Jump to content

Bästa avsnitt


speck
 Share

bästa avsnitt  

37 members have voted

 1. 1.

  • The Cage
   1
  • balance of terror
   8
  • toworrow is yesterday
   1
  • mirror,mirror
   3
  • amok time
   6
  • spock´s brain
   0
  • the galileo seven
   0
  • annat avsnitt
   18


Recommended Posts

Helt klart "Balance of Terror". Första avsnittet någonsin med romulaner. Och att Mark Lenard hade en av gästrollerna gjorde ju knappast saken värre.  :rolleyes:

Jo Balance of Terror var ju bra. Första encounter med romulans som man fått se. Men jag måste rösta på amok time för jag är lite förälskad i det avsnittet men det finns ju avsnitt som är bättre.

T'Bring: Bring forth the lirpa!

: if borth survive the lirpa combat will continue with the Aun wong.

Edited by Captain Proton
Link to comment
Share on other sites

Vilka avsnitt som är mina favoriter, har en tendens att variera, men just idag säger jag:

* The Doomsday Machine: det här avsnitter har mycket som talar för sig, däribland den spännande scenen när Kirk flyger the Constitution in i domedagsmonstrousitetens gap. Den chockade Kapten Deckers något irrationella beteende, gör ju inte det hela mindre intressant.

* Journey to Babel: Ger oss en intressant inblick i hur Vulcans fungerar, och introducerar Sarek. Detta kombinerat med fler aliens av olika typer på en och samma gång, än någon annan gång i TOS (tror jag i alla fall), gör avsnittet till en riktig godbit. Den humoristiska slutscenen är också den ett stort plus. :)

* Balance of Terror: Mark Lenard som rommulansk befälhavare! :D

Lite kritik angående röstningen, speck: När det finns 76 alternativ att välja mellan, så är det kanske bäst att undvika röstningsfunktionen, tycker du inte? Det enda din röstning avslöjar, är vilket av dina favoritavsnitt som är mest populärt (om alternativen i röstningen är dina absoluta favoriter det vill säga), och detta är kanske inte så värst intressant för oss andra. Jag föreslår att du undviker sådant här i framtiden. :)

Link to comment
Share on other sites

Måste hålla med Thalaxian att City on the edge of forever är ett av de bästa avsnitten. Skall försöka att se på mer TOS för det verkar finns många fler bra avsnitt.

Bra att man startade denna tråden så att jag vet vilka godbitar som jag skall börja med :)

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 4 weeks later...

Har tyvärr inte sätt så många TOS-avsnitt, men det bästa jag sätt är Assigmet Earth. Kollade på Space Seed häromdan, avsnittet som Star Trek 2 bygger på ni vet, men det motsvarade inte förväntningarna som jag hade efter att ha sett Star Trek 2.

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...
 • 1 month later...
 • 5 months later...
 • 1 month later...

The appel är riktigt underhållande tycker jag. Stackars spock blir skuten med giftpilar, träffad av blixten och råkar gå in i ett kraftfällt. Han tycker givetvis att det hela är facinerande. Chekov stöter på en tjej och Kirk förstör en datorgud (Tror inte att Kirk gillar gudar, Han brukar alltid förgöra alla eller allt som kallar sig eller agerar gud).

Ensign:Do you think enterprise will be ok?

Pavel Chekov: You shod be more worid about me, I have wantid to get you in a place like this for a long time.

Vilken charmör.....

Edited by Unkas
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
 • 2 years later...
"The troubble with the tribbles" är mitt favortiavsnitt, det är mkt humor och ironi i, det gillar jag. Speciellt när bartendern lägger upp alla små tribbles på disken, eller när Kirk blir helt begravd bland dem :lol:

Ja det är verkligen en klassiker. Troligen det mest komiska av alla TOS-avsnitt. DS9 avsnittet "Trials and Tribelations" är ju baserat på detta avsnitt. Jag brukar ta och se de båda samtidigt för att jämföra och få samma händelse från två olika vinklar.

Link to comment
Share on other sites

"I Mudd" är inte dålig heller, slutet är bäst "Oh no, not 500!" :lol:

Det är ett komiskt avsnitt, Men 500 fruar, det är väl sadistiskt. Specielt en sådan fru. Jag tycker väll inte det är det bästa avsnittet, men helt ok. Dock har jag hört många som inte gillar "I Mudd". Jag vet inte varför, men kanske är det lite väl magstarkt att få se Scotty, Bones och de andra spela allan.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...
 • 5 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...