Gå till innehåll

ENT: Avsnitt 1.1-1.26


Morn

Rekommenderade inlägg

Citat: från Peter den 5:22 pm den okt. 28, 2001

I slutet av avsnittet säger Archer: "We can't be afraid of the wind" (hänsyftandes bakåt på "Learn to trust the wind" ) - även om detta var syftat på just Ion-stormen, så förstår jag en djupare mening med resonemanget: Lär dig att lita på vinden (vinden = T'Pol = Vulcan = Andra utomjordingar). Stämmer detta?

I suppose so, jag uppfattade det på samma sätt.

Jon-stormen, hur gick det med den sedan?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • Svar 291
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva medlemmar i ämnet

Har nu sett förra veckans Enterprise-avsnitt, Tera Nova, ett helt ok avsnitt. Dock inte lika bra som de tidigare IMM. Avsnittet va regiserat av ingen mindre än LeVar Burton (LaForge). Detta va hans första Enterpriseavsnitt, dock inte det sista, han regiserar även avsnitt nr. 10, Fortunate Son.

Nästa avsnitt, The Androian Incident, är regiserat av Roxann Dawson (B'Elanna). Ska bli spännande och se nåt hon gjort.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag är inte bra på förkortningar är

TOS: Toasted Organisms Sunday

VOY är ju voyager och DS9 deep space nine

Hoppas Svt slår till med Enterprise serien.....annars måste jag bara titta på en massa Fist Contact eller köpa en massa dyra filmer från Alsaka eller nåt. vår familj har bara 1 2 4 på Tv

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Quote from Fredrik, posted on Okt. 29 2001,20:15

Jag är inte bra på förkortningar är

TOS: Toasted Organisms Sunday

VOY är ju voyager och DS9 deep space nine

TOS: Toasted Organisms Sunday :D

TOS = The Original Series

TNG = The Next Generation

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Små noteringar om Broken Bow (och om ENT i stort) som jag snappat upp på nätet. Handlar mest om tidigare medverkan för skådespelare. Observera att hela diskussionen innebär Spoilervarningar:

Broken Bow

1. Amiralerna Williams, Leonard and Forrest har fått sina namn efter William Shatner (Kirk), Leonard Nimoy (Spock) och DeForrest Kelly (McCoy) i TOS.

2. Han som spelar Ambassadör Soval (Gary Graham) känner ni säkert igen från VOY: Cold Fire i rollen som Tannis, den Ocampa som Kes stöter på i någon av de första säsongerna.

3. Vaughn Armstrong spelar Amiral Forrest. Han har tidigare spelat i följande roller: VOY 7.25 Endgame (Korath), VOY 7.9-10 Flesh and Blood (Alpha Hirogen), VOY 6.23 Fury (Vidiian Captain), VOY 6.2 Survival Instinct (Lansor / 2/9), DS9 7.24 Dogs of War, the (Seskal), DS9 7.21 When it rains (Seskal), VOY 1.6 Eye of the Needle (Telek R’Mor), DS9 1.3 Past Prologue (Gul Danar), TNG 1.18 Heart of Glory (Commander Korris) - Han har definitivt rekordet i antal roller.

Fight or Flight

4. Rasen Axanar kommer från planeten Axanar, som besöks av James T. Kirk 100 år framåt i tiden (TOS: Whom Gods Destroy).

Strange New World

5. Hon som spelar Elizabeth Cutler känner vi igen från VOY: Muse , där i rollen som den svartsjuka kvinnan som även spelade rollen som 7/9.

Unexpected

6. Klingon-kaptenen känner vi igen från bl a VOY: Think Tank (Y'Sek). Han lär också ha varit med i DS9, i något avsnitt.

7. Ah'Len var med i VOY:s sjunde säsong "Homestead"

8. Trena'L känner vi igen från VOY: Counterpoint (som vi nyligen såg på SVT) som Kir.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

The Androian Incident va väl sådär. Enligt mig så var det det sämsta avsnittet hittills, dock har de flesta andra varit väldigt bra. Detta va det brutalaste avsnitt hittills. Medans jag skriver dethär så sjunker betyget hela tiden, har ändrat det 4 ggr. Säger kanske lite om avsnittet, men det landar på 5.42/10.

Det blir helt enkelt tummen ner för Roxanns regisörs-insats, visserligen va inte storyn mycket att bita i...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Mmm, jag vet. På Trekbbs va det massor som tyckte att det va bäst hittills, men dom har FEL! :sly: Nej, men allvarligt

talat så fattar inte jag va det är som är sååå bra i det avsnittet...Visst, det e lite slagsmål och lite phasers. Och Tucker har ju sina småspydiga kommentarer om vulcans, men mer än så tycker inte jag det är...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ok, har just sett det bästa avsnittet hittills, Breaking the ice. Otroligt spännande, (i viss mån) oförutsägbart och roligt avsnitt.

Lite kort om det:

Enterprise hittar en jättestor astroid, och beslutar sig för att göra lite undersökningar. Dom skickar ner ett awayteam (Reed och Mayweather) för att ta lite prover (fast dom bygger mest snögubbar :)). Samtidigt ligger ett vulcan-skepp i omlopp och kollar så att "allt går rätt till", vilket gör Archer lite halvsur.

Trip upptäcker ett krypterat medelande från vulcan-skeppet som visar sig gå direkt in till T'Pols rum. Misstankarna om spionage började flöda, men efter att man dekrypterat medelandet fann man inte riktigt va man trodde...

Man får en ny, "goare" och lite varmare bild av T'Pol.

Som sagt, mycket bra avsnitt (IMM), får 8/10

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 veckor senare...

Så! Nu har Lollo varit på treff och sett avsnitten Fight or Flight t.o.m Fortunate Son.

Mina betyg blir:

Fight or Flight(#003)

Tidvis ruskigt spännande. Otroligt snygga Environmental suits. Parallellen Hoshi och det där snigel-liknande krypet var lite väl övertydlig. Annars växer mina sympatier för både dr Flox och Hoshi. Totalt: 9 / 10 (på St-skalan.) ;)

Strange New World(#004)

Ruskigt spännande där också! Till en början tvivlar man väldigt mycket på T'pol, och litar på Trip och de andra. Sedan utvecklar det sig till ett mer eller mindre ordinärt St-avsnitt. Lite synd kanske. Det skulle kunna ha blivit mer än så. Här är det naturligtvis Trip och T'pol som tar plats.

Totalt: 7,5 / 10.

Unexpected(#005)

Här förundras jag lite över besättningens naivitet. Xyrillian-skeppet skulle ju lika gärna ha stuckit iväg med Trip så fort de fick tillbaka warp-driften. Men, i de andra serierna får vi imm ibland nog av misstänksamhet, så det här kändes mer som en frisk fläkt. De medicinska problemen med tryckutjämningarna var väldigt äkta.

Den kvinnliga ingengörens outfit kändes väldigt överdrivet tajt. Ärligt talat!

Men de senare snabba v??ndningarna och komiska tvistarna var sååå roliga! Jag gapskrattade HÖGT med resten av publiken.

Totalt: 9 / 10

Terra Nova(#006)

Blä! Låt mig slippa se avsnittet igen! Det enda intressanta med avsnittet var att man fick ta sig en närmare titt på Lt. Malcolm Reed. Iom att det inte existerar någon Terra Nova i dagsläget så var storyn lite väl långsökt. Kanske om ett decennium. Totalt: 6 / 10. Utan Malcolm hade det legat på 4 / 10.

The Andorian Incident(#007)

Lite småtråkigt avsnitt, och som mumle tidigare nämnt, väldigt våldsamt. Rasen Adorians är en konstig kvarleva från tos, som spelades in på den tiden då folk tänkte sig utomjordingar som gröna män med antenner. Blå hud och gult hår. Nä tack.

Sedan gillar jag inte den här smutskastningen av Vulcans. Jag har aldrig tidigare sett på dem som oärliga eller luriga. Näe. Ett utav bottennappen hitills

Totalt: 6 / 10.

Breaking the Ice(#008)

Ett av de bättre avsnitten, lite humor skadar aldrig. Det är något som jag anser att Enterprise har i stora doser, men någa av de andra serierna närstan helt saknar. Humor.

Annars är storyn kul, snögubben jätterolig och Vulcans som gluttar över din axel är inte så kul. Side-storyn om brevet är ok, det ger lite mer djup åt både Trip och T'pol. Manusförfattarna har hittat sina favoriter: men blir det inte väldigt mycket T'pol och Tucker?

Totalt: 8,5 / 10.

Civilization(#009)

K, nu förstår vi varför "the Prime Directive" infördes även i Starfleet. En AlienBabeoftheWeek dyker upp och det är Archers tur att lära känna en alien lite mer intimt. Pinsamt.

Klädseln är pinsam den med. Alla förutfattade meningar i sci-fi genren att alla pre-warp civilisationer går omkring i jedi-kappor är tröttsamma.

Storyn är ok, men sövande. Totalt: 7 / 10.

Fortunate Son(#010)

Färskaste avsnittet, som gick på UPN för bara fyra dagar sedan. Bara det är imponerande.

Idén om att folk på transportskepp är ett "släkte" för sig låter som idén till filmen <alien cargo>. Näe. Låt mig slippa. Jag funderade allvarligt på att gå och ställa mig på spårvagnshållplatsen och frysa istället för att titta klart.

Någon annan än jag som börjar bli väldigt trött på Ensign Travis Mayweather? En ny Wesley?

Totalt: 5 / 10.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gillar serien skarpt. Några noteringar:

- Hur ************************* kan de casta två skådisar som ser precis likadana ut? Det tog mig fyra avsnitt innan jag såg skillnad på Malcolm Reed och Charles Tucker.

- Intressant med relationen till Vulcanerna, som är helt annorlunda än i senare serier.

- Kul med all primitiv teknik som inte riktigt funkar. Hoppas manusförfattarna inte drabbas av panik och börjar kasta in nya saker i varje avsnitt, som när 7/9 blev avborgifierad från ena dagen till nästa. Det är begränsningarna som definierar vart en historia kan ta vägen.

Ulric

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

- Hur  ************************* kan de casta två skådisar som ser precis likadana ut? Det tog mig fyra avsnitt innan jag såg skillnad på Malcolm Reed och Charles Tucker.

Hörde du inte skillnad på Malcolms underbara brittiska accent och Trips Washington-dialekt? Fast jag håller med om att de såg väldigt lika ut till en början. Om det inte vore för att Archer är lite längre än de andra killarna hade jag nog haft svårt för honom med.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Fast nu har jag hittat knepet: Tucker är inte lika skrovlig i ansiktet.
*muttrar något om kosmetik*

Jag har precis sett The Andorian Incident och jag är UPPRÖRD! Vulcaner skulle ALDRIG göra så!

Exakt! Inget i Tos, Tng eller Voy tyder på att Vulcans skulle ha haft ett sådant förflutet som lögnare och skojare. Möjligtvis en överdrift, men inget i den här stilen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har precis sett The Andorian Incident och jag är UPPRÖRD! Vulcaner skulle ALDRIG göra så!

Men de har ju en underättelsetjänst (precis som alla andra raser)... Och har man en våldsam ras som granne så är det

väl rätt naturligt att hålla koll på honom i smyg...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag tycker ärligt talat vändningen i det avsnittet var ganska, skoj och lite chockerande. visst först kändes det fel. Men the Vulcans är inga perfekta varelser. Tycker inte att det är fel bara för att inget nånsin tytt på det innan. Det har faktiskt funnits skurk vulcans(vilket visar att dom inte är perfekta) se tex. TNG avsnittet "Gambit"

Sen är det naturligtvis också som Peak säger, det är faktiskt ingen skurk grej det här. Dom är rädda för the Andorians och övervakar dem, kanske omoraliskt....men det gör dem inte till värsta skurkarna

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sen är det naturligtvis också som Peak säger, det är faktiskt ingen skurk grej det här. Dom är rädda för the Andorians och övervakar dem, kanske omoraliskt....men det gör dem inte till värsta skurkarna

Spionera på sina grannar är väl inte så farligt, men sättet man gör det på. Gräver ner själva spionericentralen under ett flera tusen år gammalt kloster, med ingång via katakomberna... Och detta skulle alltså vara sanktionerat av galaxens hederligaste humanoider, som alltid tar sin egen kultur så högtidligt.

Jag kan se vilken art som helst göra en sån grej, inklusive människorna förstås, men inte Vulcanerna.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vilka två i besättningen kommer att få ihop det då? I TOS fick ju Kirk ihop det med i stort sett alla de kvinnliga besättningsmännen, i TNG Var det ju (Picard/Crusher,) Riker/Troi och lite fler... I Voy. har det vart Paris/Torres... Vilka blir det i Ent.? T'pol/Tucker, Phlox/Sato?  :D

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Spionera på sina grannar är väl inte så farligt, men sättet man gör det på. Gräver ner själva spionericentralen under ett flera tusen år gammalt kloster, med ingång via katakomberna... Och detta skulle alltså vara sanktionerat av galaxens hederligaste humanoider, som alltid tar sin egen kultur så högtidligt.
själva poängen med spioneri är väl att den andra sidan inte ska veta om att du gör det?

Vilka blir det i Ent.?

Har ett litet "outsider" tips. Vad sägs om Archer/Sato? Verkade vara nån slags "Chemistry" imellan dem i både Broken Bow och Fight or Flight

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har ett litet "outsider" tips. Vad sägs om Archer/Sato? Verkade vara nån slags "Chemistry" imellan dem i både Broken Bow och Fight or Flight

Det kan stämma... Men de flesta "förhållanden" brukar ju bildas i mittensäsongerna, så vi får vänta lite längre. ;) Chemestry ja, om det inte vore för att T'pol va Vulcan så skulle jag tro att det va nåt på G mellan henne och Tucker. :vulcan:

Näe, nu börjar jag låta som en skvallertant. But fact is fact.  :cool:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Var med i konversationen

Du kan skriva ett inlägg nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att skriva inlägg med ditt konto.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Inklistrad som formaterad text.   Klistra in som klartext istället

  Only 75 emoji are allowed.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...