Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyheter

Star Trek: Starfleet Academy - en ny TV-serie kommer 2024 eller 2025

23-03-30 kl. 20:02 av Pjotr'k
Kategori(er): Kommande serie om Stjärnflotteakademin [Rykten]

Paramount+ tillkännagav idag att de har beställt en ny originalserie, "Star Trek: Starfleet Academy", som kommer att följa äventyren hos en ny klass av kadetter vid Starfleet Academy. Serien, som kommer att produceras av CBS Studios, kommer att börja filmas 2024.

 

"Star Trek: Starfleet Academy" kommer att introducera oss för en ung grupp kadetter som samlas för att följa en gemensam dröm om hopp och optimism. Under uppsikt av sina krävande instruktörer kommer de att upptäcka vad det krävs för att bli Starfleet-officerare samtidigt som de navigerar genom blomstrande vänskaper, explosiva rivaliteter, första kärleken och en ny fiende som hotar både akademin i sig och federationen i stort.

 

Alex Kurtzman och Noga Landau (Co-showrunners och exekutiva producenter) säger i ett gemensamt uttalande om nyheten: "Vi är glada att introducera 'Star Trek'-fans till en helt ny generation av kadetter vid Starfleet Academy när de navigerar genom vuxenlivet och det krävande utbildningsprogrammet i 'Star Trek: Starfleet Academy'."

 

Utöver Kurtzman och Landau kommer Gaia Violo, Aaron Baiers, Jenny Lumet, Rod Roddenberry, Trevor Roth, Frank Siracusa och John Weber att vara exekutiva producenter (dagens TV-serier brukar ju gödsla med antalet exekutiva producenter...) för serien, medan Violo också har skrivit manus till premiäravsnittet. "Star Trek: Starfleet Academy" kommer att produceras av CBS Studios i samarbete med Secret Hideout och Roddenberry Entertainment.

"Vi är glada att introducera nya karaktärer och intressanta storylines som en fantastisk tillägg till franchise och Paramount+, vilket förenar nya generationer av tittare och långvariga Star Trek-fans för att njuta av nästa kapitel i det ikoniska 'Star Trek'-universumet", säger Domenic DiMeglio, Chief Marketing Officer och Head of Data, Paramount Streaming.

 

David Stapf, president för CBS Studios, säger också: "Medan vi fortsätter att utforska mer av 'Star Trek'-universumet är vi glada att erbjuda 'Star Trek: Starfleet Academy' till fans över hela världen som nästa kapitel i denna växande franchise. Alex Kurtzman och Noga Landaus vision är en smart och spännande tolkning som hyllar kärnprinciperna i vad 'Star Trek' alltid har stått för, men genom ögonen på nästa generation av Starfleets ledare."


Starfleet Academy-serie på gång?

22-02-06 kl. 20:59 av Pjotr'k
Kategori(er): Kommande serie om Stjärnflotteakademin [Rykten]

Vi har hört rykten om planer på en TV-serie som utspelar sig på Stjärnflotteakademin ända sedan 1980-talet då dåvarande Star Trek-producenten Harve Bennett föreslog en sådan TV-serie. Men planerna, som återupptagits många gånger, senast år 2018, har aldrig lett till något mer. Men kanske blir det så denna gång?

 

Deadline rapporterar nu om rykten om en möjlig serie om stjärnflotteakademin och nu har än en gång namnen på de som skall göra serien förändrats. Gaio Violo (som vi känner igen från Prime Video-serien Absentia) är den som nu nämns som ansvarig för att skapa ett förslag till serie där målet är att inom en närtid kunna påbörja produktion. 

 

Dessutom, för er som sett de senaste avsnitten av Discovery, finns det saker som hänt som öppnar upp för att se mer av stjärnflotteakademin på 3100-talet. Vi ser ju at en av de centrala karaktärerna i Discovery förflyttas till att bli instruktör vid just akademin. Så om en serie skall göras så vore det ju som hand i handske at bygga upp den kring några kända karaktärer och sedan bygga vidare. 

