Gå till innehåll
Aike

Uppskatta antal timmar du har sett på Star Trek?

Rekommenderade inlägg

Ja, hur många timmar har du ägnat av ditt liv åt Star Trek?

Jag förstår att det knappast är någon som för dagbok över detta, men många kan nog uppskatta det ganska bra med lite hjälp.

Följande lista visar ungefär hur mycket som finns (exklusive TAS och Star Trek 11, vilket tillför ungefär 11-12 timmar):

TOS - three season, 80 total episodes, 3440 minutes (assuming 43 minutes per episode) = 57 hours

TNG - seven seasons, 178 total episodes, 7654 minutes = 128 hours

DS9 - seven seasons, 176 total episodes, 7568 minutes = 126 hours

VOY - seven seasons, 172 total episodes, 7396 minutes = 123 hours

ENT - four seasons, 97 episodes, 4171 minutes = 70 hours

Movies - 10 total, about 2 hours long each, 20 hours

Grand Total: 524 hours

(not including any of the animated series)

Således finns det ungefär 535 timmar Star Trek att titta på när TAS och elvan tillförs totaltiden.

Min egen uppskattning är att jag har sett på det enligt följande:

TOS 2 ggr *57 h =114

TNG 3 ggr * 128 =384

DS9 1,5 ggr*126= 189

Voyager 1,5*123=184,5

Enterprise 1*70=70

Filmerna 4 ggr*2 h*11 filmer= 88

Totalt: 1029 h eller nästan 43 dagar av mitt liv <_<

Antagligen är jag inte värst, men slår någon trekkern som hade sett på det 80 000 h+ eller 3333 timmar (!) eller 9 år av sitt liv.

(Låter helt otroligt att han lagt så mycket tid på Star Trek!)

Tillägg: jag tror nog att de 80 000 timmarna är en överdrift. Han hävdade att han hade sett på Trek 8 timmar varje dag. Det skulle innebära 2920 timmar per år. Han var 36, vilket skulle innebära att han har gjort detta i 30 år. Knappast troligt, eftersom han att såg så mycket i barndomen eller tonåren verkar osannolikt. Även om han spred ut sitt tittande beroende på om han studerade, såg mer när han var ledig eller om han varit arbetslös, verkar det vara extremt mycket tid.

Redigerad av Aike

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

TOS: 57 x 10 = 570

TNG: 178 x 10 = 1780

DS9: 126 x 10 = 1260

VOY: 123 x 5 = 615

ENT: 70 x 3 = 210

Filmerna: 20 x 7 = 140

--------------------------

totalt: 4575 h vilket motsvarar ca 191 dygn

*VOY säs 1-3 har jag sett fler ggr än säs 4-7.

*ENT har jag sett alla avsnitt minst 3 ggr.

*ST IV har jag sett flest gånger. ST X har jag sett minst antal ggr. ST 11 är ej medräknad men den har setts 5 ggr varav 2 ggr på bio

*TAS har jag sett ca 3 ggr.

man ska ha i åtanke att jag faktiskt varit trekkie sedan 70-talet och varit på i princip alla Sthlm Trekkers trekdagar och sommaraktiviteter sedan starten.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hur har du sett då? Hela DS9 och TNG minst en gång eller? Plus filmerna 2-3 ggr? Men mindre av de övriga serierna?

Hela DS9, nästan all TNG, 50-60 VOY, 2,5 säsonger av ENT+några spridda avsnitt av TOS och ett TAS avsnitt. Filmerna har jag nog sett i genomsnitt 3 gånger.

Efter lite noggrannare beräkningar kommer jag fram till ca 400 h.

Redigerad av Mr Trek

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

1916 h :rodna: kom jag fram till, när jag uppskattade hur många gr jag sett varje serie...

