Vilken avdelning:

Sortera efter:

Hjälp: Avancerad sökning

Nyhet

J.J. Abrams om Simon Pegg, Star Wars och "Star Trek: Adventures in Space"

abrams_collider_150210.jpg

I förra veckan gick prisceremonin Visual Effects Society Awards av stapeln, och då var det kanske inte helt oväntat att se allas vår J.J. Abrams på plats. Faktum är att han var där för att ta emot det prestigefyllda VES Visionary Award, som presenterades av ingen mindre än Zoe Saldana. Medan han var där passade Collider.com på att ställa honom några frågor om ljussablar, IMAX, Simon Pegg och annat som rör Star Wars och Star Trek.

 

Nuförtiden får Abrams ständigt frågor om den nya ljussabeln som syns i trailern till Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, och han berättar om alla de extremt detaljerade redogörelser han fått ta del av både för och mot den nya designen. Han säger dock även att de har haft precis lika långa diskussioner om ljussabeln under produktionens gång, och säger att det har varit intressant att se "samma diskussioner som vi hade ... fast baklänges".

 

J.J. Abrams är som bekant ett stort fan av IMAX-formatet, och då känns det ju lämpligt att Sverige kommer att få sin första ordentliga IMAX-biograf lagom till att den nya Star Wars-filmen har premiär. Abrams tydliggjorde dock att inte hela filmen kommer att vara inspelad i IMAX-format, utan att det framförallt handlar om en enskild filmsekvens, som han dock lovar kommer att vara något i hästväg (eller kanske något i ... falkväg?).

 

abrams_ves_visionary_award_small_150210.jpg

Hur kul är det att ta emot VES Visionary Award? SÅ HÄR KUL!

 

När han fick frågan om vad som händer med Star Trek 3 så svarade han att de jobbar med den just nu, fast att den nog inte kommer att heta just "Star Trek 3". Intervjuaren föreslog då "Star Trek: Adventures in Space", som Abrams tyckte var en fenomenalt bra titel.

 

Abrams pratade även en del om Simon Pegg, som förutom att spela Scotty också är med och skriver manus till den nya filmen. "Han och jag hade pratat en hel del om handlingen och han har en hel del fantastiska idéer, så det kändes på något sätt ganska uppenbart att han skulle vara en utmärkt person att låta arbeta med storyn, så... Han arbetar med den!"

 

I övriga nyheter så har Star Trek varit med i rubrikerna en del på senare tid sedan ett rykte spreds om att Bryan Cranston var tilltänkt för att spela huvudskurken i Star Trek XIII ... jag menar, Star Trek: Adventures in Space.

Enligt samma källa ska filmen även ha minst tre nya kvinnliga roller: Doktor McCoys före detta fru, en kvinnlig stjärnskeppskapten och sist men inte minst Federationens nya president. Det skulle nog inte kunna skada, med tanke på att Star Trek Into Darkness fick en del kritik för sin representation av kvinnor, och liksom många Star Trek-filmer klarade den inte Bechdel-testet.

 

De här uppgifterna har spridits via ett antal stora nyhetskällor (bland annat IGN, Entertainment Weekly, Vulture och ComicBookMovie.com), men alla beskriver det som ett rykte och alla tycks leda tillbaka till en och samma källa: Den tämligen okända hemsidan FilmDivider.com. Vi råder därför våra läsare att ta dessa uppgifter med några nypor salt, men uppmuntrar er att diskutera saken vidare på vårt forum!

Senast i forumet

Bokutgivningar

Juli 2021:
Augusti 2021:
September 2021:

Aktuella träffar

  • 29:e juli -21
    Övriga grupper: IVPN

Alla årets träffar »

RSS

Vi har lagt ut våra senaste nyheter och uppdateringar i RSS-format.
Vad är RSS?

Laddar... Laddar...
Facebook Twitter