Jump to content

Enterprise-säsongen


Jello

  

40 members have voted

 1. 1.

  • Mycket bra
   16
  • Ganska bra
   10
  • Sådär
   3
  • Ganska dålig
   2
  • Mycket dålig
   0
  • Sådär, men säsongsfinalen var kanon!
   4
  • Mycket ojämn, går inte att bedöma hela säsongen
   0


Recommended Posts

Jag håller med er andra om att den här serien är grym-bra.

Som sagt så är jag alltid skeptisk till nya serier, och speciellt första säsongen av dem. Men den här serien kommer nog faktiskt att bli en av mina storfavoriter. Några avsnitt har varit lite pinsamma, och än når den inte riktigt upp till t.ex. bra avsnitt av TNG, men det dröjer inte långt innan den gör det, hoppas jag.

Vad kallar man sig om man är fanatisk av denna serien då, Ent.-are? ;)

Link to comment
Share on other sites

Efter att ha sett fyra avsnitt på WCT-treffen i februari tyckte jag att serien var rätt kass.

Fast efter att ha sett rätt mycket fler avsnitt är den riktigt bra.

Jag följer Jellos tips och låter bli att rösta förrän jag sett Shockwave.

Fast troligen röstar jag väl på "Mycket bra" eller "Går inte att bedöma hela..." när det väl blir dags.

Link to comment
Share on other sites

Jag är faktiskt impad över Enterprises första säsong. Den första säsongen brukar ju vara den sämsta, men här har det lyckats bra. Visst en del avsnitt har varit rena bottennapp, men i överlag har säsongen varit bra.

Link to comment
Share on other sites

Ja, jag antar att jag är ny och oerfaren när det gäller nya serier... Voyager känns som den "riktiga" star trek tillsammans med TOS eftersom det är det enda jag sett... Egentligen är ju serien bra, har väl inte accepterat karaktärerna än...

Link to comment
Share on other sites

Enterprise är klart över förväntningarna. Jag va rädd att den första säsongen var något man varit tvungen att kämpa sig igenom för att kunna förstå gobitarna fram i tiden, men varje tisdagkväll har varit konstant väntan. Jag ser extremt mycket fram emot nästa säsong (antar att alla som sett Shockwave gör det) och hoppas att den blir minst lika bra som denna!

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Jag tyckte nog ändå att den första säsongen var ganska bra. Visserligen var jag ganska kritisk mot Captain Archer. Jag tyckte ibörjan att han var ganska "svag" som karaktär (jag gillar honom nog bättre i Mr and Mrs Smith. ). Men jag tycker att han han har utvecklats en hel del under säsongen. Allra bäst är han på away missions. Besättningen är det inget fel på. Under säsongens gång har börjat att uppskatta dem. Fast det som saknas är flera huvudkaraktärer. Men tycker att de borde utöka besättningen lite.

Slutsats: Jag ger första säsongen en klart Godkänt! :)

Link to comment
Share on other sites

Många avsnitt var faktist bra i säsong 1 och jag blev överaskad att skådespelarna var så duktiga. Ett minus är Archer som inte står ut som en kapten borde gör, vara lite speciell alltså. Så har inte serien gjort mig så intresserad att föja den men det kanske ändras efter några säsonger till.

Dom borde ha även ett dubbelavsnitt i mitten av säsongen.

Edited by Captain Proton
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Jag tycker att första säsongen var ganska bra. Jag tycker nästan alltid att första säsongen brukar vara ganske seg för att man skall kunna lära känna alla karaktärerna. Dock fanns det ett par ljusglimtar i slutet av säsongen t.ex. shockwave.

Link to comment
Share on other sites

Första säsongen brukar ha en tendens att inte bli så bra, dock tycker jag denna var helt ok faktiskt! Tycker det är rätt nyskapande ändå för att vara en till serie som handlar om att utforska rymden. Säsong 2 kan jag säga blir bättre!

Nu längtar jag till säsong 3, men den för man väl ladda ner eller nått kanske.

Link to comment
Share on other sites

Tja första säsongen var ju faktiskt ganska bra men jag gillar inte dom här ändringarna och så med Klingons och Borg, såvida dom inte åker i sista avsnittet tillbaka i tiden och ändrar att dom stötte på dom här raserna skulle ju stjärnflottan få reda på denna fakta och därmed skulle det bli helt mysko. Jag menar Kirk hade ju ingen fakta om Klingons innan han träffa på dom. Samma sak gäller Picard och borg, ha´n hade ingen fakta om dom innan händelsen med Q.

Så sådana saker ger det en minus.

jag har även alltid retat mig på Kapten Archer, jag vet inte hur jag ska säga det här men... HAN ÄR EN MES. Däremot gillar jag --vad heter han-- Malcolm, va? han är en väldigt intressant karaktär.

Link to comment
Share on other sites

SVT:

Star Trek: Enterprise

När startar nästa säsong av Star Trek: Enterprise?

Vi vet ännu inte när fortsättningen av Star Trek: Enterprise kommer sändas, förmodligen först till sommaren 2004. Troligen kommer vi att visa sista delen för den här säsongen i repris innan nästa säsong påbörjas.

Link to comment
Share on other sites

Jag fattar inte varför de ska ha så långa uppehål mellan sesångerna det är ok med jul och sommaruppehål men att vänta över ett halvår.

Blir det billigare att köpa in serien om den är X antal år/månader gammal.

Tror att det blir billigare då. Eller så är det bara för att SVT är så fattiga att dom måste spara ett tag. Svenska staten är ju inte den bästa kan man ju lungt säga.

Link to comment
Share on other sites

×
×
 • Create New...