 

Men som sagt - vi har hört rykten i många år och hittills har det inte blivit något mer än just rykten - så ta en rejäl nypa salt till denna nyhet...


Star Trek i rubrikerna 26 januari 2019

  • Trekkern och West Coast Trekkers-medlemmen Kent Backman intervjuades i veckan i Klassisk morgon på SR. Han berättar bland annat om hur han blev trekker på 1970-talet samt hur han åkte 160 mil fram och tillbaka mellan Östersund och Göteborg för att se Sverigepremiären av Star Trek First Contact på Star Treff 1997. (+)
  • Intresset för Star Trek Discovery är stort i USA. På tjänsten CBS All Access, som sänder serien, sattes nytt rekord för nya prenumeranter under en helg i samband med att den andra säsongen av Discovery startade häromveckan. Mediaanlysföretaget Parrot Analytics rankade samtidigt serien som den femte mest populära streamingserien baserat på sökningar och intresse på sociala medier. Med tanke på att CBS All Access enbart når 5,2 % av de knappa 70 % av amerikanska hushåll som använder en betal-streamingtjänst, så är det ganska imponerande. Netflix har som jämförelse cirka 50 % av dessa hushåll, vilket gör den till den överlägset största streamingsajten. (+)
  • Har ni saknat After Trek på Netflix? Under denna säsong blir det i stället en lajvsänd och kortare Facebook-serie som kommer att heta The Ready Room, som tar upp vad som hände i veckans avsnitt. Avsnitten ses på CBS All Access Facebooksida. Här finns det senaste avsnittet där bland annat seriens skapare Alex Kurtzman deltar.
  • Och som ni kanske vet så får Michelle Yeoh en egen Star Trek-serie, där vi ska få följa hennes figur från spegeluniversumet som kommer att arbeta med Section 31. Men CBS arbetar också med en ny animerad Star Trek-serie, skriver The Verge. (+)

Picard kommer tillbaka till Star Trek

Sir Patrick Stewart meddelade i natt i ett twitterinlägg att han återvänder till sin roll som Jean-Luc Picard. Han har många gånger tidigare sagt att han var färdig med rollen och att det därför nu var "en oväntad men trevlig överraskning för mig själv att jag nu känner mig uppspelt och ivrig över att återvända till Jean-Luc Picard och få utforska nya dimensioner med honom". 

 

Serien skall enligt Variety inte ha ett fastställt premiärdatum, men att Stewart nu går ut med nyheten måste ju betyda att avtal har slutits. Hade det berättats  den 1 april hade vi självfallet inte trott på det, men nu känns det som att det blir av. Om avtal är skrivet kan vi räkna med en premiär som tidigast hösten 2019, men troligen våren 2020. 

 

Under ledning av Alex Kurtzman, James Duff, Akiva Goldsman, Michael Chabon och Kirsten Beyer ser vi att den nya serien har i huvudsak samma ansvariga som Star Trek: Discovery. Serien är tänkt att komma på CBS All Access och då kan vi i Sverige bara hoppas på att den även kommer ut på Netflix så att även vi har möjlighet att se den. 

 

 

Tidigare i somras gick CBS TV Studios ut med att de utvecklade flera olika serier i Star Trek-universat. Rykten har tidigare gjort gällande att de skulle göra en serie om Stjänflotteakademin (Stephanie Savage och Josh Schwartz stod bakom detta) samt en miniserie som bygger på storyn kring Wrath of Khan

 

Alex Kurtzman har fått ett femårigt avtal med CBS TV Studios för att basa över utbyggnaden av Star Trek. Oavsett vad man tycker om Kurtzman är han en engagerad trekker och det han gör är ändå gjort med kärlek till hela Star Trek-genren. 

Senast i forumet

Bokutgivningar

Det finns inga aktuella utgivningar just nu.

Aktuella träffar

  • 18:e maj -24
    Stockholm Trekkers: Trekdag

Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter