecon, Fantastika 2013!

 

Särskilt under lördagen den 19 oktober händer det en del som kan vara intressant för Star Trek-fans:

 

Klockan 10.00 kommer Thomas Dahl att vara där för att prata om filmprojektet Gatekeeper, och kommer även att visa ett litet smakprov på filmen.

 

Klockan 15.00 blir det sedan en workshop om det klingonska språket tlhIngan Hol. Vill man lära sig mer om språk i sci-fi och fantasy kommer det också att hållas workshops om såväl alvspråket quenya som det cirkulärgallifreyiska skriftspråket från Doctor Who.

 

Hela programmet finns att läsa här, och information om hur man anmäler sig till kongressen finns här.


Ian McDonald: Förändring är science fictions hjärta

11-06-17 kl. 21:48 av Pjotr'k
Kategori(er): Aktiviteter: Swecon

Författaren Ian McDonald, som just nu befinner sig i Stockholm för att närvara vid Eurocon 2011, har redan gjort flera maffiga uttalanden som det twittras om på webben. Han har under ett föredrag talat om vad som är rätt och fel med science fiction och säger bl.a. följande:

  • "Science fiction är den enda litterära form som är kapabel att hantera 2000-talets realiteter"
  • "Hjärtat har gått ur science fiction"
  • "Förändring tillhör hjärtat i det som science fiction handlar om"
  • "Kämpa mot marknaden: Läs bredare, läs böcker av kvinnliga författare"

Intervju med Tim Russ

05-01-27 kl. 13:04 av Pjotr'k
Kategori(er): Aktiviteter: Swecon, VOY
Pia Steen på WCT - Swedish Trekkers intervjuade Tim Russ när han i augusti var på Swecon 2004 i Stockholm. Den har nu dykt upp på webben, efter att den blivit publicerad i WCT - Swedish Trekkers föreningstidning.

Swecon 2004 gick med stor förlust

04-12-15 kl. 15:59 av Pjotr'k
Kategori(er): Aktiviteter: Swecon
Peter Söderlund, ordförande i Stockholm Trekkers skriver i dag att Swecon 2004 gick med kraftig förlust och att Stockholm Trekkers nu måste ordna finansiering för att lösa situationen. Det kan delvis ordnas genom höjda medlemsavgifter och entréavgifter till trekdagarna samt genom lotterier och fikaförsäljning på trekdagarna. Dock täcks då enbart ca 38.000:- av totalskulden på 70.000:-.
Swecon 2004 skulle visa sig vara ett mycket lyckat evenemang om man ser till verksamheten under kongressen. Tim Russ var den perfekta gästen för Sveriges första kombinerade Star Trek och Science Fictionkongress. Han gav betydligt mer än 100% av sig själv till gästerna. Mike John Harrisson, den brittiske författaren och Dave Lally som var hedersgäster för den litterära delen av kongressen bjöd även de på mer än 100% av sig själva.

Samtliga gäster var mycket uppskattade. Det är vi väldigt glada över att få ha upplevt.

Tyvärr var det inte lika lyckat när det gäller ekonomin.
Swecon uppvisar ett underskott på Totalt ca 70000Kr.

Huvudorsaken är att antalet besökare klart avvek från beräknat antal, trots att beräkningen är gjord med tidigare genomförda Swecon och vanliga kongresser som underlag. Vi hade dessutom räknat med att de flesta av Stockholm Trekkers medlemmar hade deltagit, då det röstats fram på Årsmötet 2003 att Swecon 2004 skulle genomföras sommaren 2004, men tyvärr uteblev våra medlemmar i stort.

Swecon 2004 är över

04-08-26 kl. 11:32 av Pjotr'k
Kategori(er): Aktiviteter: Swecon
I helgen 20-22 augusti ägde Sveriges första Star Trek-konvent rum på Årsta Folkets Hus, i en femtiotalsförort i Stockholm. Det var i själva verket ett Science Fiction-konvent med Star Trek som tema, men så här nära ett fullständigt Star Trek-konvent har vi ju faktiskt aldrig varit i Norden! Med på konventet var bl.a. självaste Mr Tuvok, Tim Russ. På mässan fanns allt från bokförsäljning, paneldebatter, kurser i klingonska samt fotosessioner med Tim Russ.

2004-08-27:
Jag har nu gjort ett tema med kortfattad information om Swecon 2004 tillsammans med länkar till alla de bilder som lagts upp av olika personer. Där finns även länkar till rapporter, ljudfiler och officiella hemsidor. Uppdateras så länge som det finns fler saker att uppdatera med, så kolla in den sidan ofta ett tag framöver!