TOS 1 ggr :)

TNG 3 ggr :)

DS9 5 ggr :wub:

VOY 5 ggr :wub:

ENT 3 ggr <_<

Filmerna 1 ggr (har inte sett alla men en del av dem 2 ggr) :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

För min del blir det väl en tio till tolv timmar en gång i månaden (trekdagarna) plus att jag har sett det mesta av tng (kanal 5s visningar) Voy (Svt) och de två första säsongerna av ENT (Svt). Lägg därtill att jag har tittat igenom de säsonger jag har på dvd minst en gång och jag vet inte hur många timmar jag är uppe i. J.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Enligt din tolkning Expendable Ensign, blir mitt svar: Före lite, även om jag inte skulle kunna beräkna hur många timmar jag suttit framför tv och hänfört stirrat på Star Trek.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

TNG - seven seasons, 178 total episodes, 7654 minutes = 128 hours

TNG: 178 x 10 = 1780

Om det inte är så att jag missar någonting så räknade du fel där. Men men, 4075h är fortfarande respektabelt :P

Min egen minimum-uppskattning:

TOS: 57 x 1 = 57

TNG: 128 x 6 = 768

DS9: 126 x 3 = 378

VOY: 123 x 3 = 369

ENT: 70 x 2 = 140

Filmerna: 46 (har sett de olika många ggr)

Totalt: 1.758h

Här räknar jag alltså inte med alla ggr jag tittat på olika avsnitt helt random eller bara sett enstaka säsonger säsong eller så, för då hade det gått från (minimum-)uppskattning till gissning. Är ganska nöjd med den siffran ändå, är ju ganska nära Commander Michels. :rolleyes:

Har dock en bit upp till RoLaren, å andra sidan har hon ett 20/30-årigt försprång när det kommer till Star Trek-intresse. En vacker dag, RoLaren. En vacker dag... :P

Redigerad av Lord Di Lego

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Få Se här:

TOS: 20 avsnitt - 14 h.

TNG: 2 ggr. - 256 h.

DS9: 1 ggr. - 126 h

VOY: Drygt 2 ggr - 260 h.

ENT: 1,5 ggr. - 100 h.

Filmerna 2-3 gånger minst - 65 h.

Så totalt: 821 timmar ungefär, drygt en månad... B)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

TNG och DS9 har jag väl sett 3 ggr om. TOS och Enterprise 1 gång var. Voyager är lite värre däremot. Säsong 5 och framåt är jag väldigt dålig på då jag inte har sett alla än. Långfilmerna är allt från 2 till 5 gånger var så jag vet inte vad jag ska uppskatta i tid men det rör sig om många timmar. :) Jag ska strax dra igång ett projekt och se alla avsnitt och filmer i kronologisk ordning. Vill bara få tag på Enterprise med svensk text så jag kan tvinga flickvännen att se det med mig :P

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Måste också leka i denna tråden.

TOS 5 ggr *57 h =285

TNG 3 ggr * 128 =384

DS9 2 ggr*126= 252

Voyager 3*123=369

Enterprise 2*70=140

Filmerna 10 ggr*2 h*11 filmer= 220

Vilket blir totalt 1650h.. hmm känns lite lite, men har nog inte räknat med allt.. sjukt mycket ströavsnitt. skulle jag räkna allt kommer jag nog upp i ett fem siffrig belopp av timmar.

Ska man sedan räkna in alla noveller man läst i tid.. så springer det iväg sjukt mycket.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

TOS - three season, 80 total episodes, 3440 minutes (assuming 43 minutes per episode) = 57 hours

TNG - seven seasons, 178 total episodes, 7654 minutes = 128 hours

DS9 - seven seasons, 176 total episodes, 7568 minutes = 126 hours

VOY - seven seasons, 172 total episodes, 7396 minutes = 123 hours

ENT - four seasons, 97 episodes, 4171 minutes = 70 hours

Movies - 10 total, about 2 hours long each, 20 hours

TOS 3 *57=171

TNG 6*128=768

DS9 2*126=252

VOY 1,5*126=189

ENT 1,5*70=105

Movies 4*20=80

1565 ca 65 dygn

Men visst är det en ordentlig felmarginal på detta. Troligen mer och här är inte allt rollspel, kortspel och böcker inräknat. Alla timmar med A reference guide to the future etc...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×