Swecon 2004 presenterar sitt program

04-08-18 kl. 14:30 av Pjotr'k
Kategori(er): Aktiviteter: Swecon
Äntligen kommer Swecon 2004 med ett mer detaljerat program. Det kan läsas här och innehåller allt från shower till filmvisningar.

Jeffrey Combs och Tim Russ kommer till Swecon 2004

04-02-24 kl. 08:22 av Pjotr'k
Kategori(er): Aktiviteter: Swecon
Swecon 2004 anordnas av Stockholm Trekkers i augusti 2004 och de har lyckats attrahera både Jeffrey Combs och Tim Russ till konventet.

Jeffrey Combs är mest känd som Weyoun i Star Trek: Deep Space Nine och som Brunt i samma serie. Han har även haft flera skräckfilmsroller och har sin största styrka på teaterscenen.

Tim Russ har gjort sig känd i Star Trek-sammanhang som Tuvok i Star Trek: Voyager och har därutöver regisserat flera Star Trek-avsnitt. Han gillar att uppträda med sång och gitarr och har även han haft flera stora roller i teatervärlden.

Därutöver kommer också Dave Lally, en mycket populär gäst på Science Fictionkongresser i Europa, där han brukar imponera och underhålla med sina enorma kunskaper om ämnet – inte minst äldre filmer och TV show.

Att vi slutligen skall lyckas få hit dessa föredragare krävs först att vi alla anmäler oss till Swecon 2004, senast i början av maj. Det är billigt för att vara ett konvent (500:-) och då ingår det mesta av det bästa! Läs mer på Swecon:s temporära sida eller i diskussionen nedan.

SWECON 2004 - Ny information

04-01-12 kl. 11:01 av Jocke
Kategori(er): Aktiviteter: Swecon
Det har kommit ny information om SWECON 2004, bla om priser och föranmälan.
Pris föranmälan:
**** Captain's pass: Giltigt för film, diskussionsprogrammet samt ett
skådespelarframträdande. 500 Kr

*** Library pass: Giltigt för film och diskussionsprogrammet. 300 Kr

** Uppgradering Library pass--> Captain's pass, 200Kr
Uppgradering stödjande --> Library pass, 200Kr

* Stödjande: 100Kr, uppgraderingsbart på plats till föranmälningspris
enl. ovan.

Vi tar emot föranmälan fram till och med Fredagen den 13 Augusti 2004.

Priser i dörren:
**** Captain's pass. 650Kr

*** Library pass 400Kr

** Uppgradering Library pass--> Captain's pass, 250Kr

Läs mer i forumet.

Anmäl er till SWECON 2004!

03-12-15 kl. 13:30 av Pjotr'k
Kategori(er): Aktiviteter: Swecon
Från Stockholm Trekkers hemsida kan vi läsa att det nu finns möjlighet att anmäla sig till Swecon 2004 som kommer att äga rum 20-22 augusti 2004 på Årsta Folkets Hus i Stockholm. Anmäler sig gör man genom att betala 500:- till deras postgirokonto. Skulle allt bli inställt har man rätt att få pengarna tillbaka.
Till årets SWECON planerar vi att bjuda in två skådespelare från Star Trek: Voyager som hedersgäster. Vi har sökt kontakt med Roxann Dawson (B'Ellana Torres) och Tim Russ (Tuvok).

Ett sådant här erbjudande kan man bara inte missa!

Vi i redaktionen kan inte nog understryka vikten av att föranmäla sig: Det senaste konventet som försökte genomföras var i Köpenhamn för ett par år sedan. Det blev inställt pga för få föranmälningar. I efterhand hörde man talas om alla som "hade tänkt" att anmäla sig, etc. Detta får inte ske en gång till!

Swecon 2004 anordnas av Stockholm Trekkers

03-10-28 kl. 17:18 av Pjotr'k
Kategori(er): Aktiviteter: Swecon
Datum och plats är ännu ej bestämt, men Stockholm Trekkers kommer under 2004 att anordna Swecon 2004 som ensam arrangör. Som ett led i denna satsning skall de anordna 10 lördagar under 2004 med enbart Babylon 5-tema. Dessa dagar ingår inte i medlemskapet hos föreningen utan kostar 500:- extra och då ingår inträde till alla dagarna med samtliga avsnitt av Babylon 5. Detta måste anmälas till Stockholm Trekkers snabbt, då det är ekonomiskt nödvändigt att få tillräckligt med folk till dagarna. Läs mer på Stockholm Trekkers hemsida, genom länken ovan.

Senast i forumet

Aktuella träffar

Det finns inga aktuella träffar just nu.

